Atopický ekzém u dětí: možnosti léčby

Datum publikace: 20.11.2012

Kategorie: Novinky na trhu | Miminko | Předškoláci | Školáci | Zdraví a výživa

Atopický ekzém představuje onemocnění, které nelze zcela vyléčit, ale jeho projevy můžeme eliminovat. Pokud chceme dostat průběh nemoci pod kontrolu, měli bychom dodržovat některá pravidla.

Úprava životosprávy
Vrozenou dispozici k atopickému ekzému bohužel odstranit nelze. Můžeme však upravit životosprávu dítěte tak, abychom projevy tohoto onemocnění co nejvíce eliminovali. Pro atopický ekzém je typické střídání období zlepšení a zhoršení. Ve spolupráci s lékařem bychom se měli pokusit vypozorovat faktory, které zhoršení způsobují. Nejčastěji to bývá stres nebo konzumace potravin, které obsahují alergeny, například mléko, vaječný bílek, ryby nebo vybrané druhy ovoce a zeleniny. Ve školním věku je těžké předcházet tomu, aby se dítě stresovalo. Co se týče potravin, můžeme z jídelníčku dítěte vyloučit ty, u nichž jsme vypozorovali, že způsobují zhoršení nemoci.

 

Nejdůležitější opatření
K eliminaci či zmírnění nežádoucích projevů atopického ekzému dále přispívá pravidelná hydratace a promašťování kůže. Koupání a sprchování pokožku vysušuje, a proto bychom měli omezit obojí na minimum. Léčebné účinky má pobyt u moře. Dále je třeba věnovat bedlivou pozornost výběru oblečení. Atopická pokožka potřebuje oblečení, které ji nedráždí. Spodní a noční prádlo SKINTOSKIN nejenže pokožku nedráždí, ale navíc obsahuje protizánětlivé přísady, stříbro, které má anti bakteriální a antimykotické vlastnosti. Dá se koupit také u nás na www.skintoskin.cz. Využijte speciální vánoční nabídky na e-shopu a pořiďte sobě či svým blízkým dárek, kterým pomůže od potíží.

 

Atopický ekzém u dětí: jak zamezit škrábání

Atopický ekzém u dětí: výskyt a projevy
 

Tagy: atopický ekzém u dětí: možnosti léčby

Komentáře