Všechny články

Zásada třiatřicátá: Puberta je zkouška

Podle jednoho citátu slouží puberta k tomu, aby se rodiče citově odpoutali od svých dětí. Nemyslí se tím, že láska ze vztahu vyprchá, ale že projde náročným obdobím transformace.   

pokračovat na článek

Zásada čtyřiatřicátá: Co dobrý rodič nikdy neříká

Každý z nás někdy pronese něco, co ho později mrzí. Při komunikaci s dětmi může mít však jedna nevhodná věta dalekosáhlé následky. Setřídili jsme pro Vás alespoň několik věcí, které je lepší nikdy neříkat. 

pokračovat na článek

Zásada pětatřicátá:Nikdo není dokonalý

Nikdo není dokonalý, to není žádná fráze, ale věta, která v sobě ukrývá velký kus pravdy. Při výchově je třeba mít na paměti, že dokonalí nejsme ani my, ani naše děti.

pokračovat na článek

Zásada šestatřicátá: Neobětujte se a nikdy nevyčítejte

Milé maminky, tato zásada je určena především Vám. Přestože své děti nadevše milujete a chcete jim věnovat maximum času, nechte si bez výčitek i pár hodin času pro sebe. 

pokračovat na článek

Zásada sedmatřicátá: Rodič je učitel, za kterého nelze suplovat

Především mladší děti by měly každý den strávit alespoň část dne se svými rodiči. Rodičovskou roli nelze suplovat. Mámu a tátu nenahradí ani ta nejlepší babička, ani ta nejlépe zaplacená chůva.   

pokračovat na článek

Zásada osmatřicátá: Důvěřujte svému instinktu

Rodičovský instinkt Vám často napoví, co v dané situaci dělat. Někdy může zachránit dítěti i život.   

pokračovat na článek

Zásada čtyřicátá: Není nad praktickou ukázku aneb zásada názornosti

Nechcete, aby si Vaše děti myslely, že je zbytečně sekýrujete? Když jim své výchovné pokyny podložíte praktickými ukázkami, dokážete jim, že tomu tak není.

pokračovat na článek

Zásada dvaačtyřicátá: Těšte se z přítomnosti svých dětí

Děti nepotřebují, abyste se jim věnovali celý den, ovšem v době, kdy jste spolu, byste se jim měli alespoň část času opravdu věnovat, zapomenout na starosti a těšit se z jejich přítomnosti. 

pokračovat na článek

Zásada třiačtyřicátá: Komunikujte s dětmi a chtějte znát jejich názor

Dítě si přeje patřit mezi dospělé členy rodiny. Chce, abyste s ním jednali jako s velkým, přestože se tak zatím chová jen občas. Pokud chcete mít se svými dětmi dobrý vztah, komunikujte s nimi, a chtějte znát jejich názor.            

pokračovat na článek

Zásada čtyřiačtyřicátá: Děti Vás stále potřebují

I když Vaše děti stojí na prahu dospělosti, neznamená to, že by Vás už nepotřebovaly, třebaže se tak mnohdy chovají.  

pokračovat na článek

Zásada šestačtyřicátá: Dodržujte zásady spravedlivého trestání

Trest je výchovný prostředek, bez kterého se při výchově neobejdeme. Slouží k tomu, aby si dítě uvědomilo, že některé druhy chování jsou nepřípustné. Ovšem aby trest splnil svůj výchovný účel a nenapáchal více škody než užitku, je třeba dodržovat zásady spravedlivého trestání.  

pokračovat na článek

Zásada sedmačtyřicátá: Dejte dětem prostor pro seberealizaci

Mnoho rodičů má tendenci organizovat svým dětem život, aniž by se jich zeptali, co si opravdu přejí dělat. Děti jsou však svobodné bytosti, které mají právo na seberealizaci.

pokračovat na článek

Zásada osmačtyřicátá: Učte dítě lásce k přírodě

Když své děti povedeme k citlivému přístupu vůči přírodě, vychováme z nich morálně vyspělé bytosti, kteří budou ohleduplně přistupovat k okolnímu světu a k ostatním lidem. 

pokračovat na článek

Zásada devětačtyřicátá: Nepodceňujte věk svého dítěte

Při výchově je třeba mít na paměti, že dnešní děti mnohem rychleji dospívají, než jsme dospívali my. Věk našich dětí se tedy nevyplácí podceňovat.

pokračovat na článek

Zásada padesátá: Vzájemně si od sebe odpočiňte

Ať se partneři milují sebevíce, krátké odloučení jejich vztahu prospívá. Ani ve vztazích mezi rodiči a dětmi domu není jinak.

pokračovat na článek

Díl 14. Míšánek má rok a půl

Další půlrok uběhl jako voda a Míšánek má už své třetí půlnarozeniny. V tomto období napodobuje dospělé a stává se z něho velký pomocník. Je velmi čiperný a moc toho už přes den nenaspí.  

pokračovat na článek

Už žádné slzy! Bezbolestně vyčistí, ránu rychle zahojí.

NEJSILNĚJŠÍ PŘÍRODNÍ DEZINFEKCE PRO CELOU RODINU.

pokračovat na článek

Maminky, zformujte si svou postavu po porodu

Přibrala jste po porodu? Zhoršila se během těhotenství Vaše celulitida, ale miminko Vám dává zabrat, že zatím nemáte čas ani energii, abyste začala s pravidelným cvičením? Postavu si můžete zformovat i jinak. Víme, jak na to.  

pokračovat na článek

Dětské parfémy pro malé princezny i prince

Chcete udělat své dceři opravdovou radost? Každou malou princeznu, ale pozor i nejednoho malého prince, potěší dětské parfémy, které nádherně voní a hlavně mají krásný obal, vyrobený přesně podle jejich vkusu.  

pokračovat na článek

Děti bez chemie

Napadlo vás někdy, co vše se vyrábí uměle, jaké obsahují předměty denní potřeby chemické (tělu cizí) látky a jak nás to všechny ovlivňuje? A co teprve naše děti? A umíme si vlastně představit, jak žily generace před námi?

pokračovat na článek