Pohlaví dítěte a metody, jak ho ovlivnit

Datum publikace: 03.01.2012

Kategorie: Těhotenství | Otěhotnění

Přejete si ovlivnit pohlaví dítěte? Existuje mnoho metod s různou úspěšností. Pro zajímavost jsme jich pro Vás několik vybrali.    

Oblíbené odhadní metody
Především při plánování druhého a dalšího potomka si rodiče často přejí, aby mohli ovlivnit jeho pohlaví. Velké oblibě mladých párů se těší čínský lunární kalendář. Podle Číňanů totiž závisí pohlaví narozeného dítěte na měsíci a věku jeho matky v okamžiku početí. Samozřejmě, že tato metoda není tak spolehlivá jako třídění zárodků v případě umělého oplodnění. Ovšem pokud ji chcete vyzkoušet, zadejte si do vyhledávače heslo čínský lunární kalendář a výsledek posuďte sami. Existuje také teorie, která odvozuje pohlaví dítěte ze dne jeho početí. Jestliže bylo dítě počato v sudý den (např. 18. v měsíci), je větší pravděpodobnost, že se narodí holčička. A naopak, v případě početí o den později (tedy v lichý den, 19.) by se měl narodit chlapeček. Procento úspěšnosti těchto metod však není příliš vysoké.  

Spolehlivější metody
Mnohem spolehlivější řešení nabízí řízené oplodnění, kde se často využívá metody třídění spermií. V tomto případě se spermie roztřídí na samčí a samičí a pouze kýžený druh (pokud si pár přeje chlapečka, tak se vyberou spermie samčí) se použije k oplodnění vajíčka. Úspěšnost této metody se pohybuje kolem 75%. Pro větší spolehlivost se doporučuje zvolit již výše zmíněnou metodu třídění zárodků.       

Přečtěte si také

Tagy: pohlaví dítěte

Komentáře