Všechny články

Šikovná kombinace hračky a nábytku

Přemýšlíte o tom, jak zaručeně zabavit a potěšit své dítě a zároveň potřebujete zaplnit či zútulnit dětský pokojíček? Pořiďte jim hračku a nábytek v jednom!  

pokračovat na článek

Jak zrekonstuovat dívčí pokoj?

Chcete udělat radost či překvapení své dceři a rozhodli jste se pro rekonstrukci jejího pokoje? Máte už spadeno na růžové tapety, doplňky, a dokonce i nábytek? Tak pozor, ať z té změny nemá šok! Něžně růžovoučký pokojíček není pro každou náturu! 

pokračovat na článek

Patrová postel potěší

Patrová postel je jednou z oblíbených variant, jak ušetřit trochu místa, a to zejména v dětském pokoji. Uvažujete o využití této možnosti a zajímá vás, jaké typy patrových postelí se vyrábějí dnes? Přečtěte si náš článek! 

pokračovat na článek

I batole potřebuje svůj pokojíček

Už vám miminko povyrostlo a máte doma malého neposedu, kterému postýlka ve vaší ložnici už nestačí? Možná je na čase pořídit mu vlastní pokojíček a prostor na hraní. Poradíme vám, jak na to,

pokračovat na článek

Televize v dětském pokojíčku, ano nebo ne?

Dohadujete se často se zbytkem rodiny, jaký televizní program budete sledovat? A zasahují do vašeho rozhodování také už i děti? Nabídneme vám řešení, jak tuto situaci vyřešit.

pokračovat na článek

Jak má vypadat studijní koutek?

Pro každého školáka je důležité jeho domácí studijní zázemí. My vám poradíme, jak ho zařídit co nejlépe.

pokračovat na článek

Jaký je vhodný pokojíček pro vaše dvouleté ratolesti?

Pokud máte doma dvouleté ratolesti, poradíme vám, jak přizpůsobit dětský pokojíček jejich požadavkům. Přečtěte si naše praktická doporučení, která Vám při budování toho správného dětského království jistě pomohou!  

pokračovat na článek

Své děti bychom neměli nutit uklízet

Dali jste si hodně práce se zařizováním dětského pokoje? Snažili jste se, aby všechno dokonale ladilo a nyní toužíte, aby byl pokojíček udržován v perfektním stavu?

pokračovat na článek

Pokojíček pro předškoláky

Máte doma přeškoláka a chcete přizpůsobit dětský pokojíček jeho potřebám? Poradíme vám, jak by měla vypadat ložnice pro děti předškolního věku, tedy od tří do šesti let. 

pokračovat na článek

Dětský pokojíček ve stylu feng shui

Bydlení ve stylu feng shui není pouze přechodný módní trend. Skrývá se za tím mnohem víc, než jen jít s dobou, a to otázka lidského zdraví. Záleží Vám na tom, aby Vaše děti byly zdravé a odolné? 

pokračovat na článek

Aktivním pohybem proti rakovině prsu

Více než hodina cvičení týdně snižuje u žen po třicítce riziko vzniku zhoubného nádoru prsu. Vyplývá to z nové studie amerických vědců.

pokračovat na článek

Triky pro méně bolestivý porod

Porod bolí, ale naštěstí existují triky, které mohou utrpení zmírnit, anebo jej alespoň trochu urychlit.

pokračovat na článek

Nedostatek spánku může být pro děti nebezpečný

U malých dětí, které spí průměrně osm a méně hodin denně, hrozí nebezpečí nadměrné tvorby krevního cukru a později i onemocnění cukrovkou (diabetem).

pokračovat na článek

Pití mléka v těhotenství chrání zdraví miminka

Matky, které v těhotenství pijí hodně mléka a mají dostatečně vysoký příjem vitamínu D, ochraňují své miminko před nebezpečnou nemocí.

pokračovat na článek

Nemocná játra může léčit čokoláda

Hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa se může v budoucnosti stát lékem při smrtelné cirhóze jater.

pokračovat na článek

Vláknina nám pomáhá hubnout

Profesorka Joanne Slavinová z minnesotského Ústavu potravinářské vědy a výživy studovala vliv vlákniny na lidské zdraví a tělesnou hmotnost a výsledky byly pozoruhodné.  
pokračovat na článek

Kouření v těhotenství způsobuje bolest v podbříšku

Pokud jste kuřačka a chcete otěhotnět, máme pro vás další dobrý důvod, proč před tím s kouřením přestat. Podle posledních výzkumů vyšlo najevo, že kuřačky trpí častěji bolestmi pánevního dna než ostatní ženy.  

pokračovat na článek

Pasivní kouření škodí i naší psychice

K nedobrovolnému vdechování kouře jsme nuceni téměř každý den. Podle posledních výzkumů narušuje pasivní kouření také psychické zdraví. 

pokračovat na článek

Lehká mozková dysfunkce vyžaduje trpělivost

Tento článek je pokračováním předchozího s názvem „Co je to lehká mozková dysfunkce?“, který se zabýval její definicí, příčinami a některými symptomy. Mezi další symptomy patří specifické poruchy učení.       

pokračovat na článek

Co je to lehká mozková dysfunkce?

Je Vaše dítě neklidné, roztěkané a nedokáže se pořádně na nic soustředit? Neví, jak už by na sebe upoutalo pozornost a neustále zlobí? Možná trpí některou z lehkých odchylek mentálního vývoje.  

pokračovat na článek