Všechny články

Chcete zabavit své děti? Naučte je zahradničit.

Víte, že péče o zahrádku a pěstování zeleniny může být pro malé předškoláky a školáky, ale i pro starší batolata zábavná hra? Naučte své děti zahradničit!  

pokračovat na článek

Jste připraveni na jarní vycházku?

Také už se nemůžete dočkat, až s dětmi vyrazíte na jarní procházku? Aby se jim dobře chodilo, potřebují kvalitní a pohodlné botičky. Že kupujete dětské botičky poprvé? Poradíme Vám, jak vybrat ty správné.  

pokračovat na článek

Indigové děti a výchova

Připadá Vám Vaše dítě zvláštní? Divíte se tomu, že se chová úplně jinak, než jste se chovali Vy v jeho věku, anebo než se chovají jeho vrstevníci? Máte problém s jeho výchovou? Možná s Vámi žije indigové dítě.

pokračovat na článek

Díl 8. Míšánek se nebojí

Míšánek se nebojí ani tmy, ani psa, a dokonce ani injekční stříkačky. Na očkování byl velmi statečný. A co je nového? Míšánek se chystá do školky.   

pokračovat na článek

Relaxační pomůcky pro malé i velké

Záleží Vám na tom, aby bylo Vaše miminko spokojené? Hledáte hračky, které podpoří zdravý rozvoj Vašich dětí? Chcete i Vy odpočívat v maximálním pohodlí? Pořiďte si relaxační pomůcky pro děti i dospělé!  

pokračovat na článek

Designové samolepky na zeď dětského pokoje

Hledáte způsob, jak svým dětem zkrášlit pokojíček? Kupte jim designové nálepky na zeď. Originální samolepky na míru skvěle oživí stěny jejich pokojíčku!  

pokračovat na článek

Dětské hřiště v pohodlí vlastní zahrady

Chcete, aby Vaše děti trávily co nejvíce času na čerstvém vzduchu, a přitom jste je měli stále na očích? Postavte jim na zahradě dětské hřiště! 

pokračovat na článek

Co dělat, když dítě pozře, co nemá, anebo vdechne předmět

Máte obavu z toho, aby Vaše batole nepozřelo něco, co by mohlo vážně ohrozit jeho zdraví, anebo život? Důležité je všechno nebezpečné schovat a také vědět, co dělat v situaci, kdy dojde k takové nehodě!   

pokračovat na článek

Jak čistit dětem uši

Také Váš potomek nesnáší čistění uší? Možná mu je nečistíte správně. Přečtete si naše tipy pro bezpečné čištění uší, ať nemá Váš potomek z běžné hygieny trauma!

pokračovat na článek

Jak zabavit nemocné dítě

Je Vaše dítě doma s nachlazením nebo chřipkou a Vy nevíte, jak ho zabavit? Vyzkoušejte naše tipy!    

pokračovat na článek

Mateřská centra zpestří Váš život

Cítíte se na mateřské nebo rodičovské dovolené osamělá, anebo máte pocit, že Vám zakrňuje mozek? V mateřském centru najdete přátele pro sebe i pro své dítě a navíc se zde můžete účastnit zajímavých kurzů.   

pokračovat na článek

Dětské koutky by měly být za odměnu

Mnoho maminek si pochvaluje, že obchodní centra vedle jiných služeb poskytují také velmi praktické hlídání dětí. Dítě si zde pohraje, zatímco maminka může v klidu nakoupit. Když ale dítě do koutku nechce, neměli bychom je nutit. Návštěva koutku má být za odměnu, nikoli za trest!  

pokračovat na článek

Když je dítě levák

Jste neklidní z toho, že Vaše dítě dělá spoustu věcí levou rukou? To, že používá levačku k více činnostem než Vy, ještě neznamená, že je levák. A pokud levák náhodou je, nejedná se přeci o žádnou tragédii!        

pokračovat na článek

Díl 7. Míšánkovi se nechce chodit

Míšánkovi už je skoro 15 měsíců. Většina dětí v tomto věku samostatně chodí. Míšánek se však cítí jistější na čtyřech, a když se rozhodne pro chůzi, tak se přidržuje nábytku.    

pokračovat na článek

Noční kojení - odpovědi na nejčastější otázky

Kojení v noci – nejčastější to dotaz maminek.  Miminka zhruba do 3. měsíce věku mají docela hluboké spaní a postupně si noční kojení většina dětiček ubírá, takže v tomto věku jsou již v noci kojena třeba jen 1-2x nebo i vůbec (do konce 3. měsíce je ovšem alespoň 1 noční kojení pro dostatečnou tvorbu mléka velmi vhodné, ty první 3 měsíce jsou pro ustálení laktace zásadní a pokud se dítě v noci již vůbec nebudí, tak je lépe 1x za noc odstříkat – to platí rovněž do konce 3. měsíce).

pokračovat na článek

Matka a dospívající dcera. Jak spolu vyjít

S dcerou v pubertě není snadné vyjít. Ale je snadné vyjít s Vámi? Pokud chcete mít se svou dospívající dcerou hezký vztah, měla byste se při výchově držet jistých pravidel.   

pokračovat na článek

Agresivní chování u dětí

Chová se Vaše dítě agresivně vůči ostatním dětem i vůči Vám? Ptáte se, kde se v něm agresivita bere? A jak máte jeho agresivní chování řešit?  

pokračovat na článek

Dětské záchvaty vzteku

Stydíte se, kdykoli Vaše dítě přepadne na veřejnosti záchvat vzteku? Co můžete v této situaci dělat? Proč se tak vůbec chová? Nezůstane mu to až do dospělosti? Pokud Vás trápí podobné otázky, přečtěte si náš článek.

pokračovat na článek

Když batole kouše

Máte doma roztomilé batolátko, které však začne být nebezpečné, jakmile vycení své zoubky? Kouše nejen Vás ale také cizí děti? Ptáte se, proč to vůbec dělá, a jak ho kousání můžete odnaučit?

pokračovat na článek

Děti a domácí mazlíčci

Uvažujete o tom, že dětem koupíte domácí zvířátko? Jaké přínosy má chování domácích mazlíčků pro naše děti? Jaké zvířátko můžete pořídit alergikovi?  

pokračovat na článek