Všechny články

Rodiče, povídejte si s dětmi!

Rodinná komunikační hra pro dlouhé zimní večery

Nestíháte si s dětmi povídat? Těžko hledáte téma, které by Vaše děti zaujalo?

Pořiďte si domů Povídačky! Tato komunikační hra přispívá nejen k rozvoji vyjadřovacích schopností, paměti a fantazie Vašich dětí, ale také k utužování vzájemných vztahů v rámci rodiny a zpestření a zpříjemnění dlouhých zimních večerů.

pokračovat na článek

Zeptali jsme se za Vás: psycholožka Helena Vlčková odpovídá na téma emoční inteligence u dětí

Emoční inteligence je v nejobecnějším smyslu chápána jako schopnost pružně a přiměřeně reagovat na situace, které s sebou život přináší, a úspěšně řešit problémy, s nimiž se setkáváme. Jelikož úroveň emoční inteligence důležitou součástí naší osobnosti, je důležité ji rozvíjet již od útlého věku. Zeptali jsme se proto psycholožky Mgr. Heleny Vlčkové z Národního ústavu pro vzdělávání.

pokračovat na článek

Naučné hračky by neměly pod stromečkem chybět

Také už s dětmi píšete dopis Ježíškovi? Pokud máte doma batolata nebo předškoláky, nezapomeňte připsat na seznam didaktické hračky, aby se Vaše děti zábavným způsobem naučily důležitým dovednostem, které budou potřebovat nejen ve školce.

pokračovat na článek

Jak ulevit dětem od horečky a bolesti?

Horečka a bolest samy o sobě nejsou nemoc, jedná se ovšem o nejčastější příznaky, které provázejí mnoho dětských onemocnění již od kojeneckého věku. Horečka a bolest jsou většinou průvodními znaky infekčních onemocnění. Jak dětem správně v nepříjemné situaci ulevit? Kdy je vhodné horečku začít snižovat? Jaký vybrat lék proti horečce a bolesti? Pokusíme se odpovědět na nejběžnější otázky týkající se této problematiky.

pokračovat na článek

Za zdravím do Lázní Jáchymov

Jáchymov je věhlasným lázeňským městem s více než stoletou tradicí. Léčí pacienty unikátní radonovou vodou, která je čerpána z nejstaršího funkčního dolu ve střední Evropě. Lázeňská rehabilitační péče, založená na radonových koupelích a profesionální fyzioterapii pod odborným dohledem lékařů, je vyhledávána pacienty z celého světa.

pokračovat na článek

Šetrná a voňavá péče v těhotenství s Nobilis Tilia

Těhotenství bývá bezesporu jedním z nejkrásnějších období v životě ženy. Období očekávání příchodu miminka je pokaždé jedinečné a mělo by být především v režii nastávající maminky. Vždyť každá jej prožívá trošku jinak, a to jak po stránce fyzické, tak i té psychické, ale na druhou stranu mají nastávající maminky určitě i řadu společného – chtějí svému miminku dát to nejlepší už předtím, než přijde na svět. A není to jen o zdravé stravě, ale i o kvalitní péči o celé tělo. Stále více nastávajících maminek proto dává přednost přírodní kosmetice.

pokračovat na článek

Jak připravit dětské hřiště na zimu

Jakmile skončí babí léto, přichází čas připravit zahradu na zimní spánek, a to nejen trávník, rostliny a zahradní nábytek, ale také dětské hřiště. Správná údržba pomáhá předcházet poškození dílčích částí hřiště, a zároveň prodlužuje životnost hrací sestavy. Abychom Vám usnadnili starosti, připravili jsme pro Vás praktický návod, jak na to.

pokračovat na článek

Využití hračky v různých pedagogických systémech

Hry dětí se s rostoucím věkem postupně obohacují o nové prvky. Zatímco děti v batolecím věku (do tří let) se dokážou soustředit pouze na jeden prvek hry, děti starší vnímají detailů stále více, a také se na ně při hře rády zaměřují. Děti v předškolním věku si tak nevystačí pouze se symbolickou podobou hračky, ale vyžadují hračky více realistické s mnoha přesnými detaily či doplňky jako je například výbavička k panenkám či váha a pokladna do dětského obchodu.

pokračovat na článek

Kdy je čas na nové povlečení?

