Díl 12. Míšánek na dovolené u moře

Datum publikace: 17.05.2011

Kategorie: První rok batolete

Mnoho rodičů se bojí se svými batolaty cestovat do exotických míst světa, jako je například Egypt. Míšánkovi rodiče se nebáli a vyrazili s oběma dětmi do země pyramid.   

Náročná cesta

Květen v Egyptě je velmi příjemný. Teplota vzduchu se pohybuje kolem třiceti stupňů Celsia, moře je o něco chladnější, ale alespoň člověka příjemně ochladí. Hlavní nevýhoda dovolené v Egyptě spočívá v délce letu, který trvá přes 4 hodiny. Když k tomu připočtete dopravu na letiště, z letiště, odbavování a možné zpoždění letadla, jste s batoletem skoro celý den na cestě. Míšanka přestal let po několika minutách bavit, přece jen to není chlapeček, který by vydržel dlouho sedět připoutaný. Naštěstí se pak podávala večeře, po které na klíně maminky usnul. Z autobusu, který odvážel cestující z letiště do hotelu, byl Míšánek nadšený. Míšánek autobusy miluje. Jakmile se malý cestovatel octl v hotelovém komplexu plném mělkých bazénů, byl ve svém živlu. Dováděl celé dopoledne, a pak byl rád, že měl v hotelovém apartmá připravenou postýlku.                 

Zdravotní rizika

Návštěva Egypta je spojena s jistými zdravotními riziky. Většinu Evropanů začnou druhý až čtvrtý den po příjezdu trápit žaludeční a střevní potíže. Těm lze účinně předejít, když si hned po příletu v místní lékárně preventivně koupíte speciální tablety, a každý den jednu zapijete vodou. Malé děti dostávají tento lék v podobě sladkých kapiček s banánovou příchutí. Míšánkovi a Barunce medicína moc chutnala, a protože ji poctivě užívali, tak se jim problémy vyhnuly. Zoubky si však děti čistily balenou vodou, kterou samozřejmě také pily.           

Slaná voda a další zajímavosti  

Přestože Míšánek vodu miluje, na moře pohlížel se značnou nedůvěrou. Preferoval bazének. Každé ráno před snídaní byl Míšánek namazán krémem s ochranným faktorem 50, a pak se cachtal na břehu moře. Když si olízl prstíky, velmi se podivil, co je to za vodu. Míšánek si hrál s pískem, házel do vody kamínky, ale když ho tatínek koupal ve vodě, hrozně se rozzlobil a začal z pláže utíkat. Po snídani měl Míšánek stejně jako doma svůj dopolední odpočinek v postýlce. V poledne si hrál pod slunečníkem a odpoledne se koupal v bazénech. Přitom stále pilně trénoval chození. A večer Míšánek tancoval na dětské diskotéce. Tanec ho bavil snad ještě více než jídlo. Nejvíce mu chutnaly ryby, jehněčí, placky, jablka a sladkosti.

Spokojený návrat

Týden rychle utekl a Míšánek se vrátil spokojeně domů. Zpáteční let si užíval. Seděl na tatínkově klíně. Protože letadlo bylo poloprázdné, mohl se natáhnout přes dvě sedačky a pohodlně si zdřímnout. Na další exotickou dovolenou se Míšánek chystá na podzim.        

Tagy: první rok batolete

Komentáře