Všechny články

Hurá do školy! Jaké pomůcky děti potřebují na výtvarku?

Prázdniny letos utekly jako voda. Srpen si již ukrajuje z druhé poloviny pomyslného koláče a návrat do školních lavic se tak blíží mílovými kroky. Zatímco děti s posmutnělými obličejíky sledují ubíhající dny na kalendáři, rodiče s nadšením odpočítávají dny, kdy jejich ratolesti budou na pár hodin denně svěřeny do rukou školy.

pokračovat na článek

Ani v kolotoči s miminkem nezapomínejte na péči o svou pokožku

Máte-li malé dítě, věnujete se jeho pokožce několikrát denně. Při tom ale možná zapomínáte pečovat o svou pleť. Jenomže ta právě v tomto období potřebuje zvýšenou péči.

pokračovat na článek

Přijměte pozvání na farmu pana Hippa

 A přesvědčte se na vlastní oči o BIO kvalitě dětských příkrmů HiPP.

pokračovat na článek

Rostoucí stůl a židle zajistí školákům praktičnost i pohodlí

Prázdniny se překulí jako voda a na dveře zaklepe první školní den. Pro spoustu malých školáčků tak nastanou změny v podobě povinné školní docházky i nutnost psát si úkoly a pečlivě se doma připravovat na školu. Zajistit dítěti pohodlné a kvalitní sezení je samozřejmost. Pěkný psací stůl a židle v dětském pokojíčku zaujmou roli nejen praktickou, ale i estetickou. Nejenže podpoří zdravý vývoj dítěte, ale zároveň se stanou příjemnou motivací pro čas strávený při učení.

pokračovat na článek

Jak zabavit menší i větší děti, když chybí wifi?

Žijeme ve světe technických vymožeností, a tak není divu, že i malé děti bravurně ovládají mobily, tablety, počítače… a přiznejme si, že mnohdy i lépe nežli my dospěláci. Opravdové peklo začíná tehdy, když vyjedeme někam, kde internet není vůbec, anebo nemá dostatečnou rychlost. To je trest hlavně pro nás, rodiče. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak zabavit větší i menší ratolesti a vyzkoušeli za vás nové hry Sling Stix a Helix Fun.

pokračovat na článek

Je vhodné cestovat s malými dětmi a kam?

Cestování s malými dětmi, ať už na několikadenní dovolenou v zahraničí nebo jen víkendový pobyt na území naší krásné země, je pro většinu rodičů noční můrou. Ještě před odjezdem si v hlavě vybarvují ty nejčernější scénáře a představují si, jak jejich ratolesti na zadních sedačkách zlobí, vztekají se, křičí nebo pláčou. Pro děti je cestování tak trochu nuda. Prvních pár minut je to baví, ale jakmile nemají program nebo lákavou vidinu před sebou, začíná peklo.

pokračovat na článek

Nezávadné kosmetické výrobky pro děti? Nevěřte, ověřte! S aplikací GreenScan za pár sekund.

Který rodič ve slunečných letních dnech nesáhne po opalovacím krému? Jeden takový krém, konkrétně pro děti, s ochranným faktorem 50+ od velmi známé kosmetické firmy například obsahuje osm přísad, které prokazatelně dráždí kůži a oči, na slunci se rozkládají na škodlivé látky, z dlouhodobého hlediska škodí vodnímu ekosystému, a aby toho nebylo málo vzbuzují celou řadu podezření, mimo jiné třeba z možné karcinogenity, nebo ze škodlivého vlivu na reprodukci. Jak to ale poznáme, aniž bychom museli studovat chemii, nebo trávit v obchodě spoustu času zkoumáním etiket? Maminky zbystřete, revoluční řešení tohoto problému je na obzoru.

pokračovat na článek

Kde postavit dětské hřiště?

Léto se nezastavitelně blíží a s ním i lákavá vidina času stráveného na zahradě. Horké dny plné sluníčka k tomu doslova vybízí a dočkat se nemohou nejen děti, ale i jejich rodiče. A není se vůbec čemu divit! Po tak dlouhé zimě si naše tělo žádá pořádné dávky vitamínu D i čerstvého vzduchu, který našemu zdraví jedině prospěje.

pokračovat na článek

Jak dětské postele šetří místo v dětském pokoji?

