Všechny články

Díl 23. Neuvěřitelně pohyblivý průzkumník

Z malého miminka, které dokázalo jen ležet, a většinu dne prospalo, vyrostl pěkně čilý človíček.    

pokračovat na článek

Hlášky našich dětí

Děti jsou nevyčerpatelným zdrojem velmi vtipných otázek a odpovědí. Někdy jsou jejich výroky svou prostotou tak pravdivé, že bychom se z nich my dospělí mohli častokrát poučit.

pokračovat na článek

Rodičovská dovolená a rodičovský příspěvek

Kdo má nárok na rodičovský příspěvek? Kde je třeba o něj požádat? Které doklady musíte předložit? Jak dlouho lze příspěvek čerpat? Čtěte níže!

pokračovat na článek

Mateřská dovolená a PPM

Plánujete založení rodiny, anebo už čekáte miminko? Pak Vás jistě bude zajímat, jak je to přesně s peněžitou pomocí v mateřství (PPM).      

pokračovat na článek

Šikana ve škole. Musíte jednat.

Vaše dítě se ve škole stalo obětí šikany. Je třeba okamžitě zakročit. Co ale máte udělat? S kým si máte promluvit? Poradíme Vám.  

pokračovat na článek

Šikana ve škole. Ohrožené děti.

Které děti jsou ohroženy šikanou? Co může způsobit, že se právě Vaše dítě stane obětí šikany?  

pokračovat na článek

Pohádka Ježečkova střecha

Byl obyčejný podzimní den plný dešťových kapiček. Lidé neradi moknou, a proto si v obchůdku na rohu kupovali pestrobarevné deštníky.  Nedaleko obchodu s deštníky byla stará zahrada, která vypadala velmi opuštěně. Ale nebyla opuštěná. Přesně uprostřed, pěkně schovaná pod vzrostlými kaštany, stála stará chaloupka z hnědých cihel. Byla to ježečkova chaloupka.

pokračovat na článek

Jak na sex po porodu

O sexu po porodu panuje mnoho mýtů. Pojďme je společně vymýtit! Když jim nebudete podléhat, tak si své intimní chvíle s partnerem po porodu ještě více užijete!

pokračovat na článek

Nápaditá dětská židlička

Snažíte se své dítě krmit výhradně doma, protože jinde Vám k tomu schází potřebný komfort? Když si pořídíte přenosnou dětskou židličku, Vaše dítě může pohodlně stolovat nejen doma, ale také v restauraci, na dovolené, jednoduše kdekoli si jen vzpomenete!  

pokračovat na článek

Prevence utonutí a první pomoc

Utonutí je nejčastější příčinou úmrtí dětí do 4 let věku. Z tohoto důvodu je důležité věnovat náležitou pozornost preventivním opatřením.  

pokračovat na článek

Kdy máte požádat o odklad školní docházky

Domníváte se, že Vaše šestileté dítě není ještě na školu připravené? Chcete mu prodloužit bezstarostné dětství? Pak budete jistě zvažovat možnost odkladu povinné školní docházky.   

pokračovat na článek

Inspirace ze zahraničí: Dívčí jména

Vybíráte pro svou holčičku neobvyklé, zahraniční, půvabné jméno? Inspirujte se...

pokračovat na článek

Inspirace ze zahraničí: Chlapecká jména

Chcete dát svému dítěti neobvyklé, zahraniční, elegantní jméno? Inspirujte se...

pokračovat na článek

Obézní dítě potřebuje Vaši pomoc

Obézních dětí neustále přibývá. Když pomineme genetické dispozice a některá onemocnění, na vině je především nesprávná životospráva! Jak pomoci dítěti zbavit se jeho nadbytečných kilogramů? Čtěte!  

pokračovat na článek

Tetování a piercing. Pozor na zdravotní rizika.

Jen těžko se hledá rodič, který je nadšený z toho, když se jeho dítě vrátí domů zkrášlené tetováním nebo piercingem. Hlavním důvodem ke znepokojení jsou možná zdravotní rizika.   

pokračovat na článek

Bezpečný sex. Nestyďte se o něm mluvit s dětmi.

Mnoho rodičů se stydí hovořit se svými dětmi o sexu. Svůj rozhovor na téma bezpečného sexu proto dlouho odkládají. Když se k němu konečně odhodlají, bývá už většinou pozdě.   

pokračovat na článek

Bojíte se pustit své dítě na večírek?

Ani se Vám nedivíme. Stačí si jen vzpomenout, co jsme vyváděli na večírcích my. Doma ho ale také stále držet nemůžete, zvláště když na večírek smí všichni kamarádi z jeho třídy. To by se přeci z Vašeho dítěte stal naprosto vyřízený outsider! Tak co teď?

pokračovat na článek

Může být Vaše dítě samo doma?

Přemýšlíte, zda můžete své dítě nechat doma samotné? Své rozhodnutí dobře uvažte. A nezapomeňte podniknout alespoň základní bezpečnostní opatření.      

pokračovat na článek

Chřipka. Očkování. Léčba.

Chřipka je velmi časté virové onemocnění, které se rychle se šíří. Své dítě proti ní můžete buď očkovat, anebo je léčit.    

pokračovat na článek

Spánkový režim u dětí školního věku

Kolik hodin denně by mělo dítě spát? Ve školním věku přibližně devět až deset hodin. Deset platí spíše pro malé školáky na prvním stupni, devět pro jejich starší spolužáky. Vedle dodržení počtu hodin spánku je důležitý pravidelný spánkový režim.     

pokračovat na článek