Všechny články

Hrajme si a učme se s dětmi

Předškoláci a školáci mají před sebou řadu úkolů, které by měly postupně zvládnout. Především se učí číst, počítat, mluvit rodným jazykem i cizí řečí, komunikovat a spolupracovat s kamarády. Děti se nejraději učí hrou, a tak jim učení usnadní didaktické hry.

pokračovat na článek

Rozděl a panuj

Máte doma jedno, dvě, tři děti? Nebo zatím to první na cestě? Ať už tak nebo tak, ať si plány teprve děláte nebo už ustupujete plánům jiných, jedno je jisté. Udělat si občas chvilku pro sebe je podmínkou udržení zdravého rozumu. Rozhoďte proto sociální sítě a podělte se – a to je důležité – nejen o radost, ale i o starost z miminka. Je to dokonalý win win systém :).

pokračovat na článek

Rozhodujete se mezi kočárkem a šátkem? Známe pro i proti!

Patříte k nastávajícím rodičům? Pak společně s volbou jména a nakupováním výbavičky už určitě přišla na řadu otázka: „Pořídíme kočárek, šátek nebo obojí?“ A pokládáte si stejnou otázku, na kterou v posledních letech hledá odpověď stále více rodičů.

pokračovat na článek

Lahodné mlsání pro nejmenší

Dudlík je sice fajn kamarád, ale taková kukuřičná křupka se žvýká mnohem radostněji. Víte, které dobrůtky můžete dát svým maličkým, aby si pochutnaly a zároveň dostaly energetickou svačinku? Co si může křupnout půlroční miminko a na čem si pošmákne, až mu bude rok?

pokračovat na článek

Kam pro jarní obuv pro vaše děti? Nejlépe do specializované prodejny

Tvz. Speciálka se odlišuje především tím, že nabízí pouze certifikované boty s proškoleným personálem v oblasti zdravého obouvání. Boty Vám nabídnou nikoliv designové, ale hlavně ty správné, které vaše dítě potřebuje. Každý máme jiný tvar nohy, jsme jinak aktivní a používáme obuv na různých místech. Když vyberete špatně – může to vést k trvalým následkům typu plochá noha, vpáčený kotník a bolestem zad ve vyšším věku.

pokračovat na článek

Překvapte své děti originálními hračkami

Pokud jdete nakupovat s dítětem, je prakticky nemožné koupit něco, aniž by si toho váš malý všetečka nevšiml. Co ale dělat v případě, když potřebujete překvapení k narozeninám, k svátku, Vánocům, nebo jen tak? Na tyto případy existuje jednoduchá pomoc. Ne, není to babička na hlídání, ale nakupování přímo z domova.

pokračovat na článek

8 z 10 českých školáků má potíže s dodržováním pravidelného pitného režimu

Osm z deseti českých školáků má větší či menší problém dodržovat pravidelný pitný režim. Nejčastějším důvodem pro jeho nedodržování je fakt, že rodiče nemohou na pravidelný pitný režim dohlédnout, pokud je dítě například ve škole, na hřišti či v kroužku. Podle odborníků přitom nedodržování pitného režimu může mít pro děti závažné zdravotní následky. Tato skutečnost vyplynula z odpovědí 500 českých matek se školou povinnými dětmi do 15 let v průzkumu iniciovaném Sítí mateřských center v závěru minulého roku.

pokračovat na článek

Nábytkem proti nudě aneb Vychytávka pro každého

Vychytávka většinou znamená, že výrobek má ještě další funkce, které byste od něj úplně běžně nečekali. Napadlo by vás, že nábytek bude podporovat rozvoj motoriky a rytmických dovedností? Nebo že bude rozvíjet komunikaci a kreativitu? Český víceúčelový nábytek drumben nabízí tolik možností využití, že je opravdovou vychytávkou v pravém slova smyslu.

pokračovat na článek

Kam letos vyrazit na letní dovolenou?

Zima už je u konce a pomalu se nám blíží výběr letní dovolené. Kam a za kolik je každoroční otázkou. Poměr cena kvalita je u dovolené většinou rozhodující, konec konců, kdo by nechtěl jet na překrásné místo za co nejméně peněz? Pokud už vás nebaví dokola jezdit do Itálie a Chorvatska, vyzkoušejte jeden z výhodných last minute zájezdů na mnohem exotičtější místa.

pokračovat na článek

„Nejvíce zápasíme, když pláče a my nevíme proč.“ Říká zpěvačka Kristýna Šebíková

Kristýna Šebíková je čerstvou maminkou. Známe ji především z finále Superstar, z X factoru a také z klipů Nahoru, který nazpívala s Raegem nebo Not over you s Henrym D. Jak zpěvačka prožívá mateřství?

