Všechny články

VIDEO: NESPRÁVNÉ STRAVOVACÍ NÁVYKY U DĚTÍ

Milí rodičové, vítejte u dalšího dílu našeho videopořadu. Tentokrát jsme se zaměřili na téma, které se týká všech z nás, dětí i dospělých. Jsou jím nezdravé stravovací návyky. Které z nich patří mezi ty nejčastější? Jak by naproti tomu měl vypadat zdravý jídelníček našich dětí? Proč se rostoucí počet dětí potýká s obezitou? Podle čeho vybírat potraviny a jak omezit touhu dětí po sladkostech? Ptáme se výživové poradkyně Pavlíny Dostalíkové z Institutu zdravého životního stylu.

pokračovat na článek

Proč se snažit vyhnout antibiotikům?

Všichni rodiče chtějí, aby jejich dítě bylo zdravé. Nejen kvůli dítěti samotnému, ale i kvůli organizačním záležitostem uvnitř rodiny. V dnešní době, když dítě začne chodit do školky nebo školy, se matka většinou vrátí do práce, řešit tedy nemoci dítěte je velmi nepříjemné, a i zameškaná látka se hůře dohání. Rodiče se proto snaží, aby jejich dítě bylo nemocné, co nejméně.

pokračovat na článek

Dejte dětem jistotu

Jedním ze základních předpokladů pro harmonický vývoj dítěte je pocit jistoty. Ty nejmenší vyžadují dodržování pravidelných rituálů, ty starší potřebují jasná pravidla, aby věděly, co od Vás mohou očekávat. 

pokračovat na článek

Určení pohlaví dítěte

Určení pohlaví dítěte má význam především pro rodiče, kteří již mají dítě nebo děti jednoho pohlaví, a touží ještě po děťátku jiného pohlaví. Existuje několik metod, jak pohlaví dítěte ovlivnit (předem určit) s různou mírou spolehlivosti.

pokračovat na článek

Budoucí rodiče Dvořáková a Noid: Terezky se nemůžeme dočkat, budeme rodiče!

Úspěšná česká modelka a playmate Gabriela Dvořáková se co nevidět stane maminkou. Zeptali jsme se jí, jak se na své rodičovství těší, jak je skloubí se svým profesním životem a jestli se svým manželem Václavem Noidem Bártou plánují početnější rodinu.

pokračovat na článek

Proč přibývá v moderní době depresí?

Cítím se být sama, opuštěná, nemilovaná. Necítím dostatek pozornosti od partnera. Musím se neustále zlepšovat, protože se necítím dosti dokonalá a výkonná, mám pocit, že začínám neustále od začátku. Cítím neustálou lítost, že mě partner přehlíží a nevšímá se mě. Nechce se mi nic dělat, protože nic nemá cenu….

pokračovat na článek

Dítě nechce spát v postýlce

Konečně. Máte za sebou náročný den s dětmi – neustálé uklízení rozházených věcí, „paci, paci., pacičky“, „áááá ham.“ Povedlo se vám zdržet se komentáře „bác“, když manželovi upadl mobil a s vděkem, že vám z toho ještě „nepřeskočilo“ usínáte.

pokračovat na článek

Bude to holčička, maminko! Aneb hon za jménem začíná

Zdravím vás všechny zase po měsíci! Nevím jak u vás, ale v naší domácnosti podzim utíká jak voda a také mám spoustu novinek. O té první už asi víte – s týmem tohoto webu jsme začali natáčet nový pořad RODIČŮM a první díl jste již mohli vidět.

pokračovat na článek

Poporodní deprese mají i otcové

Depresivní stavy po narození dítěte se netýkají jenom žen. Poporodní deprese se objevují také přibližně u desetiny mužů a mohou trvat tři měsíce až půl roku.

pokračovat na článek

Úspěšnému početí lze pomoci

Také už jste alergičtí na otázky typu: Co je nového? Jak jste daleko? Nebo nemáte nějaký problém? Nenechte se vytočit. Pokud se snažíte o potomka, je důležité, být především v klidu a v pohodě a dodat organismu vše potřebné. Prozradíme Vám, co nejvíce napomáhá úspěšnému početí.

pokračovat na článek

Vyhrajte boj s afty!

