Všechny články

Konec chaotického hledání v kabelce.

Také nesnášíte situace, kdy je dítě celé špinavé od zmrzliny a Vy marně hledáte ve své kabelce vlhčený ubrousek? Nebo když potřebujete rychle vyndat telefon či dudlík, ale ne a ne ho mezi tou spoustou věcí najít? Pořiďte si přebalovací tašku, která Vám umožní mít vše na jednom místě a dokonalý přehled i o těch nejmenších věcech.

pokračovat na článek

Přírodní kosmetika je pro děti nejvhodnější

Dětská pokožka je výrazně citlivější než dospělá. Nevhodné kosmetické přípravky mohou dítěti způsobit různé zdravotní obtíže, například ekzém. Nejvhodnější je proto kosmetika z přírodních ingrediencí, bez alkoholu a konzervačních látek.

pokračovat na článek

Zdravá snídaně pro celou rodinu

Začít ráno zdravou snídaní, která vám a vašim blízkým bude opravdu chutnat, není zase až tak složité, ať máte chutě jakékoliv. Limitující je většinou čas, ale v případě ovesných snídaní od Emco můžete na jakoukoliv delší přípravu zapomenout. Za necelých 5 minut nastartujete svůj metabolismus a dodáte tělu potřebnou energii... a to všechno s benefitem skvělé chuti. Navíc tělo přijme ovesnou vlákninu betaglukan, která prokazatelně snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

pokračovat na článek

Jaký typ tábora zvolit pro své ratolesti?

Dětských táborů existuje nepřeberné množství, a pokud vybíráte tábor poprvé, může být těžké se v nich zorientovat a odhadnout, který je pro Vaši ratolest ten pravý "ořechový". Máme pro Vás pár tipu, které Vám pomohou s výběrem.

pokračovat na článek

Hlídejte si zdraví močových cest!

Ten, kdo se ještě nesetkal se zdravotními problémy močových cest, si ani neumí představit, jak moc dokáží nepříjemnosti a bolesti při zánětech močových cest potrápit. Ten, kdo již aspoň jednou tento druh zánětu překonal, se snaží dodržovat všechny zásady prevence, aby se mu v budoucnu vyhnul.

pokračovat na článek

Tradiční i novodobé zdobení velikonočních vajec

Také se již těšíte na Velikonoce, ale děsí Vás nepořádek, který obvykle nastane po barvení velikonočních vajec? Anebo máte špatné zkušenosti s nestejnoměrným obarvením? Poradíme Vám, jak jednoduše připravíte tradiční odměnu pro koledníky a navíc tím zabavíte i své děti.

pokračovat na článek

Velikonoční pecka pro děcka všecka – stáhněte si

Velikonoce se blíží a s nimi i tradiční velikonoční zvyky.

pokračovat na článek

Je Vám přes 40 a pociťujete projevy klimakteria?

První příznaky klimakteria se začínají objevovat většinou 6 až 7 let před poslední menstruací, která přichází v průměru mezi 49. a 51. rokem života ženy a mohou dále přetrvávat i několik let. Zpočátku se období klimakteria projevuje mírnými výkyvy v délce menstruačního cyklu a změnami intenzity menstruačního krvácení. K tomu se brzy přidávají nepříjemné vnější příznaky – návaly horka a potu, bušení srdce, kolísání krevního tlaku, nervozita, změny nálad, podrážděnost, únava a vyčerpání, poruchy spánku, občasné závratě a brnění v končetinách. Později se mohou objevit příznaky, které již souvisí s dlouhodobějšími změnami hormonálních hladin, zejména nedostatkem estrogenu.

pokračovat na článek

Tipy na výzdobu dětského pokoje

Přemýšlíte, jak vybavit dětský pokojíček? Pro jeho modernizaci nemusíte hned vyměnit všechen nábytek, stačí vyměnit pár prvků a budete se divit nad výsledným dojmem. Připravili jsme pro Vás pár tipů, se kterými můžete oživit každý dětský pokoj. Představujeme Vám kouzelné povlečení podle posledních skandinávských trendů a dekorace a hračky pro děti v nordic stylu.

pokračovat na článek

Dětská psycholožka odpovídá na otázky o autismu 2. díl

Opět jsme pro Vás připravili rozhovor s odborníkem. Tentokrát jsme se věnovali tématu dětského autismu a poruchám autistického spektra. Na naše dotazy odpovídala dětská psycholožka PhDr. Eliška Kulhánková ze Speciálně pedagogického centra. Problematika autismu u dětí je velmi komplikovaná a široká, proto je náš rozhovor obsáhlý .Pro větší přehlednost jsme jej rozdělili do několika částí. Věříme, že Vám přinese mnoho zajímavých informací.

pokračovat na článek

Máte doma lenochy? Vyžeňte je ven!

