Všechny články

Leden, měsíc zápisu do škol

Začátek nového roku (leden a únor) znamená pro budoucí prvňáčky zápis do základních škol. Co předškoláčky čeká a jak je na zápis připravit? Co by měli umět? Jaké dokumenty je třeba vzít s sebou? A kterou školu vybrat?

pokračovat na článek

Když vůně pomáhá (nejen) těm nejmenším

Ať už máte doma čerstvé miminko nebo už větší dítě, předškoláka nebo školáka, určitě víte, co radostí, ale i starostí to obnáší. Každý chce svým dětem dát jen to nejlepší, výchovou, vzděláním a zázemím začínaje a tou nejlepší péčí konče. Opominout bychom ale neměli ani výběr kosmetiky, protože běžná kosmetika obsahuje řadu syntetických látek, které mohou citlivější dětskou pokožku zbytečně dráždit. Kvalitní dětská přírodní kosmetika s aromaterapeutickými účinky od české společnosti Nobilis Tilia je přitom důkazem, že to jde i bez chemie.

pokračovat na článek

Perpetum přináší mnoho zajímavých informací o vzdělávání

Učení je jedna z nejdůležitějších činností našich životů. Učení je bez nadsázky perpetuum mobile lidského bytí. Um, učení, objevování, vzdělávání, výchova, osobnostní rozvoj vytvářejí neuvěřitelně bohatý „matrix“, do kterého spadají všichni bez ohledu na věk, pohlaví i náboženské přesvědčení.

pokračovat na článek

Výpočet týdnu těhotenství

Výpočet týdnu těhotenství provádíme proto, abychom mohli stanovit předpokládaný termín porodu. Při provádění výpočtu vycházíme z menstruačního cyklu.

pokračovat na článek

Ježíšku, prosím tě, přines mi…

Tisíce dopisů od dětí už za okny jsou, tisíce jistě ještě přibudou. Popsány a pokresleny, od shora až dolů, nejrůznějšími přáními a sny.
Děti do nich snaživě zaznamenávají, co by chtěly pod stromečkem najít. Netrpělivě hlídají, kdy už konečně psaní z parapetu zmizí, kdy si pro něj ten Ježíšek přijde. A pak, den po dni, okénko po okénku v adventním kalendáři, nemohou dospat Štědrého večera. Tento čas je možná na Vánocích tím nejkrásnějším. Netrvá však bohužel moc dlouho. Děti rostou a přestávají věřit v kouzla.

pokračovat na článek

Předvánoční skotačení s VZP

Přijďte si s dětmi užít odpoledne plné zdravého a hravého pohybu. Předvánoční skotačení se koná v sobotu 14. prosince ve Fitnesskotva (4. patro OD Kotva) a díky podpoře VZP je vstup pro všechny děti i jejich rodiče zcela zdarma.

pokračovat na článek

Developeři novostaveb myslí na rodiny

Cesta k novému bydlení je čím dál snadnější. Ceny nemovitostí mají sestupnou tendenci a možnosti jejich financování jsou o poznání dostupnější, než tomu bylo dříve. Zájemcům o nové bydlení vyházejí vstříc také developeři. Jejich portfolio služeb se už dávno neomezuje na samotnou výstavbu, ale zahrnuje celou řadu doprovodných služeb.

pokračovat na článek

Máte doma dospívající dceru? Buďte jí při proměně v ženu dobrými průvodci!

Motto: „Cesta od panenství k mateřství je jedna z nejdůležitějších duchovních přechodových fází, které žena absolvuje.“

pokračovat na článek

Zvířátkové zavinovačky hřejí jako skutečný kožíšek

Také Vám miminka připadají tak trošku jako roztomilá zvířátka, třeba jako malí medvídci? Pořiďte tomu svému zavinovačku s kapucí v atraktivním designu některého ze skutečných zvířátek! V krásně hebkém a měkkém fleesovém materiálu bude Vaše děťátko pěkně v teplíčku a pohodě.

pokračovat na článek

Zbavte své miminko prdíků a navíc vyhrajte v soutěži s Espumisan

Vaše miminko zničehonic začne plakat, kroutí se, je zarudlé v obličeji, nožičky přitahuje k bříšku. Křičí, křičí a není k utišení. Když se takto ohlásí bolavé bříško, je pohoda celé rodiny rychle pryč. Co s tím?

pokračovat na článek

Disney oblečení pro nejmenší za skvělé ceny

Disney oblečení děti milují a také jim velice sluší. Že Vám připadá příliš drahé? Nakupte ho tam, kde mají skvělé ceny. Krásné teplákové soupravy, mikiny, trička a pyžamka pořídíte nyní ve Stilagu s velkými slevami.

pokračovat na článek

Nekupujete vánoční dárky. Proč?

