Potraviny pro krásu

Datum publikace: 12.08.2010

Kategorie: Zdraví a výživa

K tomu, aby jste byla neodolatelně krásná, nestačí pouze trávit hodiny v posilovně. Zkuste si vybrat ty správné potraviny!

Chce to ještě něco navíc! Jíst ty správné potraviny! Dnes Vám dáme několik tipů na pochutiny, které nepochybně zkrášlí Váš zevnějšek! Tady jsou!

Zeštíhlující ananas 
A vezmeme to pěkně popořadě. První zkrášlující potravinou je podle našeho abecedního pořádku ananas. Čerstvé ananasové plody jsou vhodnou součástí redukčních diet, protože obsahují enzym zvaný bromelin, který štěpí bílkoviny na aminokyseliny. V kombinaci s biotinem, který podporuje fermentaci uhlohydrátů, bromelin usnadňuje trávení a přispívá k žádoucímu úbytku váhy. Takže, milé dámy, pokud máte pocit, že potřebujete nějaké to deko shodit, dejte si každý den místo čokolády nebo dortíku kousek lahodného ananasu!

Citrusové plody
Velkým postrachem žen, které pečlivě dbají na svůj zevnějšek, se stal kosmetický problém jménem celulitida. Je to nespravedlivé, ale náchylnost k tomuto nevzhlednému „pomerančovatění“ kůže není ani tak dána naší životosprávnou, jako genetickými dispozicemi. Její průběh lze alespoň zmírnit. Jedním z pomocníků v boji proti celulitidě jsou citrusové plody, zejména citróny a grepy. Samotná konzumace citrónů a grepů je sice chvályhodná, avšak není zdaleka tak účinná jako masírování postižených partií olejem s přídavkem těchto ovocných šťáv.

Tip: Pokud máte ráda ovoce, jistě Vás potěší, že se jako prevence celulitidy se doporučuje ovocný salát ze směsi pomeranče, hrušky a banánu. 

Sedí panenka v komoře
Jestlipak si ještě pamatujete na dětské říkanky a hádanky? Ta o panence v komoře v sobě ukrývá cibuli. Všichni dobře víme, jak je tato zelenina zdravá, zejména v syrovém stavu. Víte ale, jak přispívá ke kráse? Pravidelná konzumace cibule má za následek lesklé vlasy a pevné nehty. Jak je to možné? Vše má na svědomí přítomnost těchto prvků: zinku, síry a křemíku. Že Vám cibulka nechutná? A co takhle si dát alespoň pár koleček té červené třeba v řeckém salátu? To by se snad pro krásnou korunku krásy a pevné nehty dalo vydržet, nebo ne? 

Dejte si jablíčko 
Stačí jedno jablko denně a Vaše pleť bude čistější než kdykoli předtím. Jablka v libovolné podobě mají totiž blahodárné účinky na zažívání. Pomáhají odplavovat škodliviny z těla, což se brzy projeví na Vaší tváři. Jablečný ocet je zase údajně dobrý na štíhlou linii. 

Omlazující mrkev
Mládí je neoddělitelnou součástí krásy. Chcete stále být mladá a krásná? Jezte mrkev! Má totiž omlazující účinky! Kromě toho přispívá k nádherné pleti a v ní obsažené látky pomáhají chránit pokožku při opalování. Pro zářivou pleť a štíhlou postavu si připravte doma salát elixír. Jeho základem je mrkev a bílé zelí. Zeleninu zalijete kořeněným nálevem z octa, pepře, lžičky cukru, lžíce rostlinného oleje a špetky soli. 

Ryby
Ryby jsou nejen zdravé, ale také přispívají ke kráse. Jednou z oblíbených ryb je tuňák. Vědecké výzkumy prokázaly, že látky obsažené v mořském tuňákovi, podobně jako v cibuli, zlepšují kvalitu vlasů, nehtů, ale i zubů. Dopřejte si proto občas steak z tuňáka, nebo třeba sushi! Mořské ryby navíc obsahují jód, který je důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. Kdo jí vhodně upravené ryby (tím nemáme na mysli smažené obalované rybí filé s kopou hranolek a kopcem tatarky, ale rybí pochoutky připravené v páře), mívá štíhlou postavu. 

Tvaroh
Ať už ho budete pravidelně jíst, nebo si z něho uděláte pleťovou masku (třeba se lžící medu, vajíčkem a kapkou citrónu), rozzáří Vás jako jarní sluníčko! A nezapomeňte na to, že tvaroh je zdrojem vápníku, což ocení Váš úsměv!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Batole, Předškoláci

Komentáře