Hračky pro dvouleté dítě

Datum publikace: 19.08.2011

Kategorie: Hračky pro děti

Dvouleté dítě už nebaví hračky pro miminka, ale na hračky pro předškoláky je ještě malé. Nehledě na to, že u ničeho dlouho nevydrží. Jaké hračky zaujmou dvouleté dítě? Poradíme Vám.

Kočárky, vozíky a tahací hračky
Hračky jako kočárky a vozíky jsou ideální na trénování pohybových dovedností, především chůze. Ve výbavě žádné dvouleté holčičky proto nesmí chybět kočárek. Chlapečkovi kupte raději vozík. Velmi vděčné jsou námětové hračky, se kterými mohou děti napodobovat dospělé. Dobrou volbu představuje dětská kuchyňka, zednické či zahradnické nářadí a další. Pokud máte zahradu a tatínek, který je pro syna vzorem, seká trávu, za úvahu stojí dětská sekačka na trávu.

Čas na stavebnice
Pro dvouleťáky jsou již určeny první stavebnice. Dřevěné, anebo plastové s většími kostkami. Pokud uvažujete o stavebnici lego, v kategorii od dvou let už se dá něco vybrat. Počítejte s tím, že dítě si zatím se stavebnicí příliš dlouho nevyhraje, ale stále se k ní bude vracet.  

Hračky pro rozvoj řeči
V tomto věku jsou důležité hračky, které podporují rozvoj řeči. Kupte dětem leporela a čtěte jim v nich. Vhodné jsou také dětské hudební nástroje, jako je bubínek, xylofon, anebo trumpetka. Než ale dítěti takovou hračku pořídíte, dobře si to rozmyslete. Bude na ni hrát, i když Vy budete zrovna toužit po chvilce klidu.   

Přečtěte si také

Foto: Aaahrackarna.cz,E-mimi.cz, Hudebni-nastroje.net

Tagy: hračky pro dvouleté dítě

Komentáře