Všechny články

Navštivte dětského dermatologa včas

Dermatologie se úzce specializuje na zdravotní problémy v oblasti onemocnění kůže, vlasů, nehtů, mazových a potních žláz. Napříč spektrem onemocnění v oblasti dětské dermatologie se na první místo řadí atopická dermatitida, na níž se Canadian Medical Care velice významně zaměřuje.

pokračovat na článek

Voděodolné štítky – pomocník pro každodenní situace s dětmi

Možná máte dcerku, která si každé ráno pečlivě vybírá, v čem půjde do školky. Ta určitě bude vědět, do čeho se má převléknout ven a pak zase domů. Ale kluci tolik nevnímají, co mají na sobě. A tak se snadno může stát, zvlášť když vyzvedává ze školky táta, že váš synáček přijde domů v botách o číslo větších, než ve kterých ráno odcházel. Naštěstí i pro roztržité tatínky a dětičky existuje řešení.

pokračovat na článek

Hřiště, která děti nikdy neomrzí

Nic snad nepotěší děti víc než hřiště, kde si mohou hrát se svými vrstevníky. Různé herní atrakce vždy děti lákaly a jinak tomu není ani dnes. Jen vývoj jde dopředu, a co děti z minulých let objevily jen na veřejných hřištích, si mohou klidně dopřát doma na zahradě. Záleží jen na výběru a množství herních prvků. Rodiče mohou vybírat i podle toho, o co má jejich dítě zájem. Stromy nahradí lezecká stěna s klouzačkou, pro děti, které se rádi schovávají lze postavit malý dřevěný domek. To vše se dá různě kombinovat a připravit pro děti perfektní koutek, kde si mohou hrát celý den.

pokračovat na článek

Chytré hry pro děti i dospělé

Už vás nebaví s dětmi stále dokola hrát Člověče nezlob se? Smart hry přinášejí nový rozměr zábavy pro celou rodinu. Jsou sloučením hry a hlavolamu v jednom a přinášejí proto nejen zábavu, ale také rozvíjejí logické myšlení. Velkou výhodou je, že je možné si hrát jak ve skupinkách, tak i sám. Jsou tedy ideálním řešením i pro jedináčky.

pokračovat na článek

Místo, kde se schází celá rodina: obývací pokoj

Obývací pokoj je místnost, kde se setkává nejčastěji celá rodina, kde hostíme své přátele, ale také místo, kde odpočíváme. Je to doslova společenské centrum každé domácnosti. A právě proto by měl obývací pokoj působit přívětivě, ale zároveň by měl také odrážet styl a život svých majitelů.

pokračovat na článek

Jakou podlahu do dětského pokoje?

Podlaha je v dětském pokoji středobodem, kolem kterého se točí veškeré dění. Malé děti, zvláště ty předškolního věku, tráví na podlaze většinu svého času. Hrají si tam, kreslí, odpočívají a v pozdějším věku se na zemi i učí. Pomůžeme vám vybrat podlahu, která nebude studit, klouzat a půjde snadno uklízet.

pokračovat na článek

Zařizujeme dětský pokoj, aneb už máme školáka!

Někdo se na ten okamžik těší, jiný by ho rád co nejvíce oddálil. Ale čas je neúprosný a tak se nám miminko mění před očima v batole a pak, dřív než se nadějeme, máme doma malého předškoláka nebo dokonce již školáka. A v tento okamžik přichází čas na změnu. Je potřeba nově zařídit dětský pokoj.

pokračovat na článek

Jak lépe pochopit své maličké

Každá maminka chce pro své děťátko to nejlepší. A je bezradná, když dítě pláče a maminka netuší proč. „Kdyby to jen šlo, abychom si to mohli říct, viď…“ pomyslí si často. Kdy se batolátko začne pouštět do prvních slov, však úplně urychlit nemůžeme. To ví maminky více dětí, že i když se všem věnovaly stejně, každé začalo mluvit jindy. Výraznou pomocí je tak pro mnoho rodičů znakování.

pokračovat na článek

Podlahy z PVC a vinylové podlahy

Polyvinylchloridové podlahy v posledních deseti letech zaznamenaly obrovský boom. Od původních panelákových „lin“ k dnešnímu PVC uplynulo hodně času a technologie i materiály se posunuly o mílové kroky kupředu.

pokračovat na článek

Rozvíjejte své děti pomocí hraček

Hraček pro děti existuje nepřeberné množství. Je obecně známo, že hrou se děti učí a rozvíjejí, důležité ovšem je, zvolit tu správnou hračku. Ideálně z kvalitního materiálu, takovou, která vychází ze skutečného života a podporuje představivost a rozvoj motoriky i psychiky. Přesně takové jsou hračky WOW.

pokračovat na článek

Existují žvýkačky bez chemie?

