Charakteristika znamení: Lev je hrdý a velkorysý

Datum publikace: 18.07.2011

Kategorie: Charakteristika znamení

Lev je rozeným vládcem. Chová se přirozeně důstojně, čímž imponuje svému okolí. Kamkoli Lev přijde, tam přinese příjemnou atmosféru. Ne nadarmo se o Lvech hovoří jako o dětech Slunce.

Lev je přirozená autorita

Lev představuje páté znamení zvěrokruhu. Společně s Beranem a Střelcem patří mezi znamení ohně, které je symbolem mužské síly. Zrozenci ve znamení Lva mají zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Jsou velmi laskaví, přátelští, otevření a přímí. Díky tomu jsou u ostatních oblíbení. V přítomnosti Lva se lidé cítí příjemně a celkem přirozeně se jim podřizují. Lev se nestydí přiznat, že má rád materiální bohatství. Stejně rád má i nemateriální odměnu, jako je pochvala a uznání. Stinnou stránkou Lví povahy je přílišná pohodlnost.

Vynikající diplomat a řečník

Ovšem při špatném postavení planet může Lev postrádat svou velkorysost i laskavost a být naopak ovládán svým egocentrismem. Pro své povahové vlastnosti, k nimž Lev navíc dostal do vínku neomylný instinkt, postřeh a řečnický talent, je vynikající diplomat. Mezi Lvy rovněž najdeme mnoho úspěšných podnikatelů, neboť Lvi mají rádi riziko a úspěch. Dobře se jim daří také ve svobodných povoláních malířů nebo hudebníků. Lev je ideálním nadřízeným, neboť jej ostatní přirozeně respektují. Lvi se těší dobrému zdraví, ale jsou náchylní na choroby srdce i oběhového ústrojí. Lvi mají rádi sex. Ideálním partnerem pro Lva je buď jiný Lev, Beran, anebo Střelec. 

Znamení šesté: Charakteristika znamení: Panna je racionální pragmatik

Přečtěte si také: Děti a znamení: Dítě Lev

Tagy: charakteristika znamení

Komentáře