Zásada padesátá: Vzájemně si od sebe odpočiňte

Datum publikace: 10.06.2011

Kategorie: Jak být dobrým rodičem

Ať se partneři milují sebevíce, krátké odloučení jejich vztahu prospívá. Ani ve vztazích mezi rodiči a dětmi domu není jinak.

Odjeďte si odpočinout

Přestala jste rozlišovat jednotlivá roční období a máte pocit, že se Váš život smrskl do koloběhu uklízení, praní, vaření a starání se o děti? Přistihla jste se, že na své děti často křičíte, jednáte v afektu, jste nepříjemná na svého partnera, nespokojená sama se sebou, že nic nestíháte? A už od dvou odpoledne se nemůžete dočkat, až své ratolesti konečně uložíte ke spánku, a přitom doufáte, že Váš partner usne večer co nejdříve, aby po Vás po únavném dnu nechtěl plnění manželských či partnerských povinností? V zájmu zachování rodiny od ní odjeďte! Odpočinek si zasloužíte a hlavně ho potřebujete jako sůl. Stačí jen den dva a uvidíte bez Vašich miláčků a uvidíte, že se budete cítit jako vyměněná. Náš tip: Zapomeňte na výčitky, zaúkolujte babičku nebo manžela a odjeďte na wellness víkend s kamarádkou. Prospěje to celé rodině.   

Den v pohodě

Také druhý odstaveček věnujeme maminkám, a to především těm na rodičovské dovolené. Abyste se svými dětmi zvládla všední den v pohodě a dokázala si ho užít, zaveďte pravidelný domácí režim. Čas, kdy si s dětmi hrajete, anebo jdete na vycházku, čas jídla a odpoledního odpočinku, kdy máte chvíli čas pro sebe. Domluvte se s partnerem, aby Vám děti alespoň jednou týdně pohlídal.     

Přečtěte si také: Dodržujte zásady spravedlivého trestání

Tagy: jak být dobrým rodičem

Článek je vydán v rámci seriálu: Jak být dobrým rodičem

Komentáře