Všechny články

Slezina může za věčné přejídání…

Slezina je orgán zdánlivě nepotřebný. Pokud je z těla odebrána, například po autohavárii, může člověk bez větších omezení dál zcela normálně žít. Přesto může být slezina příčinnou mnoha onemocnění. Jak si to vysvětlit?

pokračovat na článek

Krásná i s kočárkem

Milé maminky, chtěla bych Vám napsat pár tipů pro lehký a rychlý makeup. I s kočárkem můžeme být každý den krásné a upravené. Já jako maminka dvouměsíční holčičky vycházím ven s kočárkem několikrát denně. Nějak si nedovedu představit, že bych vyšla neupravená. Chápu, že většina maminek oponuje tím, že teď mají miminko, které spolkne jejich veškerý čas a proto mají nárok se prezentovat jako rozcuchané, nenalíčené a v roztrhaných teplácích.

pokračovat na článek

Vánoce, Vánoce přicházejí….a jak je přežít!

Dlouho jsem předstírala, že tomu tak není a je spoustu času, ale je to oficiálně tu - Vánoce jsou za rohem. A tak jsem si říkala, že by to chtělo nějaký pěkný, pohodový článek.

pokračovat na článek

Dejte si řepný extrakt a budete zdraví jako řípa!

Máte problém, přinutit své děti a partnera, aby jedli zeleninu, jako je červená řepa? Pak jste na tom podobně jako většina maminek a určitě Vás trápí, že něco tak zdravého členové Vaší rodiny odmítají. Buďte rafinovaná a podejte jim červenou řepu v podobě extraktu.

pokračovat na článek

Naše tipy na dětské masky na karneval

Dětské kostýmy a masky na karneval se hodí mít po ruce. Nikdy totiž nevíte, kdy paní učitelky ve školce připraví pro děti maškarní akci. A kdo má pak narychlo shánět převlek? Nehledě na to, že děti převlékání milují, a když jim dovolíte, aby se doma převlékly třeba za čarodějku nebo za piráta, budou nadšené.

pokračovat na článek

Táhněte s partnerem za jeden provaz a nikdy ho před dětmi neshazujte

Korektní vztah mezi rodiči a jejich jednotný postup je důležitý nejen k vytvoření zdravého prostředí pro život dítěte, ale také ovlivňuje formování jeho povahových vlastností.     

pokračovat na článek

RECENZE: Navštívili jsme penzion Starý pivovar Křtiny

Hledali jsme ubytování pro rodinu se dvěma dětmi a pejskem v blízkosti Moravského krasu a objevili jsme pěkný penzion Starý pivovar nacházející se na okraji obce Křtiny. V penzionu jsme strávili týden a rádi bychom se s Vámi podělili o naše zkušenosti.

pokračovat na článek

Strach z klíšťat je přehnaný

Díky tomu, že každé jaro na nás začne útočit reklama na očkování proti klíšťové encefalitidě, se většina lidí klíšťat panicky bojí. Někteří jedinci kvůli tomu nechodí vůbec do lesa, nechtějí pouštět děti na tábor v přírodě, nakupují agresivní chemické repelenty,... Ve skutečnosti ale mnohem snáz chytíte klíště při obyčejné procházce v trávě než v lese.

pokračovat na článek

Jak vychovat šťastné dítě

Jako rodiče často soustředíme největší pozornost na to, jak vychovat poslušné, anebo úspěšné dítě. Podle psychologů je však nejdůležitější vychovat šťastné dítě.

pokračovat na článek

Doplňky stravy ano či ne?

