Všechny články

Nejlepší rovnátka pro děti, dospívající i dospělé

Která si zároveň poradí i se složitějšími vadami chrupu, svého majitele minimálně či vůbec omezují v jídelníčku, aktivním životním stylu apod. Která to jsou? To se dozvíte na níže uvedených řádcích…

pokračovat na článek

K rozvoji obecných znalostí a inteligence u dětí využijte jejich zvědavosti

Vývoj dítěte a rozvoj jeho obecných znalostí a inteligence je dlouhý proces, který začíná narozením a trvá celý život. Každé dítě je odlišné, a proto nelze časově určit, v jakém měsíci a roce by dítě mělo umět určitou dovednost. Důležité je vedení dětí k postupnému vývoji za využití různých pohybových i didaktických technik. Obrovskou studnicí znalostí jsou hračky, které v dětech jednak probouzí zvědavost a jednak je učí dovednostem i znalostem.

pokračovat na článek

Přípravné kurzy na gymnázia – proč je výhodné začít s přípravou brzy

Po loňské zkušenosti s přijímačkami na střední školy mnozí rodiče budoucích deváťáků zvažují, jak jim pomoci k přijetí na vysněné střední školy. Jako první, co většinu napadne, je nějaká příprava na přijímací zkoušky. Pokud tedy už přemýšlíte, že by váš syn nebo dcera mohl/a dělat přijímačky na gymnázium, dává smysl se nad přípravou na přijímačky zamyslet.

pokračovat na článek

Chcete podpořit své dítě v pohybu? Pořiďte mu airtrack

Také vaše děti stále skáčou a zkoušejí nové triky? Možná tančí, dělají gymnastiku nebo se věnují parkouru či bojovým sportům. Pokud ano, bude se jim hodit airtrack, což je speciální cvičební podložka, která se využívá právě při tréninku nebo jen tak pro zábavu.

pokračovat na článek

Kuchyně do U poskytne prostor celé rodině

Už jen pár chvil vás dělí od okamžiku, kdy se s celou rodinou nastěhujete do nového bydlení? Pak možná vybíráte i novou kuchyni. Máte děti, u kterých lze očekávat, že vám při vaření budou chtít pomáhat? Vsaďte na kuchyni do U.

pokračovat na článek

5 kroků k získání hypotéky na váš vysněný domov

Půjčka na bydlení je často jedinou možností, jak si splnit sny o vlastním bydlení. Problém může nastat, když nemáte dostatek finančních prostředků na jeho pořízení. Podívejte se na 5 kroků, které vám pomohou v získání hypotéky na váš vysněný domov.

pokračovat na článek

Běžný účet jako nástroj pro odkládání peněz dětem: Jaké má benefity?

Finanční gramotnost je klíčovou dovedností, kterou by si děti měly osvojovat již od útlého věku. Jedním z efektivních způsobů, jak toho dosáhnout, je založení účtu pro své děti a využití některých z jeho benefitů. Dětský účet mKonto, jehož založení i vedení je zcela zdarma, může sloužit jako užitečný nástroj pro průběžné odkládání peněz a přinést dětem v dospívání mnoho výhod.

pokračovat na článek

Co je adekvátní dárek za pěkné vysvědčení?

Peníze? Nový telefon? Čokoláda? S blížícím se koncem školního roku opět vyvstává otázka, čím podarovat děti za dobré známky. Vhodný dárek se bude samozřejmě lišit podle věku a zájmů dítěte, ale i tak existuje několik druhů dárků, se kterými určitě nešlápnete vedle. V tomto článku jsme pro vás připravili 5 tipů na dárky, které si navíc s dětmi užijete i vy.

pokračovat na článek

Jak vybrat chytré hodinky na míru stylu i potřebám

Svět nositelných technologií v posledních letech zažívá obrovský rozmach a chytré hodinky se pro mnoho lidí staly nezbytným doplňkem. Ať už jste milovník fitness, zaneprázdněný manažer, nebo prostě někdo, kdo rád využívá možnosti smart zařízení na maximum, chytré hodinky vám umožní držet krok s digitální dobou. Jak však najít model, který bude sedět nejen vašemu zápěstí, ale i potřebám? Níže naleznete pár tipů, které vám mohou proces výběru usnadnit.

pokračovat na článek

Výbava na jarní rodinný výlet – co si sbalit na cestu?

Jaro je skvělý čas na rodinné výlety, protože po zimě se konečně můžeme těšit na slunce a teplejší počasí. Ale při plánování výletu je důležité myslet i na to, co si s sebou sbalit, aby vám nic nechybělo. V tomto článku vám nabídneme několik užitečných tipů, jak se připravit na jarní rodinný výlet.

pokračovat na článek

Úrazové pojištění pro děti: K čemu je a jak vybrat to nejlepší?

