Jídelníček v těhotenství

Datum publikace: 21.12.2011

Kategorie: Těhotenství | Zdraví a výživa

Většina moderních maminek dobře ví, že se v těhotenství nemá jíst za dva, ale pro dva. Jídelníček v těhotenství by měl být pestrý, aby v něm nechyběly látky, které jsou důležité pro zdraví děťátka a jeho maminky.     

Vitamíny a vláknina  
Velkou část jídelníčku těhotné ženy by měla tvořit zelenina a ovoce, a to z důvodu zajištění dostatku vitamínů a vlákniny. Vláknina je velmi důležitá, neboť těhulky mívají sklon k zácpě. Listová zelenina je významným zdrojem kyseliny listové -nezbytné pro správný vývoj plodu.    

Bílkoviny a vápník  
Strava budoucí maminky by měla být bohatá na potraviny s vysokým obsahem bílkovin, jako je například tvaroh a nízkotučné sýry. Konzumace 100g eidamu denně pokryje denní potřebu vápníku.  

Přečtěte si také

Tagy: jídelníček v těhotenství

Komentáře