Všechny články

Děti v zástěře připravují: Rychlé jahodové knedlíky

Jahodová sezóna tu bude co nevidět, a proto si Míšánek pomalu osvěžuje recept na rychlé jahodové knedlíky.

pokračovat na článek

Příprava na přijímačky na vysokou školu

Pokud Váš syn nebo dcera nehodlá ukončit proces svého vzdělávání maturitou, bude se po zkoušce zralosti připravovat na vysokou školu.  Příprava na přijímačky a její rozsah se u jednotlivých typů škol liší.  

pokračovat na článek

Pětiměsíční miminko už může jíst tuhou stravu

Pětiměsíční miminko už může začít jíst jednopruhovou tuhou stravu. Pokud je však plně kojeno, získá dostatek živin z mateřského mléka.  Miminko dělá velké pokroky v rozvoji pohybových dovedností i společenského rozvoje.  

pokračovat na článek

Nejpoužívanější bělení zubů White Pearl!

Neradi chodíte k zubaři nebo se Vám nechce investovat do drahých produktů na bělení zubů? Představujeme revoluční systém bělení zubů, který můžete použít v pohodlí svého domova.

pokračovat na článek

Štítná žláza u dětí a její nejčastější onemocnění

Je Vaše dítě často unavené, zimomřivé a trpí nadváhou, přestože jeho kalorický příjem není příliš vysoký? Anebo je Vaše dítě velmi neklidné, nesoustředěné a nezdravě hubené? Možná trpí poruchou štítné žlázy.

pokračovat na článek

Čtyřměsíční miminko si vynucuje Vaši pozornost

Čtyřměsíční miminko není rádo samo. Chce být s Vámi a často si proto vynucuje Vaši pozornost. Jednou z možností je pláč, ale může Vás k sobě vábit také vydáváním různých hlásek nebo dokonce slabik. 

pokračovat na článek

Pořiďte svým dětem vlastní hřiště!

Také Vás Vaše ratolesti často přemlouvají k tomu, abyste s nimi šli na dětské hřiště, anebo už tam chodí samy? Pokud máte tu možnost, vybudujte svým dětem vlastní hřiště doma na zahradě. Výhody vlastního dětského hřiště ocení celá rodina.

pokračovat na článek

Tříměsíční miminko potřebuje první hračky

Tříměsíční miminko už prospí mnohem méně času než novorozeně. V tomto období již plně zvládá techniku sání, a proto není po jídle vyčerpané, ale má potřebnou energii na zkoumání okolního světa. 

pokračovat na článek

Děti v zástěře připravují: Domácí brumlíci

Děti milují jedlé postavičky, které se jim dobře drží v ruce. Šéfkuchařka Barunka Vám dnes prozradí recept na domácí brumlíky. 

pokračovat na článek

Dvouměsíční miminko Vás odmění prvním úsměvem

Dvouměsíční miminko stejně jako měsíční miminko většinu času prospí. Zbytek pak věnuje sání, které je jediným zdrojem jeho potravy, prozkoumávání tohoto světa a učení se novým věcem.  

pokračovat na článek

Antibiotika v těhotenství a při kojení

Čekáte miminko, nebo ho kojíte, a onemocněla jste chorobou, která se léčí podáváním antibiotik? Bojíte se, aby antibiotika neublížila miminku? Antibiotika v těhotenství a při kojení lze užívat. Ovšem pouze některé druhy.  

pokračovat na článek

Měsíční miminko většinu času prospí

Měsíční miminko neboli novorozeně si postupně zvyká na svět, na který přišlo. Snadno se proto unaví a má velkou potřebu spánku. Měsíční miminko spí až 20 hodin denně.

pokračovat na článek

Oblékání v těhotenství: Praktické doplňky

Součástí těhotenské módy jsou samozřejmě také doplňky. V tomto dílu našeho seriálu jsme se zaměřili právě na doplňky, které jsou nejen slušivé, ale také velmi praktické. 

pokračovat na článek

Péče o pokožku s atopickým ekzémem

Projevy ekzému či přímo atopie se vyskytují až u třetiny lidí. Průvodní příznaky spojené s tímto onemocněním jsou bohužel dost nepříjemné a dlouhodobé, proto vám chceme připomenout základní zásady v péči o pokožku s tímto postižením.

pokračovat na článek

Aquamánie je opět tu! Letos potřetí.

A je to zase tady. Krásné léto se nezadržitelně blíží a s ním i předlouhé dětské prázdniny. Děti v těchto dnech mají spoustu času na kamarády a spoustu zábavy, jaký pro ně ale vymyslet program?

pokračovat na článek

Péče o nehty v těhotenství

Během těhotenství dochází v těle matky k mnoha hormonálním změnám. Jejich následkem mívá většina maminek krásné vlasy, ale oslabené nehty. Péče o nehty v těhotenství pomůže jejich stav částečně zlepšit.  

pokračovat na článek

Negativní Rh faktor může být v těhotenství komplikace

Jednou z komplikací v těhotenství může být také negativní Rh faktor. Pokud mají Rh negativní oba rodiče, nepředstavuje negativita žádný problém. Ten nastává v případě rozdílných Rh faktorů obou rodičů: když má matka Rh negativní a otec Rh pozitivní.

pokračovat na článek

Draslík v těhotenství

Draslík má pro organismus zásadní význam. Zajišťuje správnou funkci kardiovaskulárního systému, svalů a udržuje rovnovážný stav tekutin v těle. Jeho nedostatek se projevuje únavou, celkovou slabostí, poruchami spánku a srdečního rytmu, jedním z následků může být i zácpa.  V těhotenství potřeba draslíku stoupá. 

pokračovat na článek

Oblékání v těhotenství: Nezapomeňte na obuv

Nedílnou součástí slušivého, a zároveň pohodlného těhotenského outfitu je obuv. Ta by měla mít pevnou podrážku a podpatek do 6 cm.

pokračovat na článek

Včas odhalená tupozrakost se dá úspěšně léčit

Tupozrakost je oční vada, která postihuje přibližně tři ze sta dětí. Tuto oční vadu nelze léčit operací. V případě včas odhalené tupozrakosti je však velmi úspěšná konzervativní léčba. 

pokračovat na článek