Narozeninové dorty pro děti

Datum publikace: 06.12.2010

Kategorie: Batole

Z čeho vyrobit narozeninové dorty pro ty nejmenší oslavence, aby je mohli konzumovat bez rizika, že jim způsobí zažívací potíže? A čím dětský dort ozdobit? Poradíme Vám!   

Dortíky pro nejmenší

Žádná správná narozeninová oslava se neobejde bez pořádného dortu. Zejména když slaví své narozeniny dítě, pak narozeninový dort rozhodně nemůže chybět. Ale jaký dort udělat? Zastavme se nejprve u těch nejmenších oslavenců, kteří mají na dortu jednu, dvě, maximálně tři svíčky. Všichni dobře víme, že ořechový dort se silnou vrstvou máslového krému, ale ani sachr se spoustou kakaa a šlehačky není to pravé pro batolecí žaludek. Že Vám přijde piškot s pudinkem příliš obyčejný a chcete připravit pro gratulanty něco lepšího? Pak máte dvě možnosti. Buď připravíte dva dorty, jeden pro děti a druhý pro dospělé, anebo zvolíte kompromisní variantu a jako pohoštění připravíte lehký, ale vynikající dort. Jednou z možností je tvarohový dort. Na základ potřebujete 1 kg polotučného tvarohu, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 100-150 g cukru a citronovou kůru. Postup je snadný. Všechny ingredience smícháte a upečete v dortové formě. Formu můžete klasicky vymastit a vysypat polohrubou moukou, anebo ji podložit tenkou vrstvou listového těsta. Dále se Vaší fantazii meze nekladou. Tvarohový základ můžete proložit višňovým či jahodovým kompotem, mraženými malinami, nebo třeba pomerančovou marmeládou. Hotový dort lze polít čokoládou, anebo hustou polevou připravenou z moučkového cukru, citrusové šťávy a 100 g bílého nebo ochuceného jogurtu.                       

Dekorace na dort

Dětský dort bez obrázku je takřka nemyslitelný. Že na to doma nemáte žádné vybavení? Nezoufejte. Často stačí jen nůžky, kus tvrdého papíru a letmý pohled na spíž. Do archu tvrdého papíru vystřihnete postavu holčičky, psa, nebo třeba jen medvědí hlavu (předtím si můžete motiv předkreslit), pak svou šablonu položíte na dort, např. na náš tvarohový, a nalijete polevu pouze do vystřiženého otvoru. Počkáte, až poleva začne tuhnout, pak šablonu odstraníte. Na bílém podkladě Vám pak vznikne obrys obrázku, který dotvoříte. Jako oči lze použít lentilky, ostatní části obličeje lze vyříznout z pomerančové kůry atp. Jestliže chcete oslavence překvapit, můžete mu vyrobit pohádkový hrad. Příprava není nijak složitá. Jen si obstarat pár zmrzlinových kornoutků, materiál na hradby (např. želé) a obyčejný dort rázem změníte k nepoznání. Přejeme Vám báječnou oslavu a dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Navštivte také: Předškoláci, Školáci

Foto: www. craftycrafty.tv

Tagy: dorty pro děti

Komentáře