Všechny články

Dárky pro starší sourozence

Když se dítěti narodí mladší sourozenec, může se cítit odstrčené. Jak by také ne, vždyť se najednou všechno točí kolem nového člena rodiny. Abyste staršímu dítěti pomohli vyrovnat se s novou situací, můžete mu koupit dárek.         

pokračovat na článek

Pohádkový dětský pokoj pro holku

Děti milují pohádky, pokoj pro holku bude mít vždy úspěch, když se při jeho zařizování inspirujete její oblíbenou pohádkou.

pokračovat na článek

Dětský nábytek z masivu se těší velké oblibě

Masivní dětský nábytek tuzemských dřevin, jako je například smrk či borovice, se těší největší oblibě. Spojuje v sobě totiž výhodu kvality a dobré ceny.

pokračovat na článek

Kdy je ideální doba na druhé dítě?

Otázku, zda je lepší mít mezi dětmi spíše menší, anebo raději větší věkový rozdíl, si kladou tisíce rodičů. Odpověď nemůže být jednoznačná, neboť obojí má svá pro a proti.   

pokračovat na článek

Prevence úrazů batolat doma i venku

Děti v batolecím věku, tedy od jednoho do tří let, je těžké uchránit před hrozícími úrazy. Měli bychom se proto snažit, udělat pro jejich bezpečí pokud možno maximum, a to ve všech místnostech, kde se děti pohybují, stejně jako venku.  

pokračovat na článek

Dětská hřiště stále nejsou dostatečně bezpečná

Výsledky kontrolní akce ČOI v období duben-červen 2011) 

pokračovat na článek

Všechny školní potřeby na jednom místě

Připadá Vám nákup školních potřeb pro Vaše děti jako studená sprcha po teplých prázdninových dnech? Vyhněte se zbytečným stresům v obchodech a nakupte školní potřeby pro své děti v internetovém obchodě.  

pokračovat na článek

Kojenecká voda FROMIN

Kojenecká voda FROMIN je ideálním pitím pro budoucí maminky k zajištění zdravého vývoje plodu a po porodu pro kojence. Absolutní nezávadnost této vody umožňuje přípravu kojenecké stravy i bez tepelné úpravy. Kojenecká voda Fromin je také nejvhodnějším pitím pro každého, kdo chce žít zdravě, bez ohledu na svůj věk. 

pokračovat na článek

Díl 18. Míšánek a jeho dvojče v zrcadle

Míšánek opravdové dvojče nemá. Jeho sestřička Barunka se narodila o dva roky dříve. V domě Míšánkových rodičů se však schovává spousta kluků, kteří vypadají stejně jako Míšánek a hlavně dělají totéž.     

pokračovat na článek

Fobií z kočárku trpí čím dál více maminek

Chodíte s kočárkem na procházky jen ve Vašem blízkém okolí, a to ještě pouze v místech, o kterých víte, že tam na Vás nečíhají žádné překážky? Cítíte se handicapovaná a bezmocná, kdykoli vyrazíte s kočárkem do neznáma? Pravděpodobně trpíte fobií z kočárku.   

pokračovat na článek

Hlídací babičky a jejich úskalí

Maminky, které nemají po ruce hlídací babičku, obvykle závidí těm, které ji mají. Jenže hlídací babičky mají také svá úskalí. 

pokračovat na článek

Jak unavit děti

Kdo má doma malé ratolesti v batolecím až předškolním věku, ten moc dobře ví, o čem je řeč. A často stačí mít takovou ratolest jen jednu, zvláště když je hyperaktivní. Jak tedy unavit děti, abychom si sami mohli trochu odpočinout? 

pokračovat na článek

BE-safe: štít, který vás ochrání

Ačkoliv si to neuvědomujeme, je elektromagnetické záření (tzv. elektrosmog) běžnou součástí našeho života. Generují ho předměty, se kterými se denně dostáváme do kontaktu jako například mobilní telefony, LCD obrazovky, počítače nebo mikrovlnné trouby. To může poškodit lidský organismus a ovlivnit zejména plod a kojence. Jak se chránit? 

pokračovat na článek

Početí a co byste měli udělat

Pokud plánujete početí svého prvního potomka, možná už pečlivě studujete odbornou literaturu. My jsme pro Vás shrnuli nejdůležitější věci, které je dobré udělat před početím.

pokračovat na článek

Dudlík – vyberte ten nejlepší

Neradi vidíte své miminko s dudlíkem v pusince, protože máte obavu z nesprávného vývoje jeho zoubků? Pokud mu pořídíte kvalitní dudlík, tak se bát nemusíte. Poradíme Vám, jaký vybrat dudlík.  

pokračovat na článek

Zdraví školních dětí ovlivňuje i jejich stůl

Děti vybírají vzhled, rodiče musí pohlídat ergonomii. Chcete-li mít zdravé a chytré dítě, zajistěte mu včas kvalitní ergonomický nábytek.

pokračovat na článek

Šestá nemoc hrozí dětem do 2 let

Šestá nemoc je onemocnění virového původu, které obvykle trápí děti od šesti měsíců do dvou let. Jakmile ji dítě prodělá, získává vůči ní trvalou imunitu.    

pokračovat na článek

Nebezpečí internetu pro děti

Internet je skvělá věc nejen pro dospělé, ale i pro školáky. Děti školou povinné si díky internetu snáze, rychleji a zábavněji udělají úkoly, a také se zde pobaví. Odvrácenou stranou mince jsou však různá nebezpečí internetu pro děti.     

pokračovat na článek

Dvojčata a výchova

Výchova dvojčat má svá specifika. Na následujících řádcích najdete zásady, jak vychovávat dvojčata.

pokračovat na článek