Všechny články

Užívejte si vaření s dětmi bez obav!

Vaření děti odmalička fascinuje. Tak proč je do tohoto úžasného kreativního procesu nezapojit? Přeci protože nás děsí riziko možného úrazu. Nejvíce rizikovou skupinu přitom představují batolata, která si s oblibou přisouvají ke kuchyňské lince různé kusy nábytku, aby mohla napodobovat všechny činnosti, které dělá jejich maminka

pokračovat na článek

Nuda do dětského šatníku nepatří!

Červené tričko, modré tričko, bílé tričko, černobílé tričko, bíločerné tričko, džíny a mikina. Vypadá takhle módní týden Vašich dětí od pondělí do pátku? Nejvyšší čas udělat STOP NUDĚ v jejich šatníku. Pravda, džíny s tričkem a mikinou jsou sice praktické, ale myslíte si, že Vaše děti baví nosit pořád dokola to samé? Že si tak vytvoří svůj osobitý styl?

pokračovat na článek

Druhé dítě na cestě

Už jste matkou a rozhodnete se své radosti i starosti znásobit a pořídit si dalšího potomka. Co vás v těhotenství čeká? Bude všechno snazší, nebo naopak těžší? A co bude jinak než minule?

pokračovat na článek

Sex v těhotenství – mýty, fakta, pověry

O sexu v těhotenství panuje celá řada mýtů a pověr. Škodí sex v těhotenství? Jsou těhotné ženy náruživé? Anebo se pro své protějšky stávají nepřitažlivé kvůli kilogramům navíc?

pokračovat na článek

Na domácím hřišti se hraje nejlépe!

Na domácím hřišti se hraje nejlépe. A to nejen hráčům fotbalu nebo baseballu, ale také dětem. Pokud patříte mezi šťastné rodiče, kteří mají zahradu, využijte té možnosti a budujte svým dětem vlastní hřiště.

pokračovat na článek

Podání ruky se už bát nemusíte!

Podání ruky je běžný společenský rituál, který vykonáváme automaticky, a tudíž se nad ním vůbec nepozastavujeme. Pokud nám ovšem někdo nepodá ruku mokrou od potu. Anebo ještě hůře. Pokud nemáme mokrou ruku my sami. Že je přesně tohle Váš problém, a proto se stydíte svou ruku ostatním podávat? Už se bát nemusíte.

pokračovat na článek

Noční pomočování je třeba řešit

Trápí Vašeho předškoláka noční pomočování? Řešte tento problém co nejcitlivěji a co nejdříve. Pokud k pomočování během spánku dochází i po 5. roce věku dítěte, je třeba vyhledat odbornou pomoc

pokračovat na článek

Ukažte dětem, jak se housenka promění v motýla!

Ukažte dětem jednu z nejzajímavějších proměn v přírodě! Metamorfóza, tedy proměna housenky v motýla, v nich zanechá neobyčejně silný dojem, který prohloubí jejich vztah k přírodě. Že je obtížné tuto proměnu zachytit? Není. Když si pořídíte motýlí zahrádku, můžete s dětmi sledovat, jak se z housenek líhnou motýli, a pak je společně vypustit do přírody.

pokračovat na článek

Domácí mazlíček - jakého dětem dovolit?

Děti zvířátka milují. Každé z nich se proto minimálně jednou obrátí na své rodiče se žádostí o pořízení domácího mazlíčka. Máte jim vyhovět? Od kolika let se dokáže dítě samostatně postarat o zvíře? A jaké vybrat? To jsou nejčastější otázky, které nás napadnou.

pokračovat na článek

Dětské tábory jsou jiné než v dobách našeho dětství

Rádi byste si od svých ratolestí o prázdninách odpočinuli a poslali je na letní tábor, ale bojíte se je pustit z dohledu? Nebo máte obavu, že by se Vašemu dítku na táboře nelíbilo a stýskalo se mu? Pomůžeme Vám vybrat bezpečný tábor, který bude Vaše dítě bavit natolik, že si na Vás ani nevzpomene! Dětské tábory jsou dnes jiné, než tomu bývalo před desítkami let.

