Všechny články

Letní neduhy - štípnutí hmyzem

Jednou z nepříjemných stránek léta je riziko poštípání hmyzem. Komáři a mušky trápí u vody a v lese, při jídle venku zase odháníte vosy. Kromě běžných reakcí na štípnutí se může u vás i vašich dětí projevit alergická reakce, která může být i nebezpečná. Víte, jak reagovat v případě alergické reakce na hmyzí jed?

pokračovat na článek

Samolepící štítky - a děti už nic neztratí

Chystá se Vaše dítě na školu v přírodě nebo na letní tábor? Nastupuje po prázdninách do školy či školky? Pak Vás čeká spousta popisování. Oblečení, přezůvky a všechny další věci osobní potřeby a pomůcky musí být podepsané. Že to děláte neradi, protože propiskou nebo fixem nadrápaná písmena kazí vzhled věcí? Máme pro Vás skvělý tip, jak věci vkusně označit!

pokračovat na článek

Už žádné starosti s uspáváním miminka

Kolébka provázela lidstvo už od jeho počátků. Dalo by se říct od kolébky. Začalo to nahrubo otesaným kmenem stromu s prohlubní, ve které si hověl pravěký kojenec, a pokračovalo až do současnosti. Tedy téměř. Možná je na čase starou dobrou kolébku oprášit. A vyzkoušet Hojdavak.

pokračovat na článek

Učení se Zábavným učením

Zkusili jste se někdy svého dítěte zeptat, jak se naučilo chodit? Určitě uslyšíte spoustu zajímavých odpovědí, podstatné ale je, že je to vlastně nikdo neučil. Dítě si samo intuitivně formou pokusů a pádů hledalo svou cestu formou přirozeného intuitivního učení. Na tomto principu jsou vytvářeny hry a pomůcky, které usnadňují dětem získat potřebné životní dovednosti. Přinášíme Vám tipy na některé z nich.

pokračovat na článek

Už máte tašku do školy?

Už máte tašku do školy? Nejčastější otázka, na kterou se snad všichni ptají rodičů nastávajících prvňáčků. Vás také? Odpovězte jim, že nemáte pouhou školní tašku, ale kompletní set! A aby to byla pravda, poradíme Vám, kde školní set pořídit. Aktovku jsme pro Vás také vyzkoušeli s budoucí prvňačkou Haničkou. Podívejte se.

pokračovat na článek

Má Vaše dítě problémy ve škole? Možná za to může některá z poruch!

Nejde to Vašemu dítěti ve škole tak dobře, jak byste si přáli? Stěžují si paní učitelky na jeho chování? Je možné, že Vašeho malého školáka trápí některá z poruch pozornosti nebo porucha učení. Které poruchy patří mezi nejčastější a jak je řešit?

pokračovat na článek

Zdravě vaříte a jíte? Perte a uklízejte také tak!

Pokud Vám záleží na zdraví Vaší rodiny, nejspíš zdravě nakupujete, vaříte a jíte. Víte ale, že můžete zajít ještě dál? Zdravě prát a udržovat celou svou domácnost v čistotě? Používáním ekologicky šetrných pracích a čisticích prostředků uděláte mnoho nejen pro svou rodinu, ale celé pro životní prostředí.

pokračovat na článek

Skryté možnosti hraček

Když se rozhlédnete po dětském pokoji, téměř v každém uvidíte nepřeberné množství hraček. Od stavebnic, přes plyšáky, vláčky i auta, až po modely letadel, domečky pro panenky nebo nezařaditelné příšerky objevující se v ranních reklamách či obchodních řetězcích. Když se ale podíváte pečlivěji, zjistíte, že jen málo která z nich přináší dítěti kromě radosti z jejího vlastnictví i něco jiného. Něco, co ho například naučí tvořivosti, logickému myšlení, empatii, něco, co mu pomůže s jemnou motorikou, vyjadřováním či představivostí. Něco, co zkrátka bude v životě potřebovat a co se právě hrou může o to jednodušeji naučit.

pokračovat na článek

Jak na dětský vzdor?

Stydíte se v supermarketu, když Vaše dítko válí po zemi, protože mu nechcete koupit předražené bonbóny? Nebo když na veřejnosti naschvál nerespektuje Vaše pokyny? Přestaňte se stydět a naučte se dětský vzdor zvládat.

pokračovat na článek

Juchú, jedeme na prázdniny!

