Rodič podle horoskopu

Datum publikace: 17.04.2013

Kategorie: Maminky a tatínkové

Víte, že znamení, ve kterém jsme se narodili, ovlivňuje také to, jací jsme rodiče? Možná se na následujících řádcích poznáte.

Nekompromisní Kozoroh  

Kozoroh je pedant. Trvá na svých pravidlech a na pravidelném režimu. Dítě ví, že smlouváním nic nezmůže. To zejména v období dospívání vyvolá u potomků odpor. Kozorozi však mají výborné vztahy s dospělými dětmi.  

Nekoncepční Vodnář

Svobodomyslný a nekonvenční Vodnář má k dětem velmi blízko. Často je však natolik rozdovádí, že mívá problém zjednat si pořádek. Zejména s trucovitým Štírkem si často neví rady. Své děti vede k samostatnosti. Není žádný despota, dopřává dětem široký osobní prostor, což dokážou ocenit také v dospělosti.     

Sentimentální Ryby

Rodič narozený ve znamení Ryb je velmi citlivý a empatický. Dítě před ním neutají žádné trápení, což není na škodu, neboť Ryba je ten nejlepší terapeut. Problém však nastává, když se něčím trápí sám rodič. Obvykle podlehne svému smutku. Rodič a dítě si pak nezřídka prohodí role.   

Tvrdohlavý Beran

Beran je skvělý rodič pro děti silné povahy. Dává jim totiž sparťanskou výchovu. Někdy může působit až necitlivě, protože nereaguje na každé zakňourání dítěte. Ve svých názorech je neústupný. Trvá na pravidlech a není ochoten příliš diskutovat.  

Dobrácký Býk  

Býk je velmi obětavý a o své děti s láskou pečuje. Mají vždy podepsané úkoly, umyté boty a připravenou svačinu. Od dětí však vyžaduje respektování daných pravidel a pořádek, což může být důvodem konfliktů zejména v období dospívání. Býk je autoritativní.   

Akční Blíženci  

Blíženci jsou fascinováni tímto světem a mají spoustu koníčků, o které se rádi podělí se svými dětmi. Stále pro ně vymýšlejí různé výlety a jiné akce. V zápalu nadšení však dokážou přehlédnout, že jejich děti něco trápí.

Šetrný Rak  

Raci se o své děti velmi bojí, a proto se jim musí pravidelně hlásit. Když tak neučiní, následuje přinejmenším salva esemesek. Rak je velmi šetrný a k šetrnosti vede také své děti.  

Egoistický Lev

Lev je na své děti velmi pyšný. Své děti chválí, čímž vlastně chválí sám sebe, a jejich chyby přehlíží. Není mu líto utratit astronomickou částku, aby udělal svým dětem radost.   

Svědomitá Panna

Děti Panny nemají žádný čas na zlobení. Rodič, který se o ně vzorně a svědomitě stará, jim zorganizuje také volný čas. Vyplní je kroužky a dalšími užitečnými činnostmi. Děti Panny si proto mohou připadat až příliš svázané povinnostmi. Panna neumí dát dětem najevo své emoce.      

Diplomatické Váhy

Rodiče ve znamení Vah jsou velmi klidní. Na děti málokdy zvýší hlas. Konflikty řeší diplomatickou cestou. Rádi dávají dětem drobné dárky, aby je potěšili. Od dětí vyžadují čestné jednání.

Náročný Štír

Rodiče Štíra děti milují. Bere je totiž odmala jako velké, což dětem velmi lichotí a vážně si s nimi povídá. Štíři však na své děti kladou vysoké nároky, zejména pokud jde o vzdělání.

Optimistický Střelec

Střelec je velmi optimistický a nekonvenční. Jeho potomci mají zřídkakdy pravidelný režim. Tento rodič ze svých dětí vychovává sebevědomé tvory, kteří si věří, a jen tak se něčeho nezaleknou.   

Tagy: horoskop | horoskopy | rodič podle horoskopu

Komentáře