pokračovat na článek

Tip redakce - velikonoční ozdoby a dárky pro koledníky

Velikonoce jsou tu. Ráda byste ještě doladila výzdobu, nebo přemýšlíte, čím letos odměnít koledníky, když se chcete vyhnout čokoládovým vajíčkům? Máme pro Vás redakční tip, který stojí za ozkoušení.

pokračovat na článek

Pěnové puzzle a koberce pro děti od narození

Kdo si hraje, nezlobí. A kdo si hraje na teplé podložce, není ani nemocný. To platí především pro malé neposedy, kteří si většinu času hrají na zemi. Pořiďte svým dětem pěnový koberec, který jim dobře poslouží nejen jako podložka, ale také jako skvělá hračka!

pokračovat na článek

Veselé pleny pro pohodové miminkovství i maminkovství

I přes svou náročnost je rané rodičovství veselé období našeho života. Užijte si ho ještě radostněji a pořiďte svému miminku veselé pleny! A nezapomeňte ani na šikovné doplňky k plenkám v krásném designu!

pokračovat na článek

Očkování proti vším? Není to nesmysl?

Samozřejmě, že je. Proti vším se očkovat nedá. Veš není klíště. Existuje však jiný účinný způsob ochrany, a to spray proti vším. Používá se podobně jako vlasový parfém a na rozdíl od ostatních ochranných přípravků proti těmto drobným parazitům příjemně voní

pokračovat na článek

Na jarní únavu jsou nejlepší voskovky!

Přepadla Vás jarní únava? Zažeňte ji malováním a hraním! Zábavné a tvořivé aktivity Vám dodají energii! A navíc jimi přispějete ke zdravému rozvoji svých dětí i vzájemných rodinných vztahů.

pokračovat na článek

Dětská psycholožka odpovídá na otázky o autismu 3.díl

Opět jsme pro Vás připravili rozhovor s odborníkem. Tentokrát jsme se věnovali tématu dětského autismu a poruchám autistického spektra. Na naše dotazy odpovídala dětská psycholožka PhDr. Eliška Kulhánková za Speciálně pedagogického centra. Problematika autismu u dětí je velmi komplikovaná a široká, proto je náš rozhovor obsáhlý. Pro větší přehlednost jsme jej rozdělili do několika částí. Věříme, že Vám přinese mnoho zajímavých informací.

pokračovat na článek

Plastické operace vrací maminkám sebevědomí

Mateřství je tím nejkrásnějším, co nás, ženy, v životě potká. Kéž by jen následkem těhotenství, porodu a kojení nedocházelo k nežádoucím změnám naší postavy! Naštěstí je tu estetická medicína, která dokáže mnohé napravit. Od prsou až po podbřišek.

pokračovat na článek

Netrápí Vaše dítě šikana?

Šikana dokáže udělat člověku peklo na zemi. Zejména, když se jedná o dítě, které nezná možnosti obrany, a stydí se o svém problému říci rodičům, aby mu jej pomohli řešit. Jak ale šikanu řešit? A dá se nějak poznat, že je dítě šikanováno?

pokračovat na článek

Také děti milují módu.

Nemyslete si, že našim nejmenším je jedno, co mají na sobě. Nejde jen o příjemný materiál, vhodný pro citlivou dětskou pokožku, ale také o design. Děti mají rády pěkně barevné oblečení, jehož prohlížením se zabaví. A když se vyráží ven, kočárky a nosítka samozřejmě nesmí celkový dojem pokazit!

pokračovat na článek

Také dětské oční vady lze léčit laserem

Oční vady bohužel trápí nejen dospělé, ale také děti. Mezi nejčastější handicapy patří šilhání, dioptrická refrakční vada a tupozrakost. A protože v případě očních vad platí: čím včasnější odhalení, tím vyšší šance úspěšné léčby, v případě podezření, že dítě trpí oční vadou, kontaktujte co nejdříve odborníka. Ani pediatr ji totiž nemusí na preventivní prohlídce odhalit.

pokračovat na článek