Zamilovala jste se do vzhledu povlečení, které jste náhodou objevila v obchodě či lifestylovém magazínu? Nejste spokojena se vzhledem svého stávajícího povlečení? Anebo se Vám nepohodlně povléká? Ve všech třech případech přichází čas na nové povlečení.

pokračovat na článek

Připravte se na nadcházející sezónu atopického ekzému

Atopický ekzém. Jedná se o chronické, svědivé, zánětlivé, často dlouhodobé kožní onemocnění, jehož výskyt za posledních dvacet let neustále stoupá a počet atopiků v evropské populaci se odhaduje na 40%. Jen v České republice žije téměř milion takovýchto pacientů. Toto zánětlivé onemocnění se projevuje červenými, někdy mokvavými ložisky a typickým příznakem je pro něj velmi suchá, rozpraskaná a olupující se kůže a silné svědění.

pokračovat na článek

Zdravý zadeček pod stromeček!

Také si lámete hlavu nad tím, co zabalíte svému miminku pod stromeček? Myslete na jeho zdraví a pohodlí a pořiďte mu kvalitní látkové pleny. Látkování je nejen zdravější, ale také levnější a ekologičtější. Poradíme Vám, kde nakoupíte vše pro zdravé přebalování za velice příznivé ceny nejen pro miminka, ale i pro batolata.

pokračovat na článek

Sezení i pro neposedné předškoláky skladem

Děti v předškolním věku jsou často pohybově velmi aktivní a proto není jednoduché zvolit pro ně to správné sezení, které by bylo vhodnou přípravou pro klasickou školní výuku ve školních lavicích.

pokračovat na článek

Přileťte s dětmi osídlit jejich vlastní planetu!

Již tradičně se na Výstavišti v pražských Holešovicích bude konat veletrh hraček, her a dětských potřeb. Ten letošní proběhne v termínu od 31. 10. do 3. 11. 2013 pod názvem DĚTSKÁ PLANETA 2013. Můžete zde nakoupit vánoční dárky za skvělé veletržní ceny a zároveň si Vaše děti užijí skvělou zábavu, protože si na své planetě budou moci hrát, hrát a hrát, seč jim budou síly stačit.

pokračovat na článek

Živé hračky udělají dětem největší radost

Živé hračky mají děti ze všech nejraději. Pokud jste se nedali přemluvit k pořízení pejska, kočičky, nebo třeba morčete, a přesto chcete svou ratolest potěšit živou hračkou, poradíme Vám, jak na to. Vyberte si některou z hraček, která pomocí mobilního telefonu obživne.

pokračovat na článek

Červený stan

V Praze jsme právě otevřeli první Červený stan u nás! Rádi bychom Vás s tímto projektem seznámili. Přijďte se také podívat...

pokračovat na článek

Dívčí móda z Řecka nejen pod stromeček

Také Vaše dcera za léto tak vyrostla, že už nemá pomalu co na sebe? Obnovte s Ježíškem její garderobu! Prozradíme Vám, kde najdete krásné a originální oblečení pro holčičky. Řecká móda od Pipise udělá pod stromečkem radost malým i větším princeznám. A nejen pod stromečkem.   

pokračovat na článek

Rozvojový potenciál hraček pro děti a předškolního a mladšího školního věku

Hra je dominantní činností dětí předškolního věku, proto bývá toto období také někdy nazýváno zlatým věkem hry. S rostoucím věkem dítěte se mění poměr herních a pracovních aktivit, ale také funkce hry, která se tak stává spíše prostředkem k odpočinku od školní práce.

pokračovat na článek

Přišel podzim, blíží se Vánoce a s nimi i otázka: „Podle čeho vybírat dárky pro naše nejmenší?“

Dnešní děti mají často tolik hraček, že se mezi nimi ztrácí. Hodně stimulů způsobuje, že se děti nedokáží soustředit a po pár minutách skákání od jedné hračky k druhé se zase nudí, protože se do ničeho nedokážou „ponořit“…  Možná někdy lepší volit kvalitu před kvantitou. Ale podle čeho se při výběru hraček rozhodovat? 

pokračovat na článek

Originální hračky pro děti i pro dospělé

Hledáte tip na šikovný dárek? Víme, kde se dají pořídit originální hračky pro holky, pro kluky i pro dospělé. Jedná se o zboží vysoké kvality – britské hračky TOBAR, kterými nikoho neurazíte, a přitom je pořídíte za skvělé ceny.

pokračovat na článek

Dovolená s dětmi, která baví celou rodinu

Chcete si užít báječnou dovolenou s dětmi, která bude bavit celou rodinu? Malé i velké? Vyberte si z pobytů, kde se skvěle postarají o Vaši zábavu od rána až do večera. Na dovolené s klubem Funtazie se Vaše děti rozhodně nudit nebudou. A Vy můžete v klidu odpočívat.  

pokračovat na článek