Jak zrekonstuovat dívčí pokoj?

Datum publikace: 06.08.2010

Kategorie: Předškoláci | Školáci | Bydlení

Chcete udělat radost či překvapení své dceři a rozhodli jste se pro rekonstrukci jejího pokoje? Máte už spadeno na růžové tapety, doplňky, a dokonce i nábytek? Tak pozor, ať z té změny nemá šok! Něžně růžovoučký pokojíček není pro každou náturu! 

Pozor na růžovou!
Víte, jaká je nejčastější chyba při zařizování dětského pokoje? Laciný nábytek? Samá voda. Nedostatečně vysoký psací stůl? I kdepak. Rodiče, kteří se vrhnou do vytváření interiéru dětského pokoje, obvykle uvažují pouze v první osobě. Jinými slovy zařizují dětský pokoj tak, jak by si ho přáli mít oni sami, kdyby byli ještě dětmi. Tak například romanticky založená maminka, která vždy toužila po nádherné komnatě pohádkové princezny, může svou dospívající dceru totálně zdecimovat, když přetvoří její „cool skejťácké doupě“ v „růžový salón nejděsnější hrůzy“.

 
Kdo je zač?
Než se tedy do realizace svých skvělých nápadů pustíte, uvědomte si, že dnešní děti mají poněkud jiný vkus, než jsme měli v jejich věku my. Dále vezměte v potaz, jakou má Vaše dcera povahu a hlavně to, co ji skutečně zajímá. Že se Vám všechno růžové náhle rozplynulo před očima a začali jste se užírat pocitem naprosté bezradnosti? Nebo se na nás zlobíte, protože jsme nahlodali Vaše ještě před minutou skálopevné růžové přesvědčení? 

Vzniklý problém vyřešte jednoduše. Prohlédněte si společně s dcerou několik návrhů dívčích pokojů a vysondujte, ve kterém z nich by byla ochotna přežívat! Nebo to chcete risknout a navzdory možným rizikům ji překvapit? V tom případě dobře zvažte, kdo je Vaše dcera zač, a podle toho postupujte! Níže najdete stručnou typologii, která Vám může posloužit jako malá pomůcka.


Sportovkyně roku
Sportovně založené dívky berou sportovně celou svou cestu životem. Růžově romantická komnata tedy rozhodně není nic pro ně. Jak tedy vymalovat stěny? Třeba v barvách oblíbeného sportovního týmu mladé sportovkyně, pokud ho ovšem má. Do pokojíčku by se jí mohla hodit prosklená skříňka, kam si může vystavit své trofeje a samozřejmě také nástěnka, aby měla na očích rozpis tréninků a důležitých zápasů nebo soutěží.

Intelektuálka a svědomitá studentka 
Základem správného pokoje každé intelektuálky i studentky je bytelný pracovní stůl s pohodlnou židlí. Dále stojí za zmínku velká knihovna, třebaže dnes k získávání informací používáme mnohem častěji počítač než knihy. Na stěny doporučujeme natřít buď uklidňující modrou, anebo lehce fialovou, která přispívá k dobré koncentraci.

Mladá rebelka
Pro mladou rebelku představuje dětský pokoj hlavní útočiště před okolním světem. Na stěnách ocení barvy, kterými byste si svou vlastní ložnici nevymalovali ani v tom nejhorším snu. Její potřeby rozhodně neuspokojíte klasickým nábytkem. Ten totiž považuje za nudný a trapný. Chce to skutečně zajímavé kousky, jako jsou například sedací vaky, nebo pohovky bizarních tvarů.

Moderní Barbie
Zde si trochu růžové romantiky dovolit můžete. Požadavky moderní princezny není zase tak těžké odhadnout. Mladé dámě se mimo jiné zavděčíte velkým zrcadlem, stylovým toaletním stolkem se spoustou zásuvek a romantickou postelí (nejlépe s nebesy). Nezapomeňte na nápaditou šatní skříň a reprezentativní koutek, kde bude dcera se svými kamarádkami probírat nejnovější módní trendy. Od věci nejsou ani něžné záclonky v okně!

Kreativec v sukních
Pokud máte doma malého kreativce v sukních, na tento druh překvapení raději zapomeňte. Kreativní dívka má svou vlastní vizi, jak naložit s interiérem. Tato vize je pochopitelně mnohem lepší než ta Vaše. Připravte se na to, že při rekonstrukci jejího pokoje budete zastávat pouze funkci sponzora nebo asistenta!

Přejeme Vám šťastnou ruku při vytváření interiéru pro Vaši slečnu! A nezapomeňte, že vše musíte podřídit tomu, jaká Vaše dcera skutečně je, a ne jakou byste si ji přáli mít. Chcete jí přece udělat radost, nebo ne?

Přečtěte si také:

Navštivte také: Jak být dobrým rodičem, Zdraví a výživa

 

Komentáře