Všechny články

Snadné a zdravé svačinky do školy

Kromě sešitů, penálu a učebnic patří do školní brašny i svačina. Dobře zabalená svačina. Nebo jste už zapomněli jaké to bylo, když se vám v aktovce rozpatlal banán a mandarinka nebo chleba začal po týdnu na jejím dně žít vlastním životem?

pokračovat na článek

Vezměte své děti pobavit na veletrhy FOR TOYS, FOR BABIES a FOR GAMES

Soubor veletrhů zaměřený na vychytávky, novinky a trendy ze světa dětí se koná ve dnech 25. až 28. října 2018 v PVA EXPO PRAHA. Přijďte načerpat inspiraci, třeba na vánoční dárky.

pokračovat na článek

Jak vybrat správný sprchový gel nejen pro Vaše tělo, ale i Vaši mysl

Součástí péče o pokožku je také její očista. Asi nejoblíbenějším způsobem je sprchování. Někdo preferuje večerní očistu, někdo zase tu ranní, která ho nakopne a probudí do nového dne. Jedno ale mají společné. Tím je používání mýdel a sprchových gelů.

pokračovat na článek

Cyklistika s malými dětmi. Co dělat když vám ujedou?

Pravidelné sportování na zdravém vzduchu je dnes samozřejmá součást životního stylu a pokud k tomu děti chcete vést, musíte sportovat s nimi. Věříme, že většina z vás to dělá a ráda. Ideálním rodinným sportem je cyklistika. Posiluje nejen stehenní svaly, ale i rodinné vztahy a poznáte při ní kus světa.

pokračovat na článek

Jak darovat peníze s minimálním zdaněním?

Rozhodli jste část svého majetku darovat ve formě peněz? Možná jste si mysleli, že zrušením darovací daně v roce 2014, je tedy darování osvobozeno od této povinnosti. Není tomu ale tak. Pokud teď uvažujete, jak darovat peníze a v jaký povinný desátek budete muset státu odvést, poradíme vám.

pokračovat na článek

Jak utišit plačící miminko

To už je ráno? Opět se probouzíte do nového dne, ale totálně vyčerpaná z předešlé noci, kterou jste strávila nad plačícím miminkem konejšením, nošením, houpáním… Spousta novorozených miminek je několik měsíců plačtivá. Prostředí mimo útulné a teplé maminčino bříško není již tak přívětivé. Není proto divu, že nedostatečně vyvinutý nervový systém způsobuje miminku problémy s adaptací.

 

pokračovat na článek

Co by mělo dítko umět při nástupu do školky

Vaše dítko už dávno není tím maličkým miminkem, které jste si před pár lety dovezli domů z porodnice. Už vyrostlo v plnohodnotného parťáka, se kterým toho můžete hodně podnikat. A co víc - společně se připravujete na nástup do školky. Tento důležitý milník prožívají jak samotné děti, tak i jejich rodiče. V dnešním článku se proto zaměříme na dovednosti, které by mělo dítě zvládat při nástupu do mateřské školky.

pokračovat na článek

Jak na správný výběr dětských ponožek?

Myslíte si, že na výběru správných ponožek nic není? Pak se mýlíte. Ponožky nejsou jen na parádu a jejich výběr je potřeba zvážit. Především pokud se jedná o ponožky pro děti. Proč? Protože se špatným výběrem se nohy více potí a může docházet k častějším onemocněním chodidel (např. plísní) nebo k jejich špatnému prokrvování.

pokračovat na článek

Prvňáčkova výbava aneb praktický seznam všech potřebných věcí do školy

Než svou ratolest vypravíte do první třídy, zkuste se vyhnout stresu, a naopak všechno zařiďte s co největším předstihem. Je to vůbec možné? Ale ano. Budete asi muset při všech těch nákupech sáhnout hlouběji do kapsy, ale třeba se vám podaří vychytat i nějaké ty slevy!

pokračovat na článek

Co všechno může ovlivnit zdravé sezení v dětském pokoji?

