Všechny články

Vy ještě nemáte těhotenský polštář?

Bolesti zad, problémy se spánkem, pálení žáhy, oteklé nohy a další nepříjemnosti jsou bohužel nedílnou součástí pokročilého těhotenství. Pokud si chcete užívat těšení na miminko více než těhotenské neduhy, pořiďte si těhotenský polštář!

pokračovat na článek

Mini šatník od porodnice až do školky

Každá maminka s námi jistě bude souhlasit v tom, že s oblékáním nejmenších členů rodiny je spojeno jedno velké dilema. Na jednu stranu chceme pro své děti to nejlepší, ovšem na druhou stranu nechceme příliš mnoho utrácet, protože malé děti rychle rostou, takže žádné oblečení příliš dlouho neužijí. Co s tím? Přeci nakupovat krásné a kvalitní oblečení za super ceny!

pokračovat na článek

Den dětí

Rok se s rokem sešel, opět je tu 1. červen a s ním „Mezinárodní den dětí“ - den, na který se těší všechny naše ratolesti. Je to jejich den, jejich svátek a jejich oslava. Proto bychom neměli nechávat nic náhodě, naopak již v předstihu přemýšlejme, jak připravit našim potomkům zážitek, na který budou dlouho vzpomínat.

pokračovat na článek

Proč kupovat tři kočárky, když stačí jeden?

Počítáte dny, které ještě zbývají do narození Vašeho děťátka? Nejvyšší čas, začít se poohlížet po kočárku. Pokud nechcete kupovat nejprve hluboký, pak sportovní a případně ještě další cestovní, pořiďte si jeden praktický univerzální kočárek!

pokračovat na článek

Letní neduhy - úpal a úžeh

Přichází léto, teplota na teploměru stoupá a sluníčko hřeje čím dál víc. I když své dítko chráníte, může se stát, že se vám tyto letní neduhy nevyhnou. Poradíme Vám, jak rychle dětem ulevit a čeho se příště vyvarovat.

pokračovat na článek

Oblékněte své děti hezky česky! Slušivě a kvalitně

Při nákupu dětského oblečení jsme často nuceni volit mezi nákupem u stánku na levnou módu a drahým značkovým oblečením. Zlatá střední cesta v podobě hezkého českého oblečení postupně zarůstá travou, přestože české produkty nejlépe vyhovují našim nárokům na poměr mezi cenou a kvalitou. Kde je hledat? Poradíme Vám!

pokračovat na článek

Operace nosní mandle. Co vás čeká?

Navrhl lékař, abyste nechali svému dítěti odstranit nosní mandli? Nejste si jisti, zda se jedná o optimální řešení? A máte z tohoto zákroku obavu? V našem článku se dozvíte, ve kterých případech může tento zákrok pomoci, a co vás s dítětem v nemocnici čeká.

pokračovat na článek

Nejčistší přírodní BIO kosmetika INLIGHT pro zdraví maminek i dětí

Věděli jste, že až 60% látek aplikovaných na kůži se může dostat do krevního oběhu? Běžná kosmetika obsahuje mnoho syntetických látek, produktů z ropy, které jsou toxické, podezřelé z karcinogenity či způsobilé negativně ovlivnit hormonální, imunitní systém i vnitřní orgány.

pokračovat na článek

Malý agresor může být také obětí

Přestalo se Vaše dítě těšit do školky, protože mu tam jiné ubližuje? Anebo si Vás naopak často zve paní učitelka na kobereček, protože je to právě Vaše dítě, kdo bije, kouše a tahá za vlasy ostatní děti? Obě situace je třeba řešit. Poradíme Vám, jak.

pokračovat na článek

Syndrom třiceti metrů, aneb když vezmeme děti na výlet

Známe to všichni. A jako malí to dělali také. Po třiceti metrech jsme se zastavili a směrem k rodičům či prarodičům vyslali zoufalý dětský pohled s otázkou: „Už tam budem?“

pokračovat na článek

Značka: Princezna na hrášku

Nedávno jsme si s manželem vyšli do restaurace. Oba jsme takový kavárenští povaleči a milujeme dobré jídlo, víno, kávu… Prostě cokoliv. Hlavně abychom byli na chvíli sami, bez syna. S ním je to totiž úplně jiná pohádka – rozlitý džus, špagety táhnoucí se od krku až k podlaze, nářky když jídlo dlouho nejde. K tomu můj pokus být co nejvíce nenápadná při otáčení hlav hostů k našemu stolu a shovívavý pohled číšníků. Nelze odejít z restaurace čistá a bez skvrn.

