Hrajeme si s batoletem

Datum publikace: 10.07.2010

Kategorie: Batole

V batolecím věku jsou děti velmi roztomilé. Péče o ně je však náročná, protože vyžadují spoustu pozornosti. Jakmile se začnou nudit, můžou Vás pěkně zlobit! Aby se Vaše děti nenudily, musíte je zabavit. Poradíme Vám, jak na to!   

Kdo si hraje, nezlobí

Nakupujete dětem hračky v naději, že se na chvilku zabaví, abyste si mohli na chvilku vydechnout? Hračkami jim určitě uděláte radost, ale nečekejte, že se jimi zabaví na celý den. Děti ve věku od jednoho do tří let si dokážou chvilku hrát samy, pak ale budou vyžadovat, abyste se jejich her účastnili. Zde je několik tipů, jak si s nimi hrát!   

Zlý vlk

Zlý vlk je skutečně nenapravitelný. Žere malá kůzlátka, prasátka, a dokonce si troufl i na babičku s Karkulkou. Postavte dětem domeček např. z matrací a proměňte se ve zlého vlka, který se bude dovnitř domečku dobývat. Uvidíte, jak je bude tato hra bavit!

Domácí kancelář

Pracujete na počítači? Kupte svému dítku jeho vlastní notebook. Zdařilou imitaci této hračky pro dospělé pořídíte u stánkařů jen za pár kaček. Stejně jako mobilní telefon. Pak nezbývá, než ke svému pracovnímu stolku přistavit malý stoleček se židličkou, na který se pohodlně vejde dětský notebook, telefon, hrneček s tužkami a blok. A nezapomeňte svému společníkovi uvařit šálek dětské kávy!    

Tematické vycházky

Děti milují zvířata. Pokud doma žádné nemáte (kromě pavouků v rohu pokoje a kuřete v mrazáku), vyrazte do zverimexu, ukažte svým dětem hady, želvy a barevné rybičky. Nebo jim můžete povědět příběh o tajemném hradu, a pak se vydat na výlet na hrad ve Vašem okolí. Stejně tak se můžete vypravit do lesa za skřítky. Chce to jen zapojit fantazii. Tip: Řekněte dítěti, že když si bude v klidu hrát a nebude Vás rušit, uděláte si svou práci, a pak společně vyrazíte na výlet. Svůj slib musíte vždy dodržet.  

Přečtěte si také:

Navštivte také: Dospívání, Výchova

  Foto: http://www.medtogo.com

Tagy: jak si hrat s batoletem

Komentáře