Dětský nábytek z masivu se těší velké oblibě

Datum publikace: 12.08.2011

Kategorie: Bydlení | Dětský pokojíček

Masivní dětský nábytek tuzemských dřevin, jako je například smrk či borovice, se těší největší oblibě. Spojuje v sobě totiž výhodu kvality a dobré ceny.

Masivní nábytek představuje zdravotní nezávadnost a odolnost
Dětský nábytek z masivu představuje nejlepší řešení, jak zařídit dětský pokoj. Je totiž vyroben z přírodního a zdravotně nezávadného materiálu, který v případě tuzemských dřevin, jako je smrk či borovice, není cenově nedostupný. Specifikem nábytku do dětského pokoje je, že na něho klademe rozporuplné požadavky. Na jedné straně trváme na jeho vysoké kvalitě, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti. Na druhou stranu víme, že děti jsou malí destruktoři, a proto nechceme vybavit jejich pokoj příliš drahým nábytkem. Nehledě na to, že děti stále rostou a s tím roste také potřeba inovace nábytku.            

Praktické tipy masivního nábytku
Pokud jde o postel, kus nábytku, kde dítě tráví většinu svého času, zde se na materiálové kvalitě rozhodně nevyplácí šetřit. Ušetřit však můžete, když z koloběhu nábytku vynecháte mezipostel a dítěti, které odroste dětské postýlce se špryclemi, koupíte rovnou postel pro dospělého člověka. Ovšem s tím rozdílem, že dítě bude potřebovat jinak tvrdou matraci než dospělý. Podobně je to také s psacím stolem. Malé dítě může mít už velký psací stůl. Jen židle by měla být uzpůsobena potřebám dítěte. S tím souvisí další přednost nábytku z masivu, a to je dlouhá životnost. Dřevěný masiv dlouho a hodně vydrží. A ještě jedna dobrá rada na závěr. Do dětského pokoje vybírejte raději nábytek, který nemá ostré hrany.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Jak být dobrým rodičem, Zdraví a výživa

Foto: www.gazel.cz

Tagy: dětský nábytek z masivu

Komentáře