Všechny články

Rozumový vývoj předškoláka

Rozumový vývoj předškoláka jsme pro přehlednost rozdělili na dvě etapy, a to od tří do čtyř a od čtyř do pěti let.  

pokračovat na článek

Opožděný vývoj od miminka do pěti let

Je Vašemu dítěti osm nebo dokonce devět měsíců a stále ještě nesedí? Řekl Vám pediatr, že se v jeho případě jedná o opožděný vývoj? Nenechte se znepokojit lékařskou diagnózou. Vaše dítě s největší pravděpodobností všechno brzy dožene.     

pokračovat na článek

Dvouleté dítě dokáže být pěkně tvrdohlavé

Rodiče dvouletých dětí to nemají snadné. Právě kolem dvou let přichází první období vzdoru, kdy se z hodného roztomilého batolátka stává zatvrzelý umíněnec, kterého je často těžké zvládnout. Naštěstí je toto období pouze přechodné a s našimi radami ho v pohodě zvládnete.  

pokračovat na článek

Jak zabavit děti doma: Kufřík plný obrázků

Kufřík plný obrázků má mnohastranné využití, neboť ho lze využít k různým aktivitám, které pomáhají rozvíjet myšlení, fantazii a kreativitu. Kromě toho ho lze využít jako pomůcku při výuce anglického jazyka, tak jak jsme to udělali my s dětmi.

pokračovat na článek

Ovulace, oplodnění a pohlaví dítěte

Během ovulace dochází k uvolnění zralého vajíčka z vaječníku, které začne sestupovat vejcovodem k děloze. Pokud dojde k jeho oplodnění spermií, dojde také k početí. Výpočet ovulace Vám pomůže určit nejen plodné dny, ale také ovlivnit pohlaví potomka.

pokračovat na článek

Ovulace a oplodnění

Jakou má souvislost ovulace a oplodnění? A jak lze této souvislosti využít při plánovaném rodičovství, anebo naopak v rámci ochrany před nechtěným otěhotněním?

pokračovat na článek

Ovulační kalkulačka

Ráda byste otěhotněla? Výpočet ovulace Vám pomůže zjistit, které dny jsou nejpříznivější k početí. K výpočtu se nejčastěji používá ovulační kalkulačka.

pokračovat na článek

Ovulační dny jsou součástí menstruačního cyklu

Ovulační dny jsou nedílnou součástí menstruačního cyklu. Ženy zjišťují své ovulační dny, aby zvýšily pravděpodobnost početí, anebo naopak snížily riziko nechtěného otěhotnění. Víte, jak své ovulační dny vypočítáte?

pokračovat na článek

Jak zabavit děti doma: Vyrábíme pohádku

Děti rády pohádky poslouchají, dívají se na ně v televizi, anebo si je společně s rodiči čtou. Kreativní pohádky, jejichž děj mohou děti samy ovlivnit, jsou zvláště hodnotné, neboť přispívají k vícestrannému rozvoji jejich osobnosti. Jednu takovou si dnes vyrobíme.

pokračovat na článek

Ovulační hlen jako příznak ovulace

Změny v cervikálním hlenu patří mezi příznaky ovulace, a potažmo i plodných dní. Jak poznat podle ovulačního hlenu, že jste plodná?
pokračovat na článek

Bolestivá ovulace a jak jí předejít

Bolestivá ovulace se projevuje nepříjemnými křečemi v podbřišku, které mohou mít různou intenzitu. Co je její příčinou? Jak lze bolestivé ovulaci předejít?

pokračovat na článek

Ovulace a plodné dny

Zjištění termínu ovulace je základním předpokladem pro stanovení plodných dnů. Plodné dny označují období, kdy může žena otěhotnět.

pokračovat na článek

Výpočet ovulace

Ovulace je označení pro uvolnění zralého vajíčka z vaječníku. Výpočet ovulace se používá především v rámci plánovaného rodičovství a slouží ke stanovení plodných dní, tedy dní, kdy je žena schopna otěhotnět.

pokračovat na článek

Příznaky ovulace

Pokud si přejete otěhotnět, měla byste vědět, kdy máte své plodné dny. Ty lze určit na základě zjištění termínu ovulace. Jednu z metod, jak tento termín zjistit, představuje sledování příznaků ovulace.

pokračovat na článek

Pohodlná a stylová móda pro maminky i pro děti

Čekáte miminko, anebo už ho kojíte? Pak se Vám jistě bude hodit tip, kde nakoupit pohodlné mateřské prádlo a oblečení pro kojící maminky. Objevili jsme pro Vás obchod, jehož nabídkou i cenami budete velmi mile překvapena.

pokračovat na článek

Umíte komunikovat se svými dětmi?

Víte, že většinu mezilidských problémů má na svědomí špatná komunikace? To platí nejen mezi dospělými, ale také ve vztazích mezi rodiči a dětmi. Pokud se tedy na své děti často zlobíte, že udělaly něco špatně, anebo neudělaly to, co měly, možná se dopouštíte chyb v komunikaci.      

pokračovat na článek

Školkovská trápení

Některá školkovská trápení nejvíce trápí děti, jiná spíše jejich rodiče. V našem článku jsme si posvítili na problémy, se kterými se děti, a potažmo jejich rodiče ve školce nejčastěji potýkají.

pokračovat na článek

Rodičovská autorita a její správná míra

Bojíte se, aby Vám děti nepřerostly přes hlavu, na druhou stranu se však nechcete chovat jako diktátoři? V tom případě si musíte získat tu správnou míru rodičovské autority.  

pokračovat na článek

Emancipace babiček

Emancipace dala ženám větší míru svobody a tím i možnost seberealizace. Moderní žena se kromě péče o rodinu může věnovat také své kariéře. Tedy pokud to zvládne. Jednou z hlavních překážek se zcela paradoxně stala emancipace sama. Emancipace babiček totiž ztěžuje moderním maminkám jejich situaci.       

pokračovat na článek

Jak zabavit děti doma: Medvídek má narozeniny

Děti milují oslavy, především oslavy narozenin, ať už svých vlastních, anebo kamarádů. Tak proč neuspořádat oslavu také oblíbené hračce Vašeho dítěte?   

pokračovat na článek