Všechny články

Červen - měsíc pohádkových slev v Egmontu

Léto a s ním nerozlučně spojené prázdniny se nezadržitelně blíží a děti čekají dlouhé týdny skotačení u vody, v lese a jinde v přírodě. Mysleme ale také na chvíle, které budou naše ratolesti trávit ve svých domovech – třeba v případě nepřízně počasí. Umět pracovat s počítačem se hodí a trocha televize neublíží, ale přeci jen nic nerozvine fantazii dítěte lépe, než kvalitní kniha.

pokračovat na článek

Cyklistika pro děti a s dětmi

Cyklistika je jedna z mála sportovních aktivit, kterou můžete provozovat s dětmi v každém věku. A to doslova a prakticky od narození. Pravda, miminko se vašich cyklovyjížděk bude účastnit pouze pasivně coby pasažér vozíku za kolo, ale společně si výlet užijete. I později, když dítě už samo jezdí, patří vyjížďky na kole k nejkrásnějším rodinným zážitkům. Proto doporučujeme cyklistiku určitě neopomíjet při plánování vašich společných rodinných aktivit.

pokračovat na článek

Roční miminko přestává být miminko

Roční miminko přestává být miminko a stává se z něho batole. Batolecí věk trvá od 1 roku věku do tří let. Dítě se v něm učí chodit, dochází k velkému rozvoji sociálních, pohybových a motorických dovedností.

pokračovat na článek

Pětileté dítě je už samostatný člověk

Pětileté dítě už je samostatný člověk, který se umí sám obléknout, najíst a na dlouhou dobu zabavit. Vždyť už se také blíží čas jeho povinné školní docházky. 

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Lehký pařížský dortík

Den dětí je tady, a proto si tentokrát připravíme lehký pařížský dortík. Pečení a zdobení se dnes ujme Barunka.

pokračovat na článek

Jedenáctiměsíční miminko se už umí samo zabavit

Jedenáctiměsíční miminko si už dokáže samo čtvrthodinku hrát. Většina dětí však dává přednost skutečným věcem před hračkami, a proto proveďte základní zabezpečení místností a odstraňte vše nebezpečné z dosahu dítěte. 

pokračovat na článek

QOBOQOB – Zjistěte více o novém hitu pro malé i velké a vyhrajte!

Již Vám dochází nápady, jakým dárkem by jste udělali co největší radost své ratolesti k narozeninám, svátku nebo jiné slavnostní příležitosti?

pokračovat na článek

Autosedačky Cybex uspěly v testech bezpečnosti 2012

Spotřebitelská organizace Stiftung Warentest, která je obdobou českého dTestu a německý automotoklub ADAC zveřejnily výsledky aktuálních testů bezpečnosti dětských autosedaček. V nich zcela propadlo pět sedaček i renomovaných značek, které ADAC označil jako nebezpečné. Historického úspěchu naopak dosáhla značka Cybex, která v hodnocení obstála se všemi pěti zúčastněnými sedačkami.

pokračovat na článek

Desetiměsíční miminko dobře chápe význam slova „ne“

Desetiměsíční miminko je velice hbitý tvoreček. Bravurně leze po čtyřech, a proto je také velmi rychlé. Dobře rozumí slovu „ne“, ale když se mu to bude hodit, bude dělat, že slůvku nerozumí.  

pokračovat na článek

KORUNKA LUHAČOVICE rozdala během charitativního víkendu dárky za 150 000 Kč!

Uplynulý víkend se uskutečnil již 11. ročník charitativní akce LUHAČOVICE – MĚSTO ZDRAVÍ A MÓDY. Tradičně pod záštitou statutárního náměstka hejtmana Zlínského kraje Libora Lukáše a ve spolupráci s řetězcem lázeňských a wellness hotelů ROYAL SPA se Luhačovice staly střediskem módy, sportu a zábavy pro děti a dospělé.

pokračovat na článek

Devítiměsíční miminko se učí první slova

Pokud jste se nemohli dočkat, až Vám Váš malý tvoreček poprvé řekne „máma“ nebo „táta“, tak jste se konečně dočkali. Devítiměsíční miminko to dokáže.

pokračovat na článek

Osmiměsíční miminko už umí také zlobit

Osmiměsíční miminko už přesně ví, co chce, i co nechce, a umí Vám to dát patřičně najevo. Většina maminek si stěžuje, že je jejich osmiměsíční miminko zlobí, a to především při jídle. 

pokračovat na článek

Čtyřleté dítě má pro Vás tisíce otázek

Čtyřleté dítě je velice zvídavé a chce co nejvíce poznat svět kolem sebe a pochopit, jak funguje. Stále se Vás proto ptá na důležité otázky začínající nejčastěji slůvkem proč nebo jak.

pokračovat na článek

Sedmiměsíční miminko začíná lézt

Sedmiměsíční miminko nejenže začíná lézt, ale některé se dokonce dokáže také samo postavit. Zvýšeně slintá, protože se mu klubou první zoubky, a dává do pusinky vše, co najde.   

pokračovat na článek

Předčasný porod, jeho následky a příčiny

Předčasný porod je porod, při kterém se dítě narodí mezi 23. a 37. týdnem těhotenství. Předčasně narozené děti ještě nemají zcela vyvinuté všechny životně důležité orgány (především plíce), a proto vyžadují intenzivní nemocniční péči. Díky možnostem moderní medicíny má čím dál více předčasně narozených dětí šanci na přežití a po překonání počátečních obtíží na zdravý vývoj.   

pokračovat na článek

Tříleté dítě je Vaším zrcadlem

Děti se z velké části učí nápodobou dospělých. Pokud jde o tříleté dítě, zde to platí dvojnásob. Malí předškoláci jsou totiž opičky, které napodobují vše, co děláte. Jsou Vaším zrcadlem. 

pokračovat na článek

Vyšetření v těhotenství pro zdraví matky a plodu

Během těhotenství absolvuje každá budoucí maminka v rámci těhotenské poradny celou řadu vyšetření. Cílem vyšetření v těhotenství je zdraví matky a plodu, případně včasné odhalení vrozených vývojových vad a přerušení těhotenství.  

pokračovat na článek

Šestiměsíční miminko nemůžete nechat ani chvilku bez dozoru

Šestiměsíční miminko je už velmi čiperné. Umí se samo převrátit, posadit, a dokonce i doplazit za věcí, která ho zajímá. Nesmíte ho proto nechat ani chvilku bez dozoru mimo jeho postýlku či ohrádku. 

pokračovat na článek