Atopický ekzém u dětí: jak zamezit škrábání

Datum publikace: 04.12.2012

Kategorie: Miminko | Batole | Zdraví a výživa

Atopický ekzém je zánětlivé onemocnění kůže, které se projevuje velmi nepříjemným svěděním. Není tedy divu, že si děti postižená místa škrábou. Škrábání však zhoršuje stav pokožky.      

Škrábání a jeho alternativy
Říkat dítěti s atopickým ekzémem, aby se neškrábalo, je prakticky bezpředmětné. Svědění, které je průvodním jevem onemocnění, bývá tak intenzivní, že by to nevydržel ani dospělý. Drásání postižených míst nehty však lze nahradit přijatelnější alternativou, jako je například drbání bříšky prstů, anebo, jak doporučují lékaři, mazání. Když je dítě větší, můžeme ho naučit, aby od svědění samo ulevilo nátěrem chladivou mastí. Významnou úlohu u dětí každého věku hraje prevence.

Prevence škrábání: vhodné oděvy
Jednu z osvědčených preventivních metod škrábání představuje nošení vhodného oblečení. Zde se nejvíce osvědčilo spodní a noční prádlo SKINTOSKIN® (www.skintoskin.cz), které se vyrábí právě pro potřeby atopické pokožky a je vyrobeno z kombinace nebělené bavlny, mořských řas a stříbra. Nejenže nedráždí kůži, ale také obsahuje protizánětlivé přísady, a proto patří mezi důležité doplňky léčby atopického ekzému. Neméně důležitou součástí prevence je údržba oděvů. Oděvy dětí, které trpí atopickým ekzémem, pereme v mýdle, anebo ve speciálních pracích prášcích, protože běžné prací prášky mohou stav pokožky zhoršovat. Při praní nepoužíváme aviváž.

Prádlo může být i skvělým Vánočním dárkem! SKINTOSKIN® nabízí Vánoční akce, více na www.skintoskin.cz.

Atopický ekzém u dětí: výskyt a projevy

Atopický ekzém u dětí: možnosti léčby

Tagy: atopický ekzém u dětí | jak zamezit škrábání

Komentáře