Co všechno může ovlivnit kvalitní sezení, které bude růst společně s Vašim předškolákem či školákem:

pokračovat na článek

Vyrážíte s dětmi k moři? Poradíme vám, jaké oblečení jim zajistí pohodlí i ochranu!

Letní měsíce se nezastavitelně blíží a společně s nimi i zasloužená dovolená. Mnoho rodin společně s dětmi vyráží za sluníčkem někam do tepla, pěkně na pláž a k moři, kde si rodiče odpočinou a děti se dostatečně vyřádí.

pokračovat na článek

Klíšťata útočí! Jak před nimi ochránit naše nejmenší?

Kolikrát se stačí projít vysokou trávou, vyběhnout ven na zahradu nebo se zastavit pod stromem a děti si kromě zážitků domů odnáší i nevítaného kamaráda - klíště. Drobné potvůrky letos útočí v hojném počtu a rozhodně si nevybírají.

pokračovat na článek

Vlhkost v domě - chraňte zdraví své rodiny

Vlhké zdi, mapy na stěnách, orosená okna, nevzhledné plísně. Také máte s tímto problém ve svém bydlení? Pak máte problém s vlhkostí, který je nutné řešit, neboť zvyšuje energetickou náročnost stavby a negativně může působit na naše zdraví.

pokračovat na článek

Tapety do obývacího pokoje: Divoké motivy vs. klasika

Už máte zařízený váš obývací pokoj? Ještě je stále ve výstavbě, anebo jste stihli pouze vymalovat stěny bílou barvou? Ať už je vaše situace jakákoli, už nyní nastal čas na oživení prostoru této místnosti.

pokračovat na článek

Jak poznáte, že máte doma závisláčka?

Každý z nás se narodí s určitou povahou. Ta se začíná projevovat už ve velmi brzkém věku, kdy se děti začínají dělit na extroverty a introverty, některé jsou nebojácné a jiné naopak hodně váhají, nežli něco udělají. Rodiče si často neuvědomují, že jejich malá dítka mají svou povahu, stejně jako kterýkoli dospělý.

pokračovat na článek

Maminky radí: Jak vybrat tu pravou dětskou chůvičku?

Ať už miminko teprve čekáte nebo jste hrdými novopečenými rodiči, určitě se na Vás valí spousta informací, co všechno je pro miminko nutné pořídit.

pokračovat na článek

Užívejte si krmení miminka i odsávání mléka bez zbytečných starostí. Víme, jak na to!

Život s miminkem je samozřejmě samá radost, ovšem každý rodič nám dá jistě za pravdu, že mnohdy jsou to i chvíle plné vyčerpání a starostí. Ne nadarmo se říká, že děti jsou radost i starost, že?

pokračovat na článek

Jak vybrat tu nejlepší kosmetiku pro naše nejmenší?

S touto otázkou si láme hlavu mnoho rodičů. Ať už těch nastávajících, nebo těch, kteří potomka již mají.

pokračovat na článek

I rozvod manželství může proběhnout v klidu – bez hádek a naschválů

Rozvod manželství není vždy procházka růžovým sadem, ba spíše naopak. Když to spolu partnerům ve společném životě neklape, je rozumnější, když si nadále nebudou sypat sůl do rány a rozhodnou se pro rozvod. Komplikace může nastat v případě, kdy spolu mají děti – pro ty chce přece každý rodič jen to nejlepší.

pokračovat na článek

I káva z automatu může chutnat skvěle

Když se řekne káva z automatu, většina lidí si tak nějak automaticky představí obarvenou vodu, která nemá žádnou chuť a co se vůně týče, jen těžko lze říci, jestli daný nápoj kolem zrníček kávy alespoň prošel. Většina z nás má v sobě zafixovanou představu, že kafe z automatu je spíše taková z nouze ctnost, nežli něco, na čem byste si pochutnali nebo na co byste se mohli těšit.

pokračovat na článek