Registrace do porodnice

Datum publikace: 10.04.2012

Kategorie: Porod

Končí Vám třetí měsíc těhotenství? Přestože se to zdá být brzy, je na čase začít zařizovat i takové záležitosti, jako je registrace do porodnice.  

Registrace ve 14. týdnu těhotenství 
Dříve měla každá porodnice ohledně zápisu termínu rodiček svá pravidla. Někde se zapisovaly budoucí maminky dříve, jinde později. Nedávno však došlo k sjednocení termínů a rodičky se zapisují ve 14. týdnu těhotenství, respektive v týdnu od 14+0. Ostatní náležitosti mají jednotlivé porodnice nadále upravené odlišně. Proto když si vyberete porodnici, ve které chcete rodit, doporučujeme Vám, abyste se ještě podívala na její webové stránky, kde najdete podrobnější informace. Zápisy k porodu totiž obvykle neprobíhají každý pracovní den, ale pouze v některé dny, a to ještě v přesně stanovenou dobu. S sebou si vždy vezměte těhotenskou průkazku a občanský průkaz. Připravte se na to, že někde můžete déle než hodinu čekat.   

Když nestačí kapacita 
To, že se v dané porodnici zaregistrujete, ještě na 100% neznamená, že zde budete rodit. Především v Praze se občas stává, že z kapacitních důvodů není možné rodičku přijmout. V tomto případě má přednost rodička, která se zaregistrovala dříve. V tomto případě jste pak odeslána do porodnice, která je od té přeplněné nejblíže. V akutních případech Vás v porodnici samozřejmě odrodí, problém je však s poporodní péčí. Náš tip: Těsně předtím, než vyrazíte do porodnice, tam ještě pro jistotu zavolejte.

Přečtěte si také

Tagy: registrace do porodnice

Komentáře