Dovolená s miminkem? Ano!

Datum publikace: 25.06.2010

Kategorie: Miminko

Máte obavu vyrazit se svým miminkem k moři? Ani se Vám nedivíme. Na druhou stanu musíme podotknut, že dovolená s miminkem je sice poněkud náročnější, ale zvládnout se dá! A dokonce i na last minute! 

Ano či ne?

Přiblížil se čas dovolených a Vy možná váháte nad tím, zda máte vyrazit se svým několikaměsíčním miminkem na dovolenou, anebo raději zůstat doma a o prázdninách strávených u moře pouze snít. Zůstat doma je však velká škoda, protože dovolená u moře může prospět jak Vám, tak i Vašemu děťátku. Ovšem za předpokladu, že dodržíte několik základních pravidel. Tady jsou: 

 Dovolená v pohodě

Abyste se po dobu Vaší dovolené vyvarovali nepříjemných komplikací, měli byste předem zvážit několik zásadních otázek. V prvé řadě se jedná o volbu destinace. S malými dětmi není radno cestovat do příliš exotických oblastí, jako je například Thajsko nebo Egypt. Doporučujeme spíše Středomoří. Riziko, že se Vaše miminko nakazí nějakou zákeřnou nemocí, zde není tak vysoké. Další výhodou je kratší vzdálenost.      

Co vzít se sebou?

Na dovolenou zabalte svému drobečkovi dětské opalovací mléko s vysokým ochranným faktorem a klobouček proti slunci. Dbejte na to, aby byl stále namazaný a ve stínu. Na sluníčko může jen brzy ráno (do deváté hodiny) a večer (po18. hodině).Kromě dostatku oblečení a jednorázových plen (které bývají v zahraničí mnohem dražší), vezměte láhev kojenecké vody a krabici instantní kaše (pokud již přikrmujete), kterou stačí zalít pouze horkou vodou.Dbejte na to, aby mělo miminko po celou dobu dostatek tekutin. Ve velkých vedrech mu dávejte pít také převařenou kojeneckou vodu (i přestože pouze kojíte). Pokud vodu odmítá, vařte mu mírně oslazený čaj, anebo mu připravte instantní nápoj (například ovocný Sunárek). Tip: Pokud se sebou nechcete brát kočárek, vezměte alespoň nosítko. řejeme Vám hezkou dovolenou!    

Přečtěte si také:

 Foto: www.organic-baby-resource.com

Tagy: dovolená s miminkem

Komentáře