pokračovat na článek

Miminka v bezpečí

V dnešní době se na nás ze všech stran valí moře informací o výchově dětí a o tom, jak pečovat o miminka. Mnoho rad najdeme na internetu, v časopisech nebo si můžeme nakoupit různé knihy. Spoustou informací nás zahrnou také naši vlastní rodiče, další členové rodiny nebo kamarádky či pediatři, zkrátka kdokoli, kdo se vyskytne v našem okolí. Často v tom množství dobře míněných rad úplně zanikne jedna základní věc, že maminky by se měly řídit hlavně svým srdcem a intuicí. Pokud se jí naučí naslouchat, naleznou také jasné vedení a dokáží si své názory obhájit před okolím, které v naší západní kultuře často nebývá přirozeným postupům nakloněno.

pokračovat na článek

Miminka by kupovala bambusové plínky!

Proč? Protože ve srovnání s jednorázovými plenami jsou látkové pleny mnohem šetrnější nejen k citlivé dětské pokožce, ale i k maminčině peněžence. Maminky, které preferují látkování, si bambus dokonce pochvalují ještě více než bavlnu, a to pro jeho měkkost a hebkost po celé přebalovací období.

pokračovat na článek

Tipy redakce: hry v přírodě

Také nechcete, aby byly Vaše děti zavřené doma a hráli hry na počítači, či tabletu? Nalákejte je na zábavné hry v přírodě! Připravili jsme pro Vás několik inspirativních tipů, které baví jak děti, tak i jejich rodiče!

pokračovat na článek

Studené čaje Megafyt Pharma – Letní HIT pouze pro lékárny

Prozatím jste od Megafyt Pharma znali vysoce kvalitní čaje, které bylo možno připravit pouze zalitím vroucí vodou, která umožní vyluhovat chuťové složky nebo u léčivých čajů účinné látky. Nová řada „Studený čaj“ Megafyt Pharma ale nabízí zcela odlišnou koncepci.

pokračovat na článek

Kolik stojí péče během těhotenství a základní výbava pro miminko?

Narození dětí přináší rodičům kromě velké radosti také velké výdaje. Jaké zatížení rozpočtu mohou očekávat během těhotenství a bezprostředně po narození dítěte? Co všechno si budoucí maminky pořizují a kolik přesně je péče a výbava pro děti stojí? To zjišťoval internetový průzkum společnosti Cord Blood Center, rodinné banky pupečníkové krve, do kterého se s vyčíslením nákladů dle vlastní zkušenosti zapojilo téměř 500 maminek.

pokračovat na článek

Únava, i ta jarní, bývá mnohdy způsobena nedostatkem železa

Stačí doplnit tu správnou formu železa a energie se rychle vrátí! Cítíte se po zimě neustále ospalé, jste pobledlé, máte kruhy pod očima, nemůžete se zbavit delší dobu nachlazení nebo máte prostě pocit „jarní únavy“ a oslabené imunity? Tyto příznaky jsou typické pro nedostatek železa, nemusí tak jít o tzv. jarní únavu, která díky sluníčku odezní, ale například o počínající chudokrevnost, která se výrazně projeví po zimě, kdy se většina z nás snaží hubnout a detoxikovat se a v rámci nevyvážené redukční diety tak více zařazujeme zeleninové saláty, jogurty a další potraviny, které železa obsahují relativně málo nebo vůbec. Potraviny, které jsou na obsah železa přirozeně bohaté (zejména játra a tzv. červená masa) se příliš často konzumovat nedoporučují.

pokračovat na článek

Z úklidu se nehroutím

Ženy k úklidu motivuje pochvala, muže nic. To jsem se nedávno dočetla v mých oblíbených online novinách.

pokračovat na článek

5 věcí, které můžeme dělat teď, aby z našich dětí vyrostli zítra dobří lidé?

Lhaní, krádež, násilí, respekt, pomoc, odpovědnost. To vše jsou strany téže mince, které říkáme morální hodnoty. A jejich samozřejmě daleko víc. Pro každého jsou trošku jiné a pro každého mají jinou váhu. Představte si třeba sebe v Japonsku. Věděli jste, že smrkat na veřejnosti je vrcholně neslušné? Ne? Tak to by se na vás hned dívaly oči – možná pobouřené a znechucené. Ale vždyť vás na to přece nikdo neupozornil?

pokračovat na článek

Bezpečnostní páka ochrání děti nejen před vlkem

Jsou Vaše děti jako neposlušná kůzlátka a Vy máte strach, aby neotevřely vlkovi nebo jinému nezvanému hostu? Zvyšte bezpečnost své rodiny i majetku přidáním bezpečnostních prvků. Novinkami na trhu jsou přídavná bezpečnostní páka na dveře a inovovaný řetízek.

pokračovat na článek