Všechny články

Co děti? Mají si kde hrát?

Rodinná dovolená mívá jeden zásadní problém: co s dětmi? Jistě, České a Saské Švýcarsko, to je nepřeberná nabídka výletů, které děti budou určitě bavit, dá se stoupat do skal, jezdit na lodičkách v soutěskách, šplhat na rozhledny, lyžovat, sáňkovat... Ale přece jen – občas to chce vymyslet akci určenou jen a jen jim – a prožít si to s nimi, jako by nám zase bylo pět.

pokračovat na článek

Lichotky mužům lahodí jejich uším

Mužským uším nejvíce lahodí, když je pochválíte, jak jsou manuálně šikovní, anebo jim zalichotíte ve smyslu, že jsou dobrými milenci.

pokračovat na článek

Soutěže a informace na www.mamavit.cz lákají budoucí maminky!

Soutěže na novém webovém portále pro maminky www.mamavit.cz nekončí. Naopak. Hlavní soutěž je prodloužená a vědomostní kvíz má své první vítěze.

pokračovat na článek

Feedo.cz: více mléka za méně peněz pro silnou imunitu kojenců

Rýma, kašel, teploty a s nimi i věčně uplakaná miminka bez nálady. A ospalí rodiče, kteří probděli celou noc u postýlek kojenců… To je klasický obrázek současné zimy.

pokračovat na článek

Třetí dítě, ano nebo ne?

Každý rodič početné rodiny, za kterou se považuje rodina od tří dětí, Vám potvrdí, že mít tolik ratolestí je velká radost, a zároveň pořádná zabíračka. Pokud má početná rodina spokojeně fungovat, musíte na to mít psychicky, fyzicky a samozřejmě také finančně.    

pokračovat na článek

Poctivé dorty od mámy

Nejvíce energie vydá lidské tělo na ohřívání. Při velkých mrazech si můžeme bez výčitek dopřát poctivé dorty od mámy.

pokračovat na článek

Jak zvládat onemocnění dýchacích cest u nejmenších?

Milé maminky, je tu únor a s ním i období zvýšeného výskytu infekcí dýchacích cest. Děti těmito nemocemi onemocní v průměru 12x do roka, dospělí průměrně třikrát ročně.

pokračovat na článek

Batole u zubaře

Čím dál více maminek řeší problém, jak ošetřit zoubky dítěte, které ošetření odmítá. Nejvíce problematickou skupinu představují batolata, tedy děti ve věku do tří let, která si nutnost ošetření nenechají vysvětlit.     

pokračovat na článek

Vychutnejte si dokonalý relax

Jste dlouhodobě unavení z práce a cítíte, že Vám pomalu dochází životní energie? Odpočiňte si ve světě, kam starosti nepatří. Objevili jsme pro Vás kouzelné místo, kde si můžete vychutnat dokonalý relax.

pokračovat na článek

Cvičení v těhotenství lze jen doporučit

Těhotná žena sice potřebuje hodně odpočívat a celkově se šetřit, ale to vůbec neznamená, že nesmí cvičit. Naopak. Cvičení v těhotenství pomáhá zmírnit celou řadu těhotenských obtíží.  

pokračovat na článek

Vtipy o rodině

Také se rádi smějete? Přečtěte si naše vtipy o rodině a jejích příslušnících.

pokračovat na článek

Strie v těhotenství a jak jim předcházet

Strie patří mezi těhotenské obtíže, kterých si během těhotenství ani nemusíme všimnout. Když však jejich přítomnost nejčastěji na břiše, ale také prsou, bocích a zadečku zjistíme po porodu, už se jich nelze zbavit. Jedinou účinnou metodu v boji proti striím představuje prevence.      

pokračovat na článek

Poplujte s kouzelnou Archou, pište si deník a soutěžte o krásné dárky

Milé děti, je to již rok, co jste se se svým kamarádem slonem Marako, žirafou Zukilou, lvem Rezahem, plameňáčicí Kisaj, krokodýlem Krumbutem a surikatou Likmik, vypravily hledat zázračný léčivý kořen.

pokračovat na článek

Sexuální identita teenagerů

Sexuální identita teenagerů nemusí být ještě zcela dokončena. Od jistého věku, obvykle kolem 16 let, však bývá neměnná. Děti s odlišnými sexuálními preferencemi potřebují naši podporu.   

pokračovat na článek

Děti potřebují pohyb

Současná generace dětí se stále méně hýbe. Odborníci varují, že příliš pohodlný styl života má negativní dopady na zdraví, a to nejen ve formě dětské obezity. Dítě ve vývinu by mělo mít každý den pohybovou aktivitu.    

pokračovat na článek

Dětská jména podle vzoru slavných: William a Kate

Od svatby prince Williama s krásnou a šarmantní Kate se jména obou z páru těší velké oblibě. Alespoň pokud jde o výběr jmen pro miminko.   

pokračovat na článek

Masturbace je přirozená součást vývoje

Masturbace patří mezi naprosto přirozené způsoby, jak dítě poznává své tělo, objevuje svou sexualitu a později také uvolňuje sexuální napětí.  

pokračovat na článek

Vtipy o dětech a rodičích

Máte rádi vtipy o dětech? Přečtěte si také ty naše. Tentokrát jsme se zaměřili předvším na tatínky.

pokračovat na článek

Ochrana před početím

Jakmile začne mít Vaše dcera pravidelnou menstruaci, je nejvyšší čas, abyste ji poučili na téma ochrana před početím.    

pokračovat na článek

Jména pro miminka inspirovaná celebritami: Victoria a David Beckhamovi

Vybírat jména pro miminka inspirovaná celebritami je především v anglosaském světě velmi módní záležitost.  

pokračovat na článek