Všechny články

Pozvánka na veletrh Pro Dítě v Brně

Čekáte miminko nebo už s nadšením sledujete, jak ten Váš drobeček krásně roste? Udělejte si jarní výlet na veletrh Pro Dítě, který se koná ve dnech 5. 3. až 8. 3. v Brně, a prohlédněte si kočárky, hračky, vybavení dětských pokojíčků a mnoho dalšího pro Vaše děti.

pokračovat na článek

Připravte děti do školy HRAVĚ!

Děti předškolního věku jsou nadšené, když si jako rodiče najdeme volnou chvilku pro společné hry. Využije toho a začněte je pomaloučku polehoučku připravovat do školy! Didaktické hračky Vaše děti příjemně pobaví, a zároveň jim usnadní vstup do světa povinností.

pokračovat na článek

Mateřská láska přichází postupně

Narodilo se Vám miminko, ale Vy máte pocit, že ho nemilujete tak, jak jste si představovala? Nedělejte si žádné výčitky! Mateřská láska přichází postupně. 

pokračovat na článek

Rozdělit lásku není snadné

Rozdělit lásku mezi všechny členy rodiny není snadné. Zde je pár tipů, které Vám mohou pomoci!

pokračovat na článek

Co s sebou do porodnice?

Co s sebou do porodnice? Otázka, kterou řeší ke konci těhotenství snad každá maminka. Seznam nejdůležitějších potřeb lze získat například v rámci kurzů předporodní přípravy, ale také v těhotenské poradně, a dokonce i v mateřském centru. My Vám však kromě obligatorních nezbytností navíc přinášíme tipy od zkušených maminek!

pokračovat na článek

Krásná s kočárkem i v mrazivém počasí

Zdravím všechny maminky, jak jistě víte, tak i v mrazu a nepříznivém počasí musíme vyjet s kočárky. Jak sebe i miminko chránit před touto nepřízní?

pokračovat na článek

Problém s nadměrným vypadáváním vlasů už bude minulostí

Vypadáváni vlasů je běžný jev, jde o přirozený proces obměny porostu hlavy. Problém však je, když nám začnou vlasy nápadně řídnout. V tomto případě hovoříme o nadměrném vypadávání vlasů, které může mít mnoho příčin. Jaké jsou nejčastější příčiny a jak je lze řešit?

pokračovat na článek

Pupečníková krev a její využití

Pupečníková krev je zejména v souvislosti s porodem často diskutované téma. V čem spočívá její vzácnost a k čemu se používá? Jak se pupečníková krev  uchovává a jak probíhá samotný odběr? A jaké možnosti mají současné maminky v České republice? Zeptali jsme se mluvčí rodinné banky pupečníkové krve CORD BLOOD CENTER, Mgr. Michaely Sekyrkové.

pokračovat na článek

Děti versus intimní partnerský život

Radujete se ze svých roztomilých malých dětí, které však odsunuly Váš milostný život kamsi do pozadí? Nedovolte dětem, aby Vás připravily o intimní pojítko Vašeho vztahu!    

pokračovat na článek

Vztekání dětí, proč se zase vzteká?

Ne, ne, ne už ne. Já nechci další ne. Už zase řve, kope, válí se po zemi, bouchá mne, bouchá dokonce i sebe. Je to normální? Co dělám špatně?

pokračovat na článek

Vyšetření v těhotenství

Udělala jste si doma těhotenský test a z výsledku jste zjistila, že jste těhotná? Těhotenství je pro každou ženu radost, avšak během tohoto období je zapotřebí podstoupit také několik kontrol a vyšetření. Chcete-li vědět, kdy budete chodit na prohlídky a co vás zhruba čeká, pak čtěte dále. Tento článek vám poskytne informace týkající se veškerých prohlídek v období těhotenství.

pokračovat na článek

Když se dítě nechce oblékat! Mně to nejde a já to neumím!

Já to neumím“ nebo „Mně to nejde, mamí!!!“ případně rozkaz „Musíš mi to obléct ty, tati!!!!“ Oblíbené je i detailní hodinové zkoumání drobečku ležícího vedle ponožky, kterou si má dítě obléct. Znáte podobné scény i z vašeho rodinného života? Oblékání může být někdy opravdu výzva. Nejprve děti baví a ohromně se snaží. A pak najednou nic nejde, všechno ostatní je důležitější a vypravování z domu se stává zdlouhavou a nervy drásající Odysseou.

pokračovat na článek

Dejte se po antibiotikách rychle do kupy

Zima je rájem pro spotřebu antibiotik. Ta nás sice snadno vyléčí z angín i dalších neduhů, nicméně po sobě zanechají v našem těle tak trochu spoušť. Ničí totiž i prospěšné bakterie: probiotika, která se nachází ve střevech.

pokračovat na článek

Hnízdím aneb blíží se velké finále!

Vítejte v novém roce 2015. Taky si stále zvykáte, že už je leden, svátky za námi a před námi čerstvý, ještě nepopsaný rok? Možná pár z vás pilně dodržuje novoroční předsevzetí a cítí se plní energie, protože tentokrát to musí vyjít. Držím palce!

pokračovat na článek

Jak jste na tom se sebeovládáním ve výchovně náročných situacích?

Začalo Vaše dítě zlobit v okamžiku, kdy se to zrovna nejméně hodí? Anebo ho dokonce popadl záchvat vzteku? Zachovejte klid alespoň Vy. V klidu celou situaci zvládnete lépe.

pokračovat na článek

Křestní jména inspirovaná módními návrháři

Vybírate jméno pro Vaše miminko? Inspirujte se módním světem. Křestní jména slavných návrhářů.

pokračovat na článek

Jak zvládnout stres kolem Vánoc?

Přestože Vánoce jsou svátky klidu, v poklidu si je užije vskutku málokdo. Uklízíme, pečeme, vaříme a na poslední chvíli sháníme vánoční dárky, na které si často musíme i půjčit. Předvánoční shon a finanční záležitosti zdaleka nejsou jedinými stresujícími faktory. Přidává se k nim i zvýšená citlivost na emociální podněty vedoucí k pocitům napětí, zklamání a smutku.

pokračovat na článek

Nezavírejte oči před dětskou oční péčí!

Zrak je naším nejdůležitějším smyslem, kterým vnímáme více než 80% veškerých informací z okolního prostředí. Bohužel počet zrakově postižených dětí každým rokem stoupá, a zároveň s tím v Praze klesá dostupnost oční péče.

pokračovat na článek

Nejvyšší čas připravit kočárky na zimu! Rukávníky a fusaky.

Je zdravé, chodit ven za každého počasí. V případě procházek s miminkem platí, že neexistuje špatné počasí, ale pouze špatně vybavený kočárek. Jestli jste ten svůj ještě nepřipravili na zimu, máte nejvyšší čas pořídit si rukávníky a fusaky!

pokračovat na článek

3 nejlepší vánoční dárky pro Vaše děti, které zvládnete vyrobit

Znáte to také? Při pořizování vánočních dárků se své milované ratolesti snažíte udělat co největší radost. Vánoce snů. Už při balení vás napadne, že je toho docela dost. No a pak se dostaví s nadílkou zbytek rodiny.

pokračovat na článek