Všechny články

Víte, čím píšou Vaše děti?

Prázdniny se uchýlily ke konci, a tak není na škodu dětem zkontrolovat školní výbavu. V penálu samozřejmě mezi pastelkami a obyčejnými tužkami nesmí chybět kvalitní pero.

pokračovat na článek

Jak správně vybrat školní nebo studentský batoh?

Správný postup a dobrá volba při výběru batohů nebo školní aktovky jsou klíčové pro Vaši spokojenost nebo spokojenost Vašeho dítěte. Je důležité si správně zodpovědět hlavní otázky. Hledáte kvalitní školní nebo studentské batohy? Klikněte zde nebo čtěte níže.

pokračovat na článek

STABILO, aby nás psaní bavilo

Pořizujete výbavu do školy pro Vašeho prvňáčka? Nepodceňujte výběr psacích potřeb. Vhodně zvolené pomůcky usnadní dítěti jeho první měsíce ve škole. Ergonomické psací potřeby s důrazem na správný úchop rovněž pomohou zabránit možným problémům se psaním. Přinášíme několik praktických tipů, čím vybavit penál malého školáka.

pokračovat na článek

Proč emoční inteligenci rozvíjet

Emoce mají z hlediska evoluce svůj životně důležitý význam. Přinášejí nám důležitá poselství, pomáhají nám orientovat se ve světě, rozlišovat priority, jsou zdrojem naší energie a motivace k akci.

pokračovat na článek

Chraňte svou pleť před stárnutím

Stárnutí pokožky neznamená pouze „biologické stárnutí“, ale i ,,stárnutí způsobené UV zářením neboli fotoaging“. Podívejte se na rozdíl mezi pokožkou na vnitřní straně paží, na zadečku a na obličeji! Vidíte ten obrovský rozdíl?

pokračovat na článek

Imunita a její posilování s blížícím se nástupem do školy a školky

Kombinace podzimního počasí a nástupu do kolektivu představuje pro dětský organismus zvýšenou zátěž. Pokud nechceme, aby byly naše děti často nemocné, měli bychom posilovat jejich imunitu nejlépe ještě před přechodem z prázdninového režimu do režimu povinností. Přirozené posilování dětské imunity zahrnuje několik pravidel. Jsou to především dostatečný spánek, pohyb na čerstvém vzduchu za každého počasí plus otužování a zdravá výživa.

pokračovat na článek

Nejpřirozenější látka pro posílení imunity

Jsou Vaše děti často nemocné, anebo se po prázdninách chystají do většího kolektivu? Zvyšte jejich obranyschopnost nejpřirozenější látkou pro posílení imunity. Podávejte jim kolostrum, mléčnou bílkovinu produkovanou maminkami telátek 3 dny po porodu.

pokračovat na článek

Školní tašku vybírejte pečlivě

Letní prázdniny jsou v plném proudu a pro rodiče nastávajících prvňáčků to znamená jediné. Je nejvyšší čas pořídit tašku do školy. Možná namítnete, že školní taška se dá v pohodě koupit 31. srpna v hypermarketu. To je sice pravda, ale jak dokazují četné zkušenosti, pořízení školní tašky se vyplatí neuspěchat.

pokračovat na článek

Vykouzlete dětem ty největší bubliny na světě

Hru s bublifukem děti milují. Škoda jen, že jim bubliny vždy nejdou tak, jak by si přály. Že nejdou ani Vám? S bublifukem od profesionálního bublináře dokážete vykouzlit ty největší bubliny na světě. A nejen to. 

pokračovat na článek

Krvácející dásně nejsou známkou Vaší neopatrnosti

Nákupem pasty a kartáčku by péče o Vaše zuby rozhodně skončit neměla. Lidé jsou přesvědčeni, že ví, jak si zuby správně čistit.* Proč tolik lidí trpí citlivými zubními krčky a dalšími obtížemi spojenými s nedostatečnou péčí o chrup, by se mohlo zdát tedy jako záhada. Problém bude ale jinde.

pokračovat na článek

Podstata emoční inteligence

Od „objevení“ emoční inteligence v psychologii vzniklo mnoho pokusů, jak tento konstrukt co nejpřesněji popsat, jak jej zkoumat a měřit. Většina odborníků, kteří se tématem emoční inteligence zabývají, se shoduje na tom, že pojem emoční inteligence vyjadřuje spíše soubor schopností a dovedností, nežli jednolitou vlastnost či schopnost jedince.

pokračovat na článek

Zachraňme svět! Přibalte si na dovolenou zajímavou hru!