Také Vaše děti milují cestování a často si hrají na to, že někam jedou? Udělejte jim radost originálními a nevšedními doplňky! Kufr nebo taška na kolečkách, dětský batoh či hygienická taštička jsou praktické dárky, kterými můžete odměnit i malé školáky za pěkné vysvědčení.

pokračovat na článek

Zapojte děti do práce!

Máte doma malé pomocníky, kteří se, když Vás vidí v plném nasazení při práci na zahradě nebo v dílně, chtějí také zapojit? Tak je zapojte, kdo pomáhá, nezlobí! A nezapomeňte svým malým pomocníkům pořídit vhodné oblečení a obutí.

pokračovat na článek

Na hračky od Step2 a Kidkraft POZOR! Jsou totiž super dokonalé!

Každý správný rodič stejně jako každé dítko dobře ví, že není hračka jako hračka. Aby hračka splnila svůj účel – tedy zabavila dítě na dlouhou dobu, musí být výjimečná. Rozhodně to nesmí být jen kus plastu nebo dřeva, který umí vydávat jen hluk nebo blikat.

pokračovat na článek

Hlodavce venčit nemusíte!

Také Vás Vaše ratolest tak dlouho přesvědčovala, abyste jí pořídili domácího mazlíčka, až Vás nakonec, jak se říká lidově, nahlodala? Pořiďte jí hlodavce! Králíci, potkani, morčata, křečci, pískomilové a další roztomilá zubatá zvířátka jsou naprosto ideální jako první domácí mazlíčci pro malé předškoláky a školáky.

pokračovat na článek

Auto nafukovací nebude, autosedačka ano!

Také si občas říkáte, jaká škoda, že není Vaše autosedačka nafukovací? Představujete si, jak by bylo fajn, kdybyste ji mohli dle potřeby nafouknout a vyfouknout jako třeba nafukovací člun a brát ji s sebou na dovolenou letadlem? Máme pro Vás dobrou zprávu: Váš sen se již brzy změní ve skutečnost. Nafukovací auta zatím nebudou, autosedačky už ano.

pokračovat na článek

Proč děti odkládají plenky stále později

„Mohou za to jednorázové plenky, když vy jste byli malí, plenky už v roce a půl nikdo neměl...“ často říkají maminky dnešních maminek. Částečně mají pravdu, ale jednorázové plenky nejsou jediným důvodem proč se odkládání plenek posouvá směrem k vyššímu věku dítěte....

pokračovat na článek

Zase jsem přibrala!

Vždycky si říkám, že tento rok to bude jiné, mám přece silnou vůli, ale  po dětech je to každý rok stejné. Čtyři, tento rok dokonce pět kilo navíc. Nejhorší je to, že přibírám v pase a na zadku. Nahoře, kde bych to s radostí přivítala, nic. Bohužel, postavu mám po tátovi.

 

pokračovat na článek

Dětská body s nápadem bodují!

Také patříte mezi rodiče s nenapravitelným smyslem pro humor? Oblékněte svému prckovi bodýčko ozdobené vtipným nápisem! Anebo tímto bavlněným kouskem potěšte své přátele či příbuzné, kteří mají miminko! Za tento dárek určitě dostanete plusové body.

pokračovat na článek

Zážitek bude pro děti nejlepší odměnou za vysvědčení

Každoročně se koncem června těšíme, někdy s menšími obavami, jaké vysvědčení nám přinesou děti ze školy. A přiznejme si, i kdyby tam nebyly samé biče, vždycky pro ně budeme mít připravený za vysvědčení nějaký dárek. Jde přeci o odměnu za celoroční práci a snahu, kterou děti ve škole vynaložili. Co jim ale za vysvědčení věnovat? Máme pro vás pár tipů, čím děti překvapit a neodbýt je jednoduše sladkostmi nebo nějakou tou kačkou do prasátka.

pokračovat na článek

Kdo si lepí, nezlobí!

Kreativní činnosti jsou neobyčejně prospěšné pro rozvoj dítěte. Zlepšují jemnou motoriku, podporují fantazii a přináší dětem radost z vlastní tvorby. Nehledě na to, že děti zabaví, takže nemají čas na zlobení. Nepostradatelnou pomůckou každého malého kreativce je lepidlo. Jak ale vybrat lepidlo pro děti? Jaké nároky by mělo splňovat?

 

pokračovat na článek

Které dítěte se má lépe?

Nejmladší nebo nejstarší? To je často diskutovatelná otázka. Každé postavení má své výhody, nejmladší sourozenec mívá zpravidla největší ochranu rodičů. Nejstaršímu zase rodiče nejvíce dovolí.

pokračovat na článek