Všechny články

Učebnice je nejlepší nakoupit v e-shopu!

Proč? Protože šetříte svůj čas, nervy i peníze. Abychom Vám ušetřili starosti s obstaráváním učebnic pro Vaše školáky a studenty, přinášíme Vám tip, kde najdete kompletní sortiment učebnic pro základní, střední a vysoké školy, a to včetně jazykových učebnic a dalších učebních pomůcek, na jednom místě.

pokračovat na článek

Jak chystá své děti do první třídy Hanka Kynychová?

Pomalu nám končí prázdniny, a protože naše nejznámější cvičitelka aerobiku, instruktorka fitness, moderátorka a také trojnásobná maminka Hanka Kynychová právě chystá svá dvojčata, Alexandru a Sofii, do první třídy, vyzpovídali jsme ji v rámci našeho seriálu o slavných maminkách.

pokračovat na článek

Školní docházka u nás a ve světě

Povinná školní docházka je v evropských zemích již mnoho desítek let naprostou samozřejmostí. Nicméně její počátky a délka a přístupy k primárnímu a preprimárnímu vzdělávání se od sebe poměrně značně liší. Podívejme se na vzdělávací systémy a problematiku zahajování povinné školní docházky v následujících nám blízkých zemích: Anglie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Slovensko, Francie.

pokračovat na článek

Stylově do školy

Prázdniny jsou v plném proudu a myšlenky na školu jsou ty poslední, kterými by se děti a jejich rodiče nyní zabývali. Letní odpočinek však uteče velmi rychle a nastane čas myslet na to, jaké školní pomůcky bude potřeba pořídit nejen pro prvňáčky, ale i pro ty již školou povinné. Společnost PRESCO GROUP připravila pro nadcházející širokou nabídku školních potřeb, ze které si vybere opravdu každý.

pokračovat na článek

Vybírejte svým dětem bezpečné školní pomůcky, tipy na co si dát pozor

Nutnou výbavou pro každého školáka jsou na prvním stupni zejména psací potřeby, sešity, výtvarné potřeby a aktovka či pro větší školáky batoh. Trh nabízí spoustu produktů, mezi kterými je často velký rozdíl v kvalitě i bezpečnosti. Přinášíme vám proto praktické tipy pro výběr bezpečných školních pomůcek.

pokračovat na článek

Moje těhotenství, spánek, únava, ale obrovský zázrak

Prázdniny jsou v plném proudu, stejně jako okurková sezóna. Ale já tu pro vás mám jednu horkou novinku – v únoru 2015 k nám přiletí čáp! Můžete se těšit na spoustu těhotenských článků zde na webu a také na desítky videí na mém Youtube kanále.

pokračovat na článek

Vidí Váš předškolák dobře?

Nikdo z nás nezanedbává význam preventivních prohlídek svých dětí v pediatrické ordinaci. Víte ale, že neméně důležité jsou preventivní prohlídky u očního lékaře? Včasné odhalení oční vady může dítě zachránit před vážným zrakovým postižením.

pokračovat na článek

Termálním koupališti Velký Meder nadchne všechny bez rozdílu věku

Koupaliště THERMAL CORVINUS ve Velkém Mederu na Slovensku, vzdálené 65 km od Bratislavy, se nachází na okraji města u krásného lesoparku. Zábavu zde najdou všichni, od rodin s dětmi, dospělí i ti starší, kteří chtějí relaxovat. Prostoru je v areálu dostatek. Všichni si zde mohou užít i příjemně teplou termální vodu, která vyvěrá ze dvou pramenů a má blahodárné účinky na pohybový aparát.

pokračovat na článek

Pozor, dítě v autě!

Veselá a vtipná samolepka, která podtrhuje design Vašeho rodinného vozu, má především své bezpečnostní opodstatnění. Každý, kdo vozí v autě děti, totiž na rozdíl od ostatních ví, že malí pasažéři ovlivňují chování každého řidiče. Zcela nezávisle na tom, zda řídí maminka, nebo tatínek.

pokračovat na článek

Jakou zvolit matraci pro větší dítě?

Odrostlo Vaše dítko plenkám i dětské postýlce? Pak jistě řešíte otázku spojenou s novou postelí. Pokud nechcete za pár let kupovat další postel, můžete mu pořídit rovnou postel pro dospělé. Nikoli však dospěláckou matraci! Dítě potřebuje úplně jiný druh matrace než my.

pokračovat na článek

Má Vaše dítě vyrážku?