Vyrážíte na rodinnou dovolenou? Pak nesmí ve Vašem cestovním zavazadle chybět rodinná hra. Máme pro Vás zajímavý tip na deskovou hru, která pobaví děti i dospělé. Nová strategická hra Zachraňme svět Vám nedovolí odejít od stolu, dokud nespasíte svět.

pokračovat na článek

Připravte děti na školu zvesela! Kupte jim zábavné sešity a dekorace

Věci, které nás baví, nám jdou skoro samy. A u dětí to platí dvojnásob. Chcete, aby to šlo Vašemu prvňáčkovi ve škole pěkně od ruky? Pořiďte mu zábavné pracovní sešity a nezapomeňte ani na příjemné „pracovní“ zázemí. Malovaní Dřeváci Vám se zvelebováním školáckého koutku ochotně pomohou.

pokračovat na článek

Co možná nevíte o sršních

Když spatříme v blízkosti svého dítěte sršeň, obvykle začneme panikařit. Snažíme se sršeň co nejrychleji chytit a dostat ji co nejdále od dítěte, případně ji zabít. Napadlo Vás ale někdy, že právě Vaše panika a rychlé pohyby mohou sršeň dráždit? Že tento hmyz není tak nebezpečný, jak se o něm říká?    

pokračovat na článek

Nový školní rok se blíží

Za několik dní začne opět nový školní rok, který otevře poprvé dveře téměř sto tisícům žáků 1. tříd, a to ve více jak čtyřech tisících základních školách v celé republice. Tentokrát to bude sice až 2. září, ale to nemění nic na obsahu ani úkolech, které by zde měl každý prvňáček zvládnout.

pokračovat na článek

Hurá s dětmi k vodě

Symbolem léta je čas strávený u vody. Většina dětí si pobyt u vody užívá plnými doušky. Máme dobrou zprávu, ani na výletě k vodě se nemusíte vzdávat praktických, příjemných a k přírodě šetrných věcí, jimiž se vybavíte. Pojďme si projít, jakými produkty si můžete čas strávený u vody zpříjemnit.

pokračovat na článek

Vyšetření infekčnosti klíštěte Vám ušetří starosti

O prázdninách je klíšťová sezóna v plném proudu. S klíšťaty se setkáme nejen v lesích a na loukách, ale také doma na zahradě. Protože klíšťata jsou zdrojem nákazy závažných onemocnění, především boreliózy a encefalitidy, strach rodičů z klíšťat je opravdu velký.

pokračovat na článek

Emoční inteligence u dětí

Koncept emoční inteligence je v psychologii poměrně nový. Tohoto termínu v roce 1900 poprvé užili Salovey a Meyer, a definovali ji jako součást sociální inteligence, která zahrnuje schopnost sledovat vlastní i cizí pocity a emoce, rozlišovat je a využívat těchto informací ve svém myšlení a jednání (Salovey a Meyer via Shapiro; 1998).

pokračovat na článek

Nejchytřejší plyšák na světě!

Plyšové hračky mají rády všechny děti, holky i kluci. Co však současné děti ještě více zajímá, to jsou mobilní telefony, iphony a další moderní hračky pro dospělé, se kterými se dá dělat spousta zajímavých věcí. Proč tedy nespojit obojí do jedné hračky? Mobilní plyšák Puffy Vaše děti jen tak neomrzí.

pokračovat na článek

Citáty o rodičích

Citáty nám pomáhají, abychom si uvědomili některé životní pravdy. Tentokrát jsme pro Vás vybrali některé o rodičích a dětech.

pokračovat na článek