Co je na pojištění nejdůležitější? V první řadě mít ho sjednáno dřív, než dojde k nehodě. Obzvlášť děti se před úrazy chrání těžko – při své neposednosti a touze objevovat svět nějakou tu bouli či odřeninu utrží většina z nich. Kvůli úrazu však bývá v tuzemských chirurgických ambulancích ročně ošetřeno několik set tisíc dětí, je tedy dobré nic nepodcenit. Vyplatí se brát v potaz i scénáře, na které se žádnému rodiči nemyslí zrovna snadno – úrazové pojištění může nelehkou životní situaci částečně usnadnit, alespoň co se finančních dopadů týče. A podle jakých parametrů jej vybírat? To vám poradíme níže.

pokračovat na článek

Poděkujte své mamince třeba květinou

Květen se blíží, spolu s ním netrpělivě vyhlížíme i sluníčko. Co nás v květnu ještě čeká? No přece Den matek, který se slaví každoročně druhou květnovou neděli a letos tak připadá na neděli 14. května. Čím potěšíte tu svoji maminku? Že nevíte? Koukněte na naše tipy.

pokračovat na článek

Základní pojmy finanční gramotnosti pro školní děti

S finanční gramotností by se mělo začít už v útlém věku. Čím dříve s vašimi dětmi začnete na toto téma pracovat, tím rychleji jim pomůžete zorientovat se v tomto složitém světě. Pokuste se v nich vzbudit zájem a následně si vybudovat vztah k penězům. Určitě nechcete, aby v dospělosti trpěli jenom proto, že jim nikdo nevysvětlil, jak vše funguje. Sami určitě znáte ve svém okolí lidi, kteří si berou jednu půjčku za druhou, na to hypotéku a jsou ve finanční pasti. A to si pro své dítě nepřeje nikdo!

pokračovat na článek

Kam s dětmi k moři? Turecko vás nadchne

Rádi byste zamířili s ratolestmi k moři, ale nevíte, jakou destinaci zvolit? Zkuste oblíbené Turecko. Hotely myslí i na ty nejmenší hosty, celá rodina si užije pohodlí, skvělý servis i pestré možnosti zábavy. Krásné písečné pláže s pozvolným vstupem do moře jsou dalším jasným bonusem.

pokračovat na článek

Podnikatelský účet: Všechno, co potřebujete vědět

Podnikatelský účet je speciální typ bankovního produktu, který je nabízen pro podnikající fyzické osoby či právnické osoby. Tento účet není povinný, přesto s sebou přináší mnoho výhod. Co všechno o podnikatelském účtu potřebujete vědět?

pokračovat na článek

Vybíráme povlečení nejen pro děti

Zdá se to jako pár dní, co jste se stali rodiči, váš potomek ale už ušel pěkný kus cesty a odrůstá dětské postýlce. Čas plyne rychleji, než bychom si přáli, je na čase pořídit mu velkou postel a do ní pěkné a kvalitní povlečení. No a proč neudělat radost novými lůžkovinami i sobě?

pokračovat na článek

Ušetřete při platbě elektřiny bez toho, aniž byste se vzdali svého pohodlí

Existuje nějaký způsob, jak snížit své výdaje za elektřinu, ale přitom se nevzdat svého pohodlí? Dáte-li si pozor a budete dodržovat několik základních pravidel, zjistíte, že levná elektřina nemusí být pouze vaším zbožným přáním.

pokračovat na článek

I maminky si zaslouží svou zkrášlovací rutinu. Co do ní zahrnout?

Vyšperkovaná ranní a večerní rutina je příjemnou součástí zkrášlovací procedury nejedné ženy. V mateřství se ale péče o pleť mnohdy přesune k méně podstatným záležitostem, která sem tam vypadne z denního režimu. Proč by maminky neměly zapomínat na péči o pleť a co do ní zahrnout?

pokračovat na článek

Nejlepší kočárek: Jaký vybrat?

Čeká vás nákup nového kočárku? Nejde o jednoduchou záležitost. Kočárky se totiž liší v mnoha parametrech. Pomůžeme vám se ve všem zorientovat a vybrat ten nejlepší.

pokračovat na článek

Jak šetřit v domácnosti na elektřině?

Ceny energií vylétly do extrémní výše a lépe hned tak nebude. Inflační spirála se roztáčí a zdražuje se skoro vše. Jak v této době ušetřit tak, aby vás to bolelo co nejméně?

pokračovat na článek