Děti v zástěře připravují: Canelloni plněné špenátem

Datum publikace: 04.12.2012

Kategorie: Děti v zástěře

Znáte canelloni? Jsou to těstovinové trubičky, které se v italské kuchyni plní různými náplněmi a zapékají se v troubě podobně jako lasagně. Barunka Vám prozradí, jak připravuje canelloni plněné špenátem.

Co potřebujete
Ne všechny děti mají rády špenát. Když jím ale naplníte canelloni, pochutnáte si celá rodina. Na přípravu potřebujete:

1 balení špenátového protlaku

1 vejce

1 stroužek prolisovaného česneku

150 ml smetany

špetku soli

špetku pepře

špetku tymiánu

100 g strouhanky

50 g másla

16 těstovinových trubiček (cca ½ balení)

50 g parmezánu  

Jak na to

  1. Špenát rozmrazíme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření.
  2. Krátce povaříme, přidáme smetanu, zahustíme vejcem a částí strouhanky.
  3. Dvěma třetinami náplně naplníme trubičky, které naskládáme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy.
  4. Zbytkem náplně přelijeme canelloni a pečeme v předehřáté troubě cca 35 minut.
  5. Formu vyjmeme, posypeme parmezánem a necháme ještě 5 minut dojít v troubě.
  6. Jako přílohu Barunka doporučuje rajský salát.    

Dobrou chuť!

Foto: Michal Tomášek

Přečtěte si také

Tagy: děti v zástěře připravují: canelloni plněné špenátem

Komentáře