Děti v zástěře připravují: Pečení šneci

Datum publikace: 13.11.2012

Kategorie: Děti v zástěře

Myslíte si, že se děti v zástěře rozhodly vyzkoušet některý z receptů gurmánské francouzské kuchyně? I kdepak, pečení šneci jsou cukroví z lineckého těsta. Nejedná se však o vánoční cukroví, ale o narozeninové cukroví.   

Jak se zrodil nápad upéct šnečky  
Míšánkova sestřička Barunka slaví tento týden své 5. narozeniny, a protože chodí ve školce do Šnečků, rozhodla se, že své kamarády ze třídy příjemně překvapí, a místo kupovaných bonbónů nebo zákusků jim přinese šnečky vlastní výroby.    

Co potřebujeme:

500 g lineckého těsta

100 g pokrmového tuku, 50 g kakaa, 100 g moučkového cukru na polevu

barevné perličky, oříšky a další drobnosti na zdobení

váleček a formičku šneka

Příprava:

  1. Linecké těsto necháme asi hodinu v pokojové teplotě, aby povolilo.
  2. Mezitím si připravíme dva plechy vyložené pečicím papírem, váleček a formičku šneka. (Koupíme ji například v síti obchodů Ikea.)
  3. Pak se dáme do vykrajování. Šneky vykrajujeme spíše silnější, aby se nám nerozlomili.
  4. Šneky pečeme cca 6 minut v předehřáté troubě.     
  5. Vychladlé šneky namáčíme do polevy, kterou jsme si připravili následovně:
  6. V rendlíku jsme nechali rozehřát pokrmový tuk, přidali jsme moučkový cukr s kakaem a míchali na mírném plameni, dokud poleva nezhoustla. Pokud je poleva příliš hustá, přidáváme po lžících horkou vodu, ne studenou, jinak by se nám zdrcla.
  7. A to nejlepší nakonec. Polité šneky posypeme barevnými kuličkami a zdobíme oříšky nebo lentilkami, což dělají děti ze všeho nejraději.
  8. Tip: Pokud máme více času, můžeme šnečí domečky nejprve polít bílou čokoládovou polevou, a poté na ně štětcem namočeným do tmavé čokoládové polevy namalovat okénka.

Milé maminky, pokud chodí Vaše děti ve školce třeba do Motýlků, do Včeliček, do Žabiček, anebo do Berušek, vyrobte s dětmi příslušná zvířátka!       

Přečtěte si také

Tagy: pečení šneci

Komentáře