Dřevěné hračky mají své kouzlo

Datum publikace: 04.09.2011

Kategorie: Hračky pro děti

Dřevěné hračky mají tu úžasnou vlastnost, že vydrží po celé generace. A na rozdíl od plastových hraček se vyrábějí z ekologického materiálu.    

Dřevěné hračky pro nejmenší
Mezi nejoblíbenější hračky pro nejmenší patří houpací koníci, kohouti, ale, jak vidíte na fotografii, také zebry. Holčičce můžete koupit také dřevěný kočárek a chlapečkovi dřevěný vozík, ve kterém může převážet ostatní hračky. 

Dřevěné hračky pro větší děti
Větší děti ocení sofistikovanější hračky. Velmi praktické jsou variabilní stavebnice. Polykarpova stavebnice podporuje dětskou kreativitu a lze ji použít i jako cvičební pomůcku. Skládá se z geometrických dílů (hranoly, kostky, válce a půlválce), které jsou opatřeny otvory, jimiž děti provlékají tyče, a vzájemně tak spojují jednotlivé díly.    

Tematické dřevěné stavebnice
Především chlapečkové, stejně jako jejich tatínkové, strejdové a dědečkové, si vyhrají s tematickými dřevěnými stavebnicemi, ze kterých mohou postavit hrad, mlýn, hospodářské stavení, anebo třeba železniční stanici. Některé stavebnice jsou určené k jednorázovému postavení a následnému slepení, jiné lze opakovaně rozebírat.  

Přečtěte si také

Foto: Megahracky.cz, Detske-dekorace-lunami.cz

Tagy: dřevěné hračky

Komentáře