Při sledování reklam by se mohlo zdát, že žvýkačky jsou tím nejlepším způsobem, jak udržet ústní dutinu zdravou. Dát si žvýkačku namísto nudného čištění zubů? Kterému dítěti by se tato představa nelíbila! Podívali jste se ale někdy na složení žvýkaček?

pokračovat na článek

Ideální výlet pro školky i školy? Do Parku Mirakulum!

Ještě nemáte ze své školy nebo školky informaci, kam vyrazí letos na školní výlet? A co kdybyste jim poradili - desetihektarový Park Mirakulum ve středočeských Milovicích je jedinečným areálem nabízejícím herní i naučné prvky vyrobené převážně z přírodních materiálů. Děti u nás zapojují vlastní pohyb, sílu a v neposlední řadě i fantazii. Děti se u nás vyřádí na certifikovaných atrakcích, včetně Vodního světa, a ještě si mohou vybrat z kvalitní, domácí kuchyně, na které si zakládáme.

pokračovat na článek

Hračky, které vzdělávají

Existuje nesčetné množství hraček pro děti. V dnešní době nalezneme spousty hračkářství, ve kterých je velký výběr jak pro holky, tak pro kluky. Ne každé hračky jsou ale pro naše děti prospěšné a mnoho rodičů se již při koupi zaměřuje také na to, aby hračka nejen bavila, ale i rozvíjela. Vývoj hraček je na takové úrovni, že si můžeme dovolit vybírat ty, které našim dětem dají kromě zábavy a radosti i něco navíc.

pokračovat na článek

Dovolená s dětmi na Lipně? Příjemně překvapí!

Krásný hotelový resort Relax **** na břehu Lipenského jezera u nás obstál v jarním testovacím kole. Překrásná příroda spojená s výhledem na jihočeské moře a bezvadným servisem hotelu byla naprostým balzámem na duši.

pokračovat na článek

Čistý vzduch v místnosti je základ zdravého dýchání

Blíží se jarní měsíce a mnozí lidé se již děsí pylové alergie. Obavy z dýchacích potíží může zmírnit moderní technika, a proto si stále více českých domácností pořizuje čističku vzduchu. Nejedná se však o současný trend nebo módní výstřelek, ale o snahu ochránit zdraví celé rodiny. Když si uvědomíme, že jarní měsíce jsou navíc obdobím zvýšeného rizika chřipkových onemocnění a alergií, jistě v tom najdeme vyšší smysl.

pokračovat na článek

Už žádné zničené oblečení, žehlete snadno

Znáte někoho, kdo by si liboval v žehlení? Kdyby se měla vyhodnotit nejhorší domácí práce, pravděpodobně by vyhrálo utírání prachu a hned v závěsu by bylo právě žehlení. Představte si ale, že byste vlastnili takovou žehličku, která by všechnu tu nepříjemnou práci odvedla za vás. Nebylo by to skvělé?

pokračovat na článek

Hýčkejte sebe i své děťátko přírodní kosmetikou

Neustálé oplachování dudlíků a lahviček, úklid kuchyně, mytí koupelny... na navlékání rukavic není čas, vše je třeba udělat rychle – všechny tyto domácí práce nejvíce odnáší pokožka rukou. Péče o děťátko vás vyčerpává natolik, že už vám na sebe leckdy nezbývá čas ani energie. A pak se v autobusu držíte madla a zahlédnete své ruce vedle pěstěných rukou mladé studentky. A dojde vám, že i vy byste si nějakou péči rozhodně měla také dopřát.

pokračovat na článek

Koberec v dětském pokoji, ano nebo ne?

Doby, kdy koberec byl na černé listině výbavy dětského pokoje, jsou pryč. Do nedávna se proti kobercům značně brojilo a tvrdilo se, že slouží jako líheň roztočů a zdroj kontaminace ovzduší. Závěry německého zkušebního ústavu však tvrdí pravý opak!

pokračovat na článek

Těhotenství – nejkrásnější období ženy? Ne vždy

Těhotenství, stejně jako mateřství, je opředeno mnoha mýty. Jedním z největších je ten, že se jedná o nejkrásnější období v životě ženy. Ano, může to tak samozřejmě být, ale mnoho žen těhotenství doslova protrpí anebo je alespoň zaskočí nepříjemné průvodní jevy jiného stavu, ať ty psychické, nebo fyzické.

pokračovat na článek

Koloběžky pro celou rodinu

Koloběžka, odrážedlo nebo trojkolka jsou ideální pro rozvoj rovnováhy a koordinace. Existuje mnoho druhů pro malé a i velké děti, a dokonce i pro dospělé. Jakou koloběžku ale zvolit, aby byla bezpečná a splňovala všechna důležitá kritéria?

pokračovat na článek