Hračky pro nejmenší: šikovné tipy

Datum publikace: 29.08.2011

Kategorie: Hračky pro děti

Hledáte praktické hračky pro svá miminka, anebo potřebujete zajímavý dárek, který přinesete na návštěvu? Vyzkoušejte naše tipy.

Moderní chrastítka
Již brzy po narození se začnou děti zajímat o klíče, mobilní telefony a další věcičky, které jsou každodenní součástí našeho života. Plastové hračky inspirované dospěláckými nezbytnosti ocení děti ve věku od šesti do osmnácti měsíců. Dětské telefony vydávají zvuky, což mají děti rády, klíče pomáhají rozvíjet jemnou motoriku.  

Mluvicí hračky
S hračkami, jako je mluvicí hrnec, si mohou hrát děti již od šesti měsíců, více je však ocení později, až ještě trošku povyrostou. Mluvicí hrnec nejenže hraje písničky a bliká nosem, ale po vložení kostky do správného tvaru řekne název tvaru. Pokud máte doma malého kutila, můžete mu pořídit třeba mluvicí nářadí. Do všech mluvicích hraček se vkládají tužkové baterie, které často nejsou součástí výrobku.               

Pro úplně nejmenší
Pro úplně nejmenší děti jsou ideální hrazdičky. Zpočátku se bude miminko na zavěšené předměty pouze dívat, později si s nimi začne hrát a zdokonalovat si tak koordinaci oko-ruka. Hračky na hrazdičce by měly být hodně barevné a měli bychom je dětem střídat.    

 Přečtěte si také

Foto: Wiky.cz, Vrabcarna.cz

Tagy: hračky pro nejmenší

Komentáře