Nezanedbávejte svého partnera

Datum publikace: 29.09.2014

Kategorie: Partnerské vztahy | Mezilidské vztahy

Když se narodí děti, jejich tatínek se často ocitá na vedlejší koleji. Prozíravé maminky však dobře vědí, že jejich partner je vlastně takové velké dítě, a pro zachování spokojeného soužití potřebuje svou denní dávku lásky a pozornosti.    

Životní změna

Ať chceme, nebo ne, když přijdou děti, náš partnerský život se otočí minimálně o sto osmdesát stupňů. Žena nemá pouze roli partnerky, ale i matky. Rozumný muž chápe, že když jsou děti malé, musí se jejich žena, kterou měli doposud jen pro sebe, věnovat především dětem. Rozumná žena zase chápe, že svůj čas a lásku musí rozdělit mezi všechny členy rodiny.       

Když jdou děti spát

Když jdou děti spát, tatínkové se obyčejně radují, že budou mít svou partnerku na chvilku pro sebe. Jenže unavené mamince se chce obyčejně spát, anebo si dát na chvilku nohy nahoru, místo toho, aby se s nadšením vrhla do plnění svých manželských či partnerských povinností. Tatínky upozorňujeme, že se nejedná o projev nezájmu o jejich osobu, ale o běžnou únavu. Zkuste se jeden den o děti starat pro změnu Vy. Maminkám zase radíme, aby svou únavu čas od času přemohly, anebo si zařídily občasné hlídání, a mohli si s partnerem udělat chvilku pro sebe. Spokojený partnerský život rodičů je základním předpokladem pro zdravé fungování rodiny. Jinými slovy je to v zájmu nejen tatínka, ale i dětí.      

Přečtěte si také: Dětské záchvaty vzteku

Tagy: jak pracovat na vztahu | nezanedbávejte partnera | vztah s partnerem

Čtěte na Rodičům

Komentáře