Afty, drobné bolestivé vřídky, patří mezi poměrně častá onemocnění dutiny ústní, která způsobují nepříjemné pocity v ústech a nezřídka také znemožňují člověku pohodlně jíst, a dokonce i mluvit. Také Vás občas trápí? Poradíme Vám, jak s nimi zatočit!

pokračovat na článek

NOVÝ VIDEOPOŘAD PRO RODIČE JE TU!

RODIČŮM - to je název nového videopořadu, který nám rodičům chyběl. A že je na co se těšit. Zajímavé reportáže zaměřené na aktuální témata týkající se těhotenství, rodičovství, výchovy, vzdělávání dětí, ale i vzájemných vztahů mezi rodiči.

pokračovat na článek

Jak poznat těhotenství

Podle čeho poznat těhotenství? Jaké jsou jiné signály, které nám tělo dává, kromě typického příznaku, jímž je vynechání pravidelného menstruačního krvácení?

pokračovat na článek

Nezanedbávejte svého partnera

Když se narodí děti, jejich tatínek se často ocitá na vedlejší koleji. Prozíravé maminky však dobře vědí, že jejich partner je vlastně takové velké dítě, a pro zachování spokojeného soužití potřebuje svou denní dávku lásky a pozornosti.    

pokračovat na článek

Podporujte dětské sebevědomí

Většina psychologů Vám potvrdí, že za spoustu problémů, ať už u dětí, nebo dospělých, může snížené sebevědomí. Pokud chcete dětem usnadnit život, podporujte jejich sebevědomí.   

pokračovat na článek

Nenechte si ujít podzimní veletrhy pro děti v PVA EXPO v Praze Letňanech

Máte doma miminko nebo už odrostlejší děťátko? Zajímáte se o trendy a novinky na trhu s dětskými produkty nebo hledáte inspiraci na inovativní výrobky, které vám ulehčí starost o nejmenší? Pokud jste alespoň jednou odpověděli ano, jsou pro vás jako stvořené veletrhy potřeb pro děti a kojence FOR BABIES a her a hraček FOR TOYS. Obě akce doplní ještě veletrh videoher a interaktivní zábavy FOR GAMES. Navštívit je můžete ve dnech 2. – 5. října 2014 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

pokračovat na článek

Jak pečovat o zdraví dětských zoubků

Rodiče zdraví mléčných zoubků svých dětí nezřídka podceňují. Nejčastějším argumentem je, že mléčné zoubky stejně za několik let vypadnou. Jenže, jak zdůrazňují stomatologové, zdravé mléčné zuby jsou důležité pro zdravý vývoj stálých zubů.

pokračovat na článek

Míša Ochotská nám prozradila, zda bude Lukáš Rosol u porodu a jaký bude tatínek

Oblíbená česká moderátorka a herečka, kterou diváci znají především z televizních novin TV Nova a seriálu Pojišťovna štěstí, Michaela Ochotská, čeká miminko. Šťastným otcem se již za několik měsíců stane její přítel – úspěšný tenista Lukáš Rosol. Zajímalo nás, jak Míša prožívá nejkrásnější období v životě ženy, a proto jsme se jí na to zeptali.

pokračovat na článek

I těhotenská móda má styl

Otěhotnět už dávno neznamená, zahalit se do nevzhledných hábitů. Módní značky dnes pamatují také na nastávající maminky, a proto i těhotenská móda má styl. Načerpejte s námi inspiraci pro Váš těhotenský šatník!

pokračovat na článek

Detoxikace malých dětí s poruchami učení

Detoxikace malých dětí s poruchami učení patří k systémovým detoxikacím, které nabízí metoda C.I.C. Systémovým a zároveň systematickým.

pokračovat na článek