Všechny články

Hrůza! Je alergická na vlastní dítě!

Když Joanne Mackieová (28) zjistila, že je alergická na vlastní dítě, byl to pro ni šok. Krátce po porodu malého Jamese se jí na kůži objevily puchýře a pálivá vyrážka. 

pokračovat na článek

Nenuťte ho do jídla!

Pohled na dítě, které se s obrovskou chutí krmí, mají rády snad všechny maminky a hlavně babičky! Co ale dělat v případě, když se Váš potomek do jídla zrovna dvakrát nehrne? Zkusíme Vám trochu poradit.
 

pokračovat na článek

Kroužky pro batolata jsou super

Hledáte tipy, jak zabavit holčičku nebo chlapečka v batolecím věku? Vyberte svému dítěti kroužek! Vydovádí se, něco nového se zde naučí a hlavně bude mít kontakt se stejně starými dětmi! Myslíte, že je na podobné aktivity ještě brzy? Zkuste jednu návštěvu a uvidíte!

pokračovat na článek

Jak naučit dítě na nočník

Že je Vašemu dítěti už skoro rok a půl a stále ještě nechodí na nočník, zatímco kamarádčina holčička ovládá tento návyk již od devíti měsíců? Vůbec se tím nestresujte! A hlavně nepřenášejte stres z Vašeho domnělého neúspěchu na své dítě! Možná bude v životě mnohem šťastnější a úspěšnější než to kamarádčino! 

pokračovat na článek

Je lepší být mladší, anebo starší sourozenec?

Mladší děti většinou závidí svým starším sourozencům, že smějí to, co oni ne. Starší děti zase vyčítají rodičům, že jejich mladším sourozencům dovolují mnohem více, než jim v jejich věku. Jak je to tedy doopravdy? Kdo z nich se má lépe?

pokračovat na článek

Děti narozené v druhém tisíciletí se dožijí i stovky

Délka života se ve většině zemí planety prodlužuje. Poslední výzkumy ukazují, že většina dětí, které se narodí v rozvinutých zemích v tomto století, se dožije sta let.

pokračovat na článek

Hrajeme si s batoletem

V batolecím věku jsou děti velmi roztomilé. Péče o ně je však náročná, protože vyžadují spoustu pozornosti. Jakmile se začnou nudit, můžou Vás pěkně zlobit! Aby se Vaše děti nenudily, musíte je zabavit. Poradíme Vám, jak na to!   

pokračovat na článek

Není Vaše dítě v nebezpečí?

Teenageři sice nepotřebují tolik péče jako malé děti, přesto bychom i nadále měli mít oči otevřené, abychom je mohli v případě potřeby ochránit před riziky, která mohou vážně ohrozit jejich zdraví i život. Věnujte proto pozornost níže uvedeným signálům!         

pokračovat na článek

Správná ložnice pro teenagera

„Už nejsem dítě.”sděluje vám vaše dospívající ratolest s požadavkem, abyste konečně odstranili nemožnou dětskou výzdobu a nábytek z jeho ložnice a nahradili obojí stylovým zařízením ve stylu hi-tech. Nechcete být úplně out?  

pokračovat na článek

Babyboom uvádí Babybathroom. Koupelna pro děti!

Koupelnu, tu má snad doma každý. A často ne jednu. Ale víte, co je nejnovějším koupelnovým hitem? Koupelny pro děti. Tedy už ne pouhá dětská vanička, tak jako to bylo za nás, ale celá dětská koupelnička, která je přizpůsobena věku dítěte.

pokračovat na článek

Dudlík - ano či ne?

Zeptali jsem se laktační poradkyně Jiřinky Mrázkové, jaký je její názor na dudlík...

pokračovat na článek

Příkrmy! Kdy, kolik a jak podávat?

Začněte podávat 1-2 lžičky příkrmu 1-2x denně. Není rozhodující, zda příkrm podáváte před či po kojení, je možné dítě trochu nakojit, nabídnout příkrm a poté dokojit. Množství zvyšujte velmi pozvolna, dítě nenuťte. Plné dávky, která nahradí 1 kojení se nesnažte dosáhnout dříve než za 2-4 týdny. Plná dávka zeleniny by měla být zhruba 150-200 g. 

pokračovat na článek

Zavádění příkrmů. Kdy začít?

Pokud kojené i nekojené dítě dobře prospívá, začněte v ukončených šesti měsících. Když dítě projevuje velkou touhu po jídle (natahuje se po něm, dává hlasitě najevo, že chce také ochutnat) je možné začít o pár dní dříve, nejvíce však o týden či dva.

pokračovat na článek

Kojení Vás může ochránit před rakovinou prsu

Ženy, jejichž příbuzné trpí nebo trpěly nádorem prsu, by se měly rozhodnout, že budou kojit.

pokračovat na článek

Draslík pomáhá dětem při léčbě epilepsie

Děti trpící epilepsií, které dodržují tzv. ketogenní dietu, často trpí bolestivými ledvinovými kameny.

pokračovat na článek

Nedrážděte puberťáka!

Také máte pocit, že se Vaše kdysi hodné dítě změnilo v tvora, kterého byste nejraději roztrhli? Napadlo Vás ale někdy, že můžete mít na jeho nesnesitelném chování svůj podíl? Možná své dospívající dítě zbytečně dráždíte svým vlastním chováním!  

pokračovat na článek

Díl 19. Klubou se mu první zoubky!

Některé miminko má svůj první zoubek již v šesti měsících, jiné si na něj musí počkat až do devátého měsíce. Většina miminek se však může pochlubit svými prvními zoubky ve věku kolem sedmi měsíců.  

pokračovat na článek

Kojte své děti! Budou z nich lepší studenti!

Studenti, které jejich matky kojily, získávají na střední škole lepší známky než jejich spolužáci krmení jako miminka z lahve.

pokračovat na článek

Příkrmy - jaké potraviny?

U nás se obvykle začíná zeleninou, aby si dítě hned zpočátku nezvyklo na sladkou chuť a poté by zeleninu mohlo odmítat. Je možné začít i kaší, pokud je dítě hladovější či pokud se v noci často budí (což ale nemusí být způsobeno hladem, ale pouze zvykem).

pokračovat na článek

Hovězí polévka se zeleninou a pohankovými vločkami

Věk: od 8 měsiců Suroviny:  2 porce, 30 g libového hovězího masa, 1 malá mrkev, kousek cukety (asi 6 cm), 3 malé růžičky brokolice, kousek pórku (asi 4 cm), 1 lžíce instantních pohankových vloček, kojenecká voda 

pokračovat na článek