pokračovat na článek

Jak si usedneš, tak se najíš

Jestliže je bryndáček součástí vaší každodenní fashion výbavy, pochopili jste jednu důležitou věc: prevence je příjemnější než následky. Protože jakkoli se prací prostředky v reklamách předhánějí v absolutním zatočení se špenátem, mrkví či švestkami, na děti jsou krátké. Děti se prostě rodí se zvláštní schopností trefit se jídlem, které nelze vyprat, přesně tam, kam se vám to nehodí. Na rychlý střet ručky s plnou lžičkou proti směru krmení mají speciální timing. Nečekaný kašel nebo kýchnutí přichází vteřinu poté, co olíznou lžičku, a vteřinu předtím, než polknou.

pokračovat na článek

Pohodlí v srdci vašeho domova

Obývací pokoj byl vždy srdcem domu a bytu, protože je to místo, kde rodina tráví nejvíce času, schází se zde s přáteli a v neposlední řadě představuje místo pro odpočinek a relaxaci. Výběr správné sedací soupravy by měl být uvážlivý, podle potřeb jednotlivce i celé rodiny. Zákazník by měl vzít v úvahu, jak a komu bude sedací souprava sloužit.

pokračovat na článek

Ve světě, v němž najdete všechno vybavení do dětského pokoje (a nejen to)

Chcete zařídit dětský pokoj ještě dřív, než se miminko narodí? Nebo máte v plánu přeměnu stávajícího pokoje na dětské království? Pak s námi pojďte na výlet do světa, o jakém se vám možná ani nezdálo. Tady najdete opravdu vše, co budete potřebovat první týdny pro miminko, vyberete si moderní, vkusný a praktický nábytek do dětského pokoje, právě takový, aby potěšil vaše děti. Zkrátka nepřijdou ani maminky – leckteré pomůcky a doplňky jim usnadní těhotenství, a po porodu péči o sebe i o potomka.

pokračovat na článek

Přírodní oblečení pro maminku i miminko

Období těhotenství a čerstvě po narození miminka je obzvláště choulostivé. O to je důležitější používat přírodní produkty. Často si neuvědomujeme, že oblečení z umělých materiálů nedělá dobře ani nám ani našemu dítěti.

pokračovat na článek

Tipy na Valentýnské dezerty od Mlékárny Valašské Meziříčí

Svátek svatého Valentýna - Valentýn se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. V tento den si partneři posílají dárky s tématikou srdce jako symbolu lásky.

pokračovat na článek

Zdravé sezení v dětském pokoji – novinky 2016

Přechod z mateřské školky do základní školy je pro dítě velmi náročný. Celodenní aktivní pohyb v mateřské školce je najednou vystřídán dlouhodobým sezením ve školních lavicích nebo doma při učení a psaní úkolů a u počítače. Není výjimkou, že některé děti tráví vsedě i 10 hodin denně.

pokračovat na článek

Nadčasový půvab koupelnových baterií

Zamýšlíte se někdy nad věcmi, které používáte denně? Uvědomujete si, že detaily, jednoduchost, praktičnost i krása dělají z pouhého bydlení domov? Ženy si to většinou uvědomují více, ale ani muži dnes již nezůstávají stát stranou… A víte, že koupelnu může ve výjimečné místo proměnit i správně zvolený koupelnový nábytek a doplňky? Někdy stačí jen sáhnout po originálních koupelnových bateriích, třeba v rustikálním či retro stylu.

pokračovat na článek

Nedaří se vám zhubnout po porodu?

Vhodně sestavený jídelníček je pro zdravou redukci hmotnosti a spalování tuků klíčový. Ne vždy je ale jídelníček správný právě pro nás a na výsledky potom čekáme zcela marně. Kila po porodu se sama neshodí a samostatné cvičení nás také nezachrání. Co tedy pro efektivní hubnutí jíst?

pokračovat na článek

V originálním karnevalovém kostýmu budete jednička

Nastal dlouho očekávaný čas plesů a karnevalů, a s ním přichází otázka – co na sebe, abychom byli zajímaví, originální a „k nepoznání“? Řešit tento problém se dá i zapůjčením kostýmu, nebo jeho domácí výrobou, jenže výsledek nebude zdaleka tak dobrý, jako když si pořídíte kostým u profesionálů.

pokračovat na článek

Udělejte z Valentýna praktickou záležitost

Máte doma malou dcerku, která prožívá Valentýn jako dospělá slečna? Často chceme našim nejmenším dopřát to nejlepší, ale ne vždy se nám podaří udělat opravdovou radost a zároveň darovat i něco praktického. Co se týče Valentýna, máme ale jednu velkou výhodu!

pokračovat na článek