Milování v těhotenství

Datum publikace: 06.09.2011

Kategorie: Těhotenství

Každá maminka prožívá své těhotenství jinak. U některých roste chuť na milování, u jiných je sexuální touha naopak potlačena hormonálními změnami. Mnoho maminek má z milování v těhotenství strach, protože se bojí, aby svému miminku neublížily.      

Není milování nebezpečné?
Není milování v těhotenství nebezpečné pro miminko? Tak tuto otázku si položí nejedna starostlivá maminka. Podle lékařů není milování v jiném stavu nebezpečné, pokud je maminka zdravá a její těhotenství probíhá bez problémů. V posledním trimestru těhotenství se stává, že lékař budoucí mamince doporučí, aby se s partnerem věnovala jiným než koitálním aktivitám. Milování v těhotenství byste se měla zdržet, když se Vám děloze objeví hematom, anebo hrozí riziko předčasného porodu.          

Jak si to v těhotenství užít
Mnoho párů si milování v těhotenství pochvaluje. Ženy mívají větší a citlivější prsy a často i silnější prožitek při orgasmu. Muži mívají tendenci chovat se k partnerce s větší něhou a dopřát jí delší předehru. Využijte toho a požádejte partnera o masáž. Příště můžete udělat masáž Vy jemu. Během milování v těhotenství mnoho partnerských dvojic objeví nové polohy, ke kterým je inspiruje rostoucí bříško. V těhotenství se ženám stává, že jsou jim některé dotyky nepříjemné. To je třeba partnerovi říci, abyste si nekazili společné chvíle, které Vás sbližují, a které Vám také pomáhají uvolnit napětí z blížícího se porodu.

Přečtěte si také

Foto: www.sxc.hu

Tagy: milování v těhotenství

Komentáře