Všechny články

Vnější vlivy na vývoj dětí

Čím je dítě starší, tím více vnějších vlivů (tj. vlivů mimo základní neboli nukleární rodinu) se podílí na jeho vývoji.   

pokračovat na článek

První pomoc: Zástava dýchání

Co dělat v případě, kdy dojde k zástavě dýchání?

pokračovat na článek

Nejčastější těhotenské obtíže

Těhotenství každé ženy je jiné, většinu maminek však trápí stejné těhotenské obtíže. Pro každý trimestr jsou charakteristické jiné těhotenské neduhy.     

pokračovat na článek

Bederní pás hippsy PRE pro nastávající maminky

Módní trendy ne vždy berou ohled na potřeby lidského těla. Často nám přináší módní prvky, které ne vždy působí příznivě na naše zdraví. Proto Vám Silic® přináší funkční doplněk vašeho šatníku. Pás hippsy® se stal velkým hitem, který spojuje příjemné s užitečným. Je to jednoduše hřejivý pás, který kombinuje styl a ochranu vašeho zdraví. Je moderní, atraktivní a zároveň funkční.

pokračovat na článek

První pomoc: Uštknutí nebo pokousání zvířetem

Co je třeba udělat v případě uštknutí nebo pokousání zvířetem?

pokračovat na článek

Jídelníček v těhotenství

Většina moderních maminek dobře ví, že se v těhotenství nemá jíst za dva, ale pro dva. Jídelníček v těhotenství by měl být pestrý, aby v něm nechyběly látky, které jsou důležité pro zdraví děťátka a jeho maminky.     

pokračovat na článek

Zjištění a stanovení těhotenství

Vynechání pravidelného menstruačního krvácení je pro většinu žen hlavním příznakem těhotenství. Protože se však nejedná o automatickou známku těhotenství, je na místě, udělat si těhotenský test a jeho výsledek doplnit gynekologickou prohlídkou.    

pokračovat na článek

Nadměrná konzumace cukrovinek ohrožuje zdraví dětí

Děti bonbóny milují. Jsou sladké, barevné a v televizi je na ně spousta krásných reklam. Jenže nadměrná konzumace bonbonů a dalších sladkostí škodí zdraví.

pokračovat na článek

Vánoční říkanky

Vánoční říkanky patří mezi nejkrásnější skvosty lidové slovesnosti.

pokračovat na článek

Nástup do školky a jak ho zvládnout

Nástup do školky je pro předškoláky velká změna. Mnoho dětí má problém si na nový režim zvyknout. Naše tipy by Vám i Vašim dětem měly pomoci. 

pokračovat na článek

První pomoc: Cizí těleso v ráně

Jak postupovat, když má dítě cizí těleso (například skleněný střep nebo nůž) v ráně?  

pokračovat na článek

Říkanky a básničky

Osvěžte si s námi říkanky a básničky pro děti!

pokračovat na článek

Originální vánoční svícen ozdobí váš stůl

Praha, 1. prosince 2011 – Zdobení adventního a štědrovečerního stolu může být zábava, do které se mohou zapojit i děti. Kores přináší návod na výrobu jednoduchého a elegantního svícnu, k níž potřebujete pouze nízkou sklenici ze silnějšího skla, lepicí tyčinku Kores, bavlněnou přízi, nůžky a volnou chvilku. Až vám bude na stole svítit vlastnoručně vyrobený svícen, jistě nebudete litovat.

pokračovat na článek

Plenkové kalhotky do sucha i do vody

Chcete, aby Vaše děťátko mělo zadeček pěkně v suchu a pohodě, a zároveň jste neutráceli za jednorázové plenky příliš mnoho peněz? Nakupujte plenky po internetu. Víme, kde pořídíte také plenky a plavky v jednom, které budete v létě určitě potřebovat!  

pokračovat na článek

Dětský pláč při loučení ve školce

Pláče Vaše dítě při ranním loučení ve školce? Anebo se do školky teprve chystá a Vy máte strach, jak tuto situaci zvládnete? Poradíme Vám.   

pokračovat na článek

Jaká je žena Beran

Žena Beran je velice temperamentní a energická. Svým aktivním přístupem často dokáže nakazit ostatní. Když se žena Beran pro něco rozhodne, nenechá si to vymluvit. Její stinnou je netrpělivost.  

pokračovat na článek

Estetický a kulturní rozvoj předškoláka

Estetický rozvoj předškoláka zahrnuje výtvarný, hudební a pohybový projev. Dítě by si v těchto třech oblastech mělo osvojit základní návyky.   

pokračovat na článek

Jaký je muž Beran

Muž Beran je pro ženy velice přitažlivý. Oceňují jeho upřímnost a schopnost dát najevo emoce. Jeho stinnou stránkou je však egocentrismus.

pokračovat na článek

Jaká je žena Býk

Žena Býk se na první pohled jeví jako velice silná a pragmatická bytost. Uvnitř se však skrývá velká romantička.  

pokračovat na článek

Jaký je muž Býk

Muž Býk je spolehlivý partner, který Vás nikdy nezradí. Bývá velice konzervativní, má rád klid a nesnáší změny. Nemá sklony k nevěře. 

pokračovat na článek