Moderní společnost je čím dál pohodlnější. Eliminace fyzické aktivity a pobytu venku však příliš neprospívá našemu zdraví. A v případě dětí ve vývinu to platí dvojnásob. Pokud nechcete, aby v budoucnu trpěly obezitou, sníženou imunitou a dalšími civilizačními neduhy, nedovolte, aby trávily tolik času před televizní, počítačovou či tabletovou obrazovkou a vyžeňte je ven.

pokračovat na článek

Jděte na vši chytře! Už žádné stříhání a holení!

Přinést si ze školky nebo ze školy vši dříve znamenalo zejména pro holčičky katastrofu. Rodiče vzali do rukou nekompromisně nůžky, případně pak ještě mašinku a dívčí korunka krásky zmizela jako pára nad hrncem. Pro chlapce nebyl tento zásah tolik traumatizující, ale proč volit tak radikální řešení, když existuje citlivější?

pokračovat na článek

Dětská psycholožka odpovídá na otázky o autismu 1. díl

Opět jsme pro Vás připravili rozhovor s odborníkem. Tentokrát jsme se věnovali tématu dětského autismu a poruchám autistického spektra. Na naše dotazy odpovídala dětská psycholožka PhDr. Eliška Kulhánková ze Speciálně pedagogického centra. Problematika autismu u dětí je velmi komplikovaná a široká, proto je náš rozhovor obsáhlý a rozdělili jsme ho tedy na více dílů. Věříme, že Vám přinese mnoho zajímavých informací.

pokračovat na článek

Sháníte vhodný kočárek? Pak máte z čeho vybírat!

Pokud v nejbližší době čekáte přírůstek do rodiny, jednou z nedůležitějších věcí, jakou si musíte opatřit, je nepochybně dětský kočárek. Naštěstí pro rodiče dnes lze sehnat kočárky kvalitní, spolehlivé i pohledné zároveň.

pokračovat na článek

Pro naše děti vždy to nejlepší!

A to nejen do postýlky, ale také do koupelny, k bazénu, na pláž, prostě kamkoli. Ale kde pořídit dětské povlečení, ručníky, osušky, župany a další textil, který je nejen kvalitní, ale také v designu, který se dětem líbí? Přeci v e-shopu českého výrobce s mnohaletou tradicí.

pokračovat na článek

Sezóna začíná. Vyberte dětem kvalitní a pěkné boty!

Také z důvodu nedostatku času odkládáte nákup dětské obuvi, přestože ji už Vaše ratolesti nutně potřebují? Vyberte dětské botičky v e-shopu. Pokud navštívíte specializovaný internetový obchod s kvalitní obuví a podrobnými informacemi, nejenže nešlápnete vedle, ale také si ušetříte spoustu času a možná i nervů.

pokračovat na článek

Veletrh FOR KIDS – místo plné inspirace pro nastávající maminky i školáky

Přehlídka nových jarních kolekcí kočárků, autosedaček, dětského oblečení, vybavení nebo hraček, přesně tak bude vypadat jubilejní 10. ročník jediného odborného veletrhu pro děti a jejich rodiče v Čechách FOR KIDS. Aby vám nic neuniklo, tak si raději už teď poznamenejte datum a místo konání, které je 3. – 6. dubna 2014 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

pokračovat na článek

Děti, rodiče a kapesné. Kdy a jak začít?

Kapesné představuje důležitou kapitolu v rámci výchovy. Jejím cílem je, umožnit dítěti pochopit fungování peněžního systému a naučit ho hospodařit s penězi. Rodiče dále využívají kapesné jako nástroj motivace. Od kolika let má dítě dostávat kapesné? Kolik má dostávat? A jeho nakládání s hotovostí kontrolovat?

pokračovat na článek

Do školky s plínou a dudlíkem

7:30 – jedu těsně na čas, ale nakonec stíhám. Na minutu přesně otevírám dveře školičky a automaticky provádím každodenní činnosti - všude rozsvítit, zapnout topení naplno, v oknech rozzářit hvězdičky, vyvětrat ve všech místnostech, nakrájet jablíčka pro první hladovce, uvařit kávu – tu vůni mají rodiče rádi. A do dveří vchází první zářivá očička – boty dolů, tepláčky, bačkorky, pusu, zamávat a jdeme si hrát. Do školičky chodí děti od 1,5 roku, nejstarší jsou pětiletí. Kluci, holky, Češi, Holanďané. I přes navyklý rytmus ranních činností, je každé ráno jiné a pestré.

pokračovat na článek

Jak zvýšit pravděpodobnost početí

Dříve se neplodnost připisovala výhradně ženě, dnes už víme, že vina může být také na straně muže. K tomu, aby dva lidé počali potomka, musí být oba v psychické i fyzické pohodě. To platí v dnešní uspěchané době dvojnásob. Pokud se dlouhodobě snažíte o miminko, ale zatím bez úspěchu, nemusí to ještě znamenat, že by jeden z Vás nebyl po zdravotní stránce v pořádku, příčin může být celá řada.

pokračovat na článek