Děti v zástěře připravují: Dětské tiramisu

Datum publikace: 02.04.2012

Kategorie: Děti v zástěře

Tiramisu patří mezi oblíbené dezerty italské kuchyně. Originální tiramisu má však vysoký obsah tuku, přidávají se do něho syrové žloutky, alkohol i kofein, a tudíž není pro děti vhodné. A proto Vám šéfkuchař Míšánek připraví dětské tiramisu podle svého oblíbeného receptu.     

Dětské tiramisu 
Dětské tiramisu patří mezi nepečené dezerty, a proto jeho přípravu zvládnou děti samy. Ty menší samozřejmě s malou pomocí rodičů. Aby bylo tiramisu vhodné pro děti, nahradili jsme v něm některé suroviny.  

Suroviny   

1 balení dětských piškotů

400 g homogenizovaného tvarohu

50 až 100 ml smetany ke šlehání

1 čajová lžička strouhané pomerančové kůry

2 vanilkové cukry

80 g třtinového cukru

4 lžíce směsi typu Granko

kousek másla na vymazání formy

150 ml pomerančové šťávy z čerstvých pomerančů nebo kompotové šťávy

Příprava  

  1. Připravíme šéfkuchaři formu vymazanou máslem a vysypanou lžící cukru a dvěma lžícemi Granka.
  2. Zatímco dítě skládá první vrstvu piškotů, vložíme do misky tvaroh, cukr, oba vanilkové cukry, přidáme smetanu a pomerančovou kůru.
  3. Míchání svěříme dítěti a zatím pokapeme první vrstvu piškotů pomerančovou šťávou.
  4. Pak společně přidáme tvarohovou směs.
  5. Postup dvakrát opakujeme.
  6. Poslední vrstvu posypeme kakaem a dezert necháme alespoň 5 hodin uležet v chladu.
  7. Tip šéfkuchaře Míšánka: Navrstvěte společně s piškoty tenká kolečka banánu, anebo rozmačkané čerstvé maliny či jahody.    

Dobrou chuť!

Přečtěte si také

Tagy: děti v zástěře připravují: dětské tiramisu

Komentáře