Zajímáte se o zdravý životní styl a není Vám jedno, jestli svému tělu dodáváte dostatek správných živin a vitamínů? Dobře děláte! Tělo není stroj, a i když snese sem tam i „tvrdší“ zacházení, jestliže chcete, aby Vám dobře sloužilo, musíte se o něj starat.

pokračovat na článek

5 tipů, jak poznat kvalitní tužku či pastelku

Čmárání pastelkou je jedna z prvních věcí, které batolata zkouší od chvíle, kdy jsou schopna udržet pastelku v ruce jakýmkoliv způsobem. Kreslení pak zůstává po celé dětství nejen jednou z forem zábavy, ale také důležitým způsobem sebevyjádření se dítěte a jeho komunikace s okolím. Skrze papír a tužku poznává svět, vstupuje do království fantazie, zhmotňuje své sny a přání. Pozorní rodiče se také od prvních kreslících pokusů snaží vést dítko ke správnému úchopu pastelky a měli by také věnovat pozornost tomu, jaká pastelka či tužka je pro ně nejlepší.

pokračovat na článek

Není nad praktické dárky aneb Co že si to přeji k Vánocům?

Před pár týdny jsem opět dobrovolně podstupovala nelidské zacházení na kosmetice a protože to je 1,5 hod. trvající proces, hodně toho se slečnou kosmetičkou napovídáme. Děti, porody, hubnutí, trendy v péči o pleť, jídlo...no prostě klasika.

pokračovat na článek

Vily v Řecku se stávají oblíbeným cílem rodinné dovolené

Řecko již dlouhodobě patří mezi vyhledávané destinace pro rodinnou dovolenou. Příjemné středomořské klima, příznivá cenová hladina, přívětiví lidé, vynikající kuchyně a bezpečné prostředí představují hlavní důvody, proč tuto zemi každý rok navštíví tisíce rodin s malými dětmi, které dávají čím dál více přednost soukromým vilám před umělými hotelovými komplexy.

pokračovat na článek

Zima se blíží! Našli jsme ty nejkrásnější fusaky pro miminka…

Zima už klepe pomalu na dveře, a pokud Vám také klepe na bříško Vaše miminko, teplý fusak by ve Vaší výbavičce určitě neměl chybět. Našli jsme pro Vás ty nejkrásnější fusaky. Vyberte si variantu, kterou nejvíce využijete.

pokračovat na článek

Nový trend maminek? Blogování!

Kouzlo blogování, které ještě donedávna bylo doménou teenagerů, objevuje čím dál více maminek na mateřské a rodičovské dovolené. Pro ně není tato činnost pouhým zdrojem rozptýlení a zábavy, ale také možností, jak se nenechat se pohltit mikrosvětem vlastní domácnosti a zůstat ve spojení s okolním světem. Udržet krok s módou, společenským a kulturním děním a připadat si užitečnými.

pokračovat na článek

Aby byla bříška spokojená

Novorozenecká, nebo také tříměsíční kolika, trápí až 30% všech novorozených miminek.
Hned po zánětech horních cest dýchacích je to nejčastější problém, který se řeší v ordinaci pediatra. Co vlastně způsobuje bolení bříška?

pokračovat na článek

Pocit životní spokojenosti souvisí s dýchacími cestami

Je podzim a pomalu přichází zima, s ní také čas nachlazení dýchacích cest. Počasí tohoto období totiž přesně vystihuje emoce, se kterými jsou dýchací cesty spojeny – tedy melancholie, smutek nebo deprese. Rok se zcela jistě přehoupl do druhé poloviny a bude pomalu končit.

pokračovat na článek

BMX kolo - skvělý vánoční dárek

Posloucháte již několik měsíců, že by si váš syn přál k Vánocům BMX kolo? Nemáte ani ponětí, co se za touto zkratkou skrývá a jak takové kolo vlastně vybrat? Pokud si syn již dávno nevybral BMX kolo sám nebo s pomocí kamarádů, poradíme vám, jak při výběru BMX kola postupovat.

pokračovat na článek

První příznaky těhotenství po oplodnění

První příznaky těhotenství po oplodnění jsou často podceňovány, neboť je většina žen připisuje příznakům premenstruačního syndromu. Které to jsou?

pokračovat na článek

Víme, jak na depku!

Když začne padat listí, přijdou husté mlhy a noci se začnou prodlužovat, míváme špatnou náladu, jsme více unavení a často i přecitlivělí. Pokud se k tomu ještě přidají problémy v práci nebo doma, sedne na nás „depka“. Ta sice není tak závažným problémem jako skutečná deprese, ale dokáže člověku pěkně znepříjemnit život.

pokračovat na článek