Každá dětská hra vyžaduje větší nebo menší prostor. Proč by o něj měl děti připravovat jejich vlastní dětský pokoj? I přesto, že jste při zařizování dětského pokoje přitlačeni do kouta a musíte počítat s velmi omezeným prostorem, s podkrovím nebo s dvěma dětmi v jednom pokoji, existují jednoduchá řešení, jak místo v pokoji ušetřit. Pomohou vám v tom dětské postele.

pokračovat na článek

V nepříjemné životní situaci může dětem pomoci sirotčí důchod

Součástí rodinného života mohou být také nepříjemné události, jako je ztráta jednoho z rodičů. Pro pozůstalé potomky je zde k dispozici finanční pomoc, která může rodině ulehčit alespoň v oblasti výdajů. Jedná se o tzv. sirotčí důchod, o který mohou žádat nezaopatřené děti. Přečtěte si náš článek a zjistěte, kdo má na sirotčí důchod nárok, jak o něj požádat a jaká je jeho výše.

pokračovat na článek

Objevte BIO dobroty v Baby Clubu HiPP a vyhrajte!

Znáte kojenecké mléko, příkrmy a kosmetiku HiPP, za jejichž kvalitu ručí svým jménem sám majitel Claus HiPP? Ať už jde u vás o absolutní novinku, nebo HiPP už nějakou dobu sami používáte, vstupte do nového online klubu a získáte další informace a výhody.

pokračovat na článek

Jak jednoduše vyrobit dekorační motýly?

Motýl je symbolem léta, krásy a něžnosti. Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak si vyrobit dekoraci z papíru v podobě tohoto nádherného hmyzu.

pokračovat na článek

Doučovatel vás zasvětí do tajů a krásy hudby

Pokud má dítě talent, je třeba ho podchytit již v raném věku. Ať už se to týká čehokoli. A obzvlášť, pokud to souvisí s hudebními nástroji či se zpěvem. Zatímco hlas člověka se v průběhu života mění, šikovnost a sžití s hudebními nástroji přetrvává. Pokud tedy máte doma nadané dítě s hudebním sluchem a chcete rozvíjet jeho predispozice, doučování hry na hudební nástroje je pro vás tou ideální volbou.

pokračovat na článek

Jak správně ukotvit dětské hřiště

Máte dům se zahradou a malé děti? To přímo vybízí k tomu, postavit dětské hřiště, které se může skládat z pískoviště, domečku, houpačky, skluzavky nebo různých prolézaček. Nejjednodušší je zakoupit vše hotové a doma jen smontovat, což zvládne každý šikovný kutil. Možnostem a fantazii se meze nekladou a dětské hřiště zajistí dětem spoustu zábavy a radosti. Aby se ale zábava neproměnila v bolest a pláč, je třeba dětské hřiště pořádně ukotvit.

pokračovat na článek

Interiérové stínící prvky – elegantní a praktické

Zastínění oken není již pouze praktickou záležitostí. Velmi často se stínící prvek stane spíše designovou záležitostí, která zútulní náš interiér. Vhodný výběr interiérového stínícího prvku teprve dodá našim oknům ten správný šmrnc a půvab. Nejdůležitější stále zůstává otázka, co od zastínění vlastně očekáváte.

pokračovat na článek

Špičkové přírodní bytové vůně v designovém obalu

Vůně dokáže zútulnit domov víc než perfektní úklid – ten vám s dětmi stejně vydrží sotva pár minut. Na rozdíl od vůně z kvalitního aroma difuzéru.

pokračovat na článek

Šťastnou cestu v autosedačce BeSafe

Asi každý rodič řeší dilema delšího cestování s dětmi. Cestovat, nebo ne? Autem, letecky? Vše má své pro a proti. Když se rozhodnete pro auto, měli byste mít jistotu, že vaše děti cestují v bezpečných a pohodlných autosedačkách. Jako jsou BeSafe.

pokračovat na článek

Koberečky, které vás vrátí do dětství

Při pohledu na nabídku dětských koberců je dospělým až skoro líto, že už vyrostli. Dětský kobereček je nejen krytinou, ale především prostorem pro dětské hry. Měl by proto rozvíjet jejich fantazii a líbit se jim.

pokračovat na článek

Usínání pod hvězdnou oblohou v pohodlí vlastní postele

Přechod z bdělého stavu do spánku je pro mnohé děti obtížný. Malé děti se bojí tmy, starší třeba špatných snů. Příjemné prostředí pro usínání dětí i dospělých navodí jemný svit fosforeskujících samolepek.

pokračovat na článek

Všude dobře, v nosítku nejlíp

Ergonomická nosítka, na rozdíl od svých předchůdců, tzv. klokanek, neničí záda miminkům ani jejich nosičům. Díky nosítku se miminko cítí v bezpečí a vám se uvolní ruce.

pokračovat na článek