Chcete se v letošním roce vyhnout stresu okolo nákupu vánočních, jenž je navíc umocněn nejistým výsledkem? Oblíbené fotoknihy, obrazy, plakáty či kalendáře z vlastních fotografií si můžete vytvořit jednoduše sama a levně!

pokračovat na článek

Dětské spací pytle pro klidný spánek celé rodiny

Chodíte své děťátko několikrát za noc kontrolovat, jestli není odkopané, nebo se naopak do své přikrývky nezamotalo? Anebo Vaše miminko neklidně spí a budí během noci sebe, své sourozence i Vás? Pořiďte mu místo peřinek spací pytel a budete spát všichni klidněji.

pokračovat na článek

Provoňte si porod i šestinedělí

Příchod děťátka se přiblížil, taška do porodnice je už připravená, všichni netrpělivě očekávají, až „to“ přijde. Hodně samozřejmě záleží na tom, jak dosud probíhalo těhotenství, v jaké kondici je budoucí maminka i zda se počítá s přirozeným porodem. Pokud bylo a je vše v pořádku, lze se v řadě porodnic domluvit na individuálním porodním plánu, aby se budoucí maminka i její nové miminko cítily co nejlépe jak při porodu, tak i po něm.

pokračovat na článek

Školní potřeby, které děti potěší

Maminky, napsaly jste si Ježíškovi o novou kabelku, ale nevíte, co má přinést Vašim školákům a školačkám? No přeci také novou kabelku! Tedy v jejich případě spíše tašku do školy. Že školní batohy nepotřebujete? Nevadí, poradíme Vám, kde najdete spoustu dalších šikovných dárků pro školáky.

pokračovat na článek

Toužíte po nové kuchyni? Tyhle jsou okouzlující…

Všimli jste si, jak je okouzlující, když jsou běžné věci kolem nás příjemné na dotek? Keramický hrníček, sklenka z prolamovaného skla, volant v autě, ergonomicky pojatá myš u počítače? Pokud jde o nábytek, tam až donedávna zůstávala příjemnost dotyku vyhrazena klasice. Současné technologie už ale nabízejí moderní materiály, které mění povrch například kuchyně v doslova sexy záležitost.

pokračovat na článek

Děti, protáhněte se mezi hraním a učením!

Učení, hry na počítači a sledování televize tvoří převážnou část denní náplně většiny moderních dětí. Na pohyb už mnoho času nezbývá. Tento nešvar může mít za následek nezdravý vývoj páteře a další zdravotní problémy. Chcete jim předejít? Udělejte svým dětem v pokojíčku malou tělocvičnu!

pokračovat na článek

Roztomilí plyšáci do mikrovlny – Harmony collection

Existuje snad lepší spojení něčeho roztomilého a navíc praktického, než jsou plyšové postavičky z kolekce Harmony collection? Velmi úspěšná zvířátka nejdříve doplnila série oblíbených soviček a nyní nově i parta tzv. Ponožkáčů. Hřejivá plyš je něco víc než jen plyšová hračka.

pokračovat na článek

POHÁDKOVOU KUCHAŘKU KŘTILY DĚTI

18. listopadu 2013 byla v nově otevřené restauraci La Strada na Bělohorské na Praze 6 za účasti zástupců médií slavnostně pokřtěna kniha Markéty Tomáškové POHÁDKOVÁ KUCHAŘKA Uvař večeři, přečti pohádku. A protože svou v pořadí již druhou knihu věnovala autorka dětem a maminkám, křtily ji děti rychlými špunty.

pokračovat na článek

Když učení baví!

Jdete v zimě k zápisu? Nejvyšší čas pořídit zábavné hry rozvíjející logické myšlení, motoriku, tvořivost a další dovednosti, které bude Vaše dítě již brzy potřebovat ve škole. Předškoláci se totiž nejvíce učí hravým způsobem, kdy si ani neuvědomují, že se něčemu učí.

pokračovat na článek