Vyrážky, zejména nyní v létě, patří mezi nejčastější kožní onemocnění malých pacientů. Příčiny vyrážky u dětí jsou velmi rozmanité, nejčastěji se však jedná o důsledek podráždění kůže, alergické reakce, nebo infekce.

pokračovat na článek

S KOUZELNOU ŠKOLKOU MOHOU DĚTI SNÍDAT, HRÁT SI, NEBO JET NA VÝLET

Milují Vaše děti Františka a Fanynku z oblíbeného pořadu České televize Kouzelná školka? Pokud máte doma malé fanoušky tohoto nejúspěšnějšího dětského programu, je právě jim určena nejnovější exkluzivní kolekce každodenních potřeb a her s touto tématikou. Tvoří ji pečlivě vybrané dětské zboží, které je praktické, vyrobené z kvalitních materiálů a v designu Kouzelné školky. Samozřejmostí je 100% zdravotní nezávadnost. Kolekce je určena především pro děti ve věku od 3 do 6 let, i když na svoje si zde přijdou i děti starší.

pokračovat na článek

POTŘEBUJÍ DĚTI HRAČKY?

Co dělají všechny děti? Hrají si! Jednoduché. Co k tomu potřebují? Hračky. Jednoduché. Ale je tomu opravdu tak? V naší malé rodinné školičce jsme se to rozhodli vyzkoušet a rovnou na ostro.

pokračovat na článek

Trápí Vaše teenagery akné?

Akné je velmi rozšířený dermatologický problém, který trápí většinu teenagerů. Velice nepříjemným průvodním jevem je jeho nepříznivý vliv na psychiku, která se právě v období dospívání vyznačuje zvýšenou citlivostí. Co je příčinou vzniku akné? A jak jeho průběh zmírnit a svým dětem pomoci?

pokračovat na článek

Jak vybrat dioptrické brýle?

Výběr vhodných dioptrických brýlí není vůbec jednoduchý proces. Výrobců této zrakové pomůcky je nepřeberné množství a výrobků na trhu ještě více. Není tedy vůbec složité si představit, že neinformovaný zákazník lehce ztratí v nabídce dioptrických brýlí orientaci či si koupí nesprávných obrouček uškodí. Dioptrické brýle jsou ryze individuální pomůckou na míru, která stojí na konci poměrně dlouhého procesu výběru.

pokračovat na článek

Znáte samolepící štítky?

„Nesahat, to je moje!“ Tuto větu už nemusí Vaše děti donekonečna opakovat svým kamarádům nebo spolužákům. Šikovné štítky to řeknou za ně!

pokračovat na článek

Společné spaní s dětmi. Ano nebo ne?

Společné spaní s dětmi je pro spoustu rodičů noční můrou. Když konečně utichne každodenní kolotoč, chtějí mít alespoň chvilku sami na sebe, a pokud jim zbude energie, tak i na svůj intimní život. Zároveň se potřebují vyspat, aby načerpali dostatek sil na druhý den. Jiní rodiče si naopak společné spaní s dětmi pochvalují, protože upevňuje jejich vzájemný vztah. Nehledě na to, že kojící maminky považují toto řešení za velice pohodlné, protože nemusí k miminku v noci vstávat. A co na to říkají odborníci?

pokračovat na článek

Už žádné rozlité nápoje! Řešením je CONTIGO®

Mají vaše děti velkou spotřebu triček, protože se často polijí pitím? Zejména batolatům a předškolákům dnes již běžně dáváme nápoje do uzavřených lahví, avšak ani to často nezajistí spolehlivou ochranu před rozlitím. Řešením by mohla být láhev, která se automaticky uzavře sama, jakmile ji dítě pustí z ruky. Avšak existuje vůbec?

pokračovat na článek

Učitelé i rodiče preferují kvalitu

Prázdniny, léto u vody, prostě pohoda. Ovšem pokud právě nemyslíte na to jak, kde a které školní potřeby pořídit pro Vašeho školáka.

pokračovat na článek

Letní neduhy - kinetóza, nevolnost na cestách

Nevolnost při cestování autem, autobusem, nebo i letadlem trápí poměrně hodně dětí, ale i dospělých. Podíváme se na to, co ji způsobuje, a jak ji léčit nejen medikamenty, ale i přírodní